Tjener fett på fedme

Kari Jaquesson

Skrevet av Kari Jaquesson

 • Fedon vil tjene penger på folks fedme, derfor kaller han det sykdom.
 • Tipper 1–2 prosent av Fedons pasienter lykkes.
 • Det finnes ingen annen redning for deg som er feit – enn hardt arbeid.

 

FØLG VG DEBATT PÅ FACEBOOK: www.facebook.com/vgdebatt.

Mitt første møte med Fedon Lindberg var på nittitallet da han og hans kompanjong ønsket å samarbeide med meg gjennom mitt daværende treningssenter og promotere sin diett «Very Low Calorie Diet» (på vanlig norsk er det en slags sultekur basert på pulver).

Slankesjokolade

I dag benytter han også pulver og «slankesjokolader« i sitt såkalte medisinske opplegg. Det er mange i de medisinske og farmakologiske miljøene som vil at fedme skal betegnes som sykdom, for å kunne skrive ut medisiner og drive med medisinsk behandling med refusjonsrett fra folketrygden. Jeg spør: Hva nøyaktig er det man vil behandle som skal forhindre at kroppen lagrer fett ved kalorioverskudd?

TJENER: Fedon har interesse av å kall fedme sykdom, da kan han fakturere Folketrygden, mener Jaquesson. Foto: Knut Knudsen.

TJENER: Fedon har interesse av å kall fedme sykdom, da kan han fakturere Folketrygden, mener Jaquesson. Foto: Knut Knudsen.

 

Ingen feil

Det er ingen funksjonsfeil i en kropp som lagrer fett, hvis man da ikke har lavt stoffskifte. Slike pasienter må ha medisiner for å normalisere stoffskiftet. Jeg ber om at alle de som på død og liv vil kalle halve den voksne befolkningen i Norge for syke om å forklare hvordan de mener denne sykdommen oppsto og nøyaktig hva det er man ønsker å behandle.

Årsaken til at man lagrer fett på kroppen er én: Man inntar mer energi (kalorier) enn man forbruker. Selvsagt er dette genetisk betinget: Slik skal en kropp fungere. Hadde ikke kroppen hatt evnen til å lagre fett ville man dødd veldig raskt. Det er umulig å si at man kan utsette mennesker for nøyaktig samme livsstil og miljø, for dette er svært usikre parametre.

Real oppvekker

En av deltagerne i «Slankekrigen» fikk seg en real oppvekker. Han var meget overvektig, broren var det ikke. Vedkommende skulle etter endt opphold med meg, atskillig kilo lettere ha en hyggekveld med sin bror. De skulle se en film på TV og dele en pose smågodt. De hadde snopet i en skål og forsynte seg med noen biter hver. Med et gikk det opp for min mann at han faktisk spiste dobbelt så fort som broren og etter at broren var vel forsynt spiste han selv videre. Slik hadde det jo egentlig alltid vært, men i hans bevissthet hadde de alltid spist det samme. Nå skjønte han hvor forskjellig de forholdt seg til mat og søtsaker og hvorfor han var feit og broren slank.

Fedons resultater

Fedon Lindberg sier at de har behandlet 15.000 mennesker ved hans klinikker. Kanskje han bør opplyse om hvor mange av dem som er slanke etter 2 år? Jeg vil tippe at det 1-2 prosent. Slik behandling er nemlig ikke vellykket på lang sikt. Like lite som Grete Roedekurer, Nutrilett og alt det andre.

Om man derimot hadde plassert hele gjengen på en øde øy med begrenset tilgang på føde ville de vært normalvektige fremdeles, men det kan man jo selvsagt ikke gjøre.

Å bli tykk avhenger av at man spiser mer enn man trenger. De bakenforliggende årsakene til dette kan være komplekse der er jeg enig med Lindberg. Når en person har blitt overvektig, og da særlig det mindretallet som selvmedisinerer seg med overspising, er det nesten umulig å bli varig normalvektig igjen. Det er ikke lett å være disiplinert nok i vår stillesittende livsstil til å spise lite nok når økonomien er god og fristelsene mange.

Endre samfunnet

Foto: Line Møller.

Foto: Line Møller.

At man er mer utsatt for en rekke sykdommer på grunn av livsstil som også fører til overvekt, er noe annet enn å påstå at bare fordi man er feit så har man en sykdom. Egentlig sier Lindberg det samme som meg, nemlig at med mindre vi får store endringer i måten samfunnet er bygget opp på er dette et tapt slag – i alle fall for de voksne. Fedon Lindberg skal ikke fremstille sin behandling som noe edelt og mer vellykket enn alle de andre aktører innen feltet, ingen opplegg er noe særlig effektfulle på sikt. De som faktisk klarer å endre livet sitt slik at de forblir normalvektige, beveger seg relativt mye hver dag og fornyer livsstilskontrakten med seg selv hver eneste dag.

Autopiloten kan man ikke stole på om man har vært tykk en stund, man må holde i roret selv. Jeg vet at dette høres nedslående ut, men noen får det til. Du som er lei av å være feit kan få det til, men det finnes ingen mirakler eller redningsmenn. Det er hardt arbeid som må til.

Skrevet av Kari Jaquesson, trykket i VG 19. oktober 2010. Les bloggen til Kari Jaquesson her.

FØLG VG DEBATT PÅ FACEBOOK: www.facebook.com/vgdebatt

Tips oss hvis dette innlegget er upassende

204 kommentarer

 1. Hyklersk!
  Du tjener fett på fedme, Jaquesson.
  Og du uttaler deg ikke på en måte som viser at du vet hva du snakker om. Hvor overvektig har du vært?
  Har du noensinne slitt for å gå ned i vekt?

  Regner med at boksalget ditt stiger med all denne bloggingen… Synes ikke det er spesielt fortjent.

  Feil å sykeliggjøre fedme? i endel tilfeller ja.
  Feil å skjære alle over en kam, og mobbe en gruppe mennesker for å få solgt boken sin?
  JA!

  Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

  Kristine - oktober 19, 2010 at 11:54 am
 2. Jeg har trodd du var ei seriøs dame…men beklager. Dine inspill om fedme har att fra meg det intrykket. Å beskylde Fedon for å tjene penger på slanking er lavmål sålenge det er det du driver med sjøl. Dum ja….

  Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

  Nannah - oktober 19, 2010 at 12:05 pm
 3. Jeg er ganske spesiell jeg da, som har lykkets med Fedon. Det er jo kjekt å vite. Ikke har jeg lagt igjen ei krone hos han heller, så vet ikke helt jeg..

  Du tjener jo også penger på folks fedme og ved å gå til angrep på han, går du til angrep på degselv.

  Virker som at du er ganske desperat om dagen? Kjeder du deg? Det du sier kan hvilken som helst som bare gidder innhente seg litt kunnskap arrestere deg på. Er det de uopplyste du vil nå, med alt det meningsløse snakket ditt?

  Få deg en annen hobby, sier nå jeg. Er kanskje ingen som vil ha hjelpen din lenger? Kanskje du har sett litt på The biggest loser i det siste og funnet ut at du vil bli som Jillian? Til og med Jillian har fått med seg at dette handler om så mye mer enn å sitte på ræva og trykke innpå mat, så du mangler nok endel der også.

  Trist å observere deg om dagen..

  Huffhuffhuff.

  Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

  Anneli - oktober 19, 2010 at 12:14 pm
 4. [...] This post was mentioned on Twitter by Hanne Hoftun, Hanne Hoftun, marit gaustad, Jonas Brenna, ElisabethSkarsbøMoen and others. ElisabethSkarsbøMoen said: Kari Jaquesson mener Fedon har interesse av at fedme er en sykdom, da kan kan fakturere Folketrygden for pasientene http://tiny.cc/mwdvi [...]

  Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

 5. Da må jeg være veldig spesiell.. som faktisk følger Fedon sin filosofi og holder vekten :-O

  (Noe jeg forresten aldri gjorde når jeg trente masse..og spiste “sunt”..mystisk spør du meg..)

  Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

  Rebecca - oktober 19, 2010 at 12:24 pm
 6. Veldig bra skrevet, jeg er helt enig! Fedme er ingen sykdom, og bør ikke behandles som en sykdom, med mindre en har lavt stoffskifte eller diabetes. Folk må rett og slett skjerpe matvanene sine og trene mer.

  Skjønner ikke hvorfor det provoserer så mye som det gjør, ingen har sagt at det er lett å forandre spise- og treningsvanene sine. Stå på Kari, håper dette blir en vekker for folk!:)

  Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

  Sofie - oktober 19, 2010 at 12:48 pm
 7. helt enig med deg, fedme er et big business, stå på

  Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

  Khalid - oktober 19, 2010 at 12:50 pm
 8. Hele debatten om fedme satt til side – uavhengig av om man bruker Kari Jaquesson-metoden eller Fedon-metoden, så er vel det viktigste at man klarer å endre livsstil, få en noenlunde normal kroppsvekt og holde seg der? Fedons kostholdsfilosofi er, såvidt jeg forstår det, også rettet inn mot nødvendigheten av å endre livsstil. Det er vanskelig å avvise at det faktisk finnes folk som ikke har hatt hjelp av typiske lavkaloriopplegg som f.eks. Grete Roede, men som derimot har klart å komme seg ned i vekt v.h.a. lavkarbokosthold, uten at jeg dermed skal gjøre meg til talskvinne for det ene eller det andre. Folk er forskjellige, så hvorfor er det så vanskelig å godta at det som funker for noen, ikke nødvendigvis funker for alle?

  Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

  Nanne - oktober 19, 2010 at 1:16 pm
 9. Da er det tydeligvis meg det er noe galt med når til og med ekspertene anbefaler folk å resignere i kampen mot fedmen. Etter 30 år med sykelig overvekt øyner jeg en ny vår – i bikini- takket være lavkarbo (50 gram karbohydrater hver dag) og lett, tilpasset styrketrening!!! SLÅ DEN!!!!

  Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

  bikinidamen 2011 - oktober 19, 2010 at 1:22 pm
 10. Du har helt rett Kari – folk overspiser hele tiden og til feil tid av døgnet. Mye sitting foran tv og pc i ung alder henger ved videre i livet.

  Mange enslige overspiser for og kose seg. Reklamen pusher på 24-7 for akkurat det. Og man ser at reklamen er effektiv på hvilken målgruppe de skal nå frem til gjennom hvilket tv program som går.

  Alt er markedføringstrategi med et enormt slikkmunn press på den enkelte.

  Så kampen om helsa går der man spiser for og leve-ikke leve for og spise slik matbransjens slikkmunnpress legger opp til. Og når sunn mat koster 4-5 ganger mer enn usunn mat blir lommeboka dirigert akkurat dit.

  Det utålmodige suget etter Instant acsess til usunn mat er som en rask internettlinje, man vil har resultater uten venting. Man dyrker søtsug egoet. Sukker er et ” narkotikum ” i virkemåte.

  Så alt handler om disiplin og stahet for og stå på til bedre helse og livsstil.Nemlig hardt arbeid over tid for og fjerne vanen og tankesett rundt mat. Ingen snakker om hvor dårlig psykisk helse man får av sukkersjokket kroppen og hjernen utsettets for.

  Cola/ og cola light er den største katalysatoren for usunt næringsinntak av alle slag Og maaange folk bøtter handlevogna full av 3-6 pack brus gjennom uka istedenfor melk når de handler på supern,ser det hele tiden.

  Så du har helt rett Kari, men ingen vil høre sannheten for hav den er det da det KREVER noe annet enn og sitte foran tv/pc.

  Stå på Kari ! Og yes du ser dritbra ut !

  Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

  glalaks - oktober 19, 2010 at 1:44 pm
 11. Kjære vene, kanskje du skal vente til du har kommet et par kapitler lenger i ernæringsboka før du uttaler deg? Snart kommer du nemlig til å lære om noe fasinerende som heter insulin. Og denne er intet mindre enn nøkkelen til hvorfor og hvordan kroppen lagrer fett. Gled deg, det er lærerikt! =)

  Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

  Carisma - oktober 19, 2010 at 1:46 pm
 12. JEG FORSTÅR IKKE AT KARI KAN VÆRE SÅ DUM I SINE UTTALELSER.HUN SNAKKER OM AT ANDRE BENEVNER FEDME SOM SYKDOM,FOR OG TJENE PENGER MEN SOM FLER HAR NEVNT OVER SÅ TJENER HUN OGSÅ PENGER PÅ DET HUN GJØR.SYNES ELLERS DET ER MEGET IRRITERENDE AT HUN HELE TIDEN PRATER OM TRENING OG KOSTHOLD,SÅ MYE TRENING SOM HUN MENER MÅ TIL FOR OG HOLD EVEKT OG ET SYNT VESEN ER DET INGEN SOM HAR TID TIL,NÅR DE HAR FAMILIE,JOBB OG HUS OG HJEM.FORSKJELLEN PÅ KARI.J OG ANDRE MENNESKER I SAMFUNNET ER AT HUN GÅR OG DRAR ROMPA HELE DAGEN HJEMME OG DERMED KAN TRENE SOM HUN VIL,FORDI HUN HAR TID TIL DET.ANTAGELIG ER HENNES MANN HJEMME MED BARN OGSÅ.
  VIDERE ER HUN IKKE AKKURAT SLANK ELLER PEN LENGER SOM HUN ENGANG VAR,SÅ HUN BØR HOLDE SEG FOR GOD TIL SLIKE UTTALELSER I MEDIA TIL HUN VET HVA HUN SNAKKER OM.SJØL ER JEG HVERKEN FET ELLER USUNN,MEN JEG FÅR IKKE TID TIL OG TRENE SÅ MYE SOM JEG ØNSKER,MEN SKAL JAMMEN IKKE HA DÅRLIG SAMVITTIGHET FOR DET LIKEVEL FORDI EN LITEN HALVLUBBEN DAME MED KRØLLETE HÅR PÅ TV FORTELLER OSS DET!!
  Hold meningene for deg selv Kari,du bør vite hva du snakker om før du begynner og breke!!!!!

  Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

  Marit Maggot - oktober 19, 2010 at 1:49 pm
 13. Når man ser på folk som ikke trener, som er slanke og man ser på folk som er store å trener som bare det, flere dager i uka, spiser sunt men alikevel ikke klarer å gå ned i vekt. hva er det da? gjør man noe feil kanskje? finn feilen, jo feilen ligger i genene, jeg kjenner noen som har det problemet, foreldrene er store og har selv problemer med overvekt, de trener og spiser sunt hele gjengen, men de klarer ikke gå ned i vekt.. kan du forklare hva det er da Kari? du som har så veldig peiling på dette? Hadde masse respekt for deg og ditt arbeid før, men nå er du bare ei forbanna slyngrefitte! ta deg sammen!

  Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

  anonym - oktober 19, 2010 at 1:50 pm
 14. Meget godt sagt! Virker som om alle leter etter en magisk kur for å bli slankere. Bra noen sier det i klartekst. Det er ingen hemmelighet, man må forbrenne flere calorier enn man tar inn.

  Vet du noe om hvor mange som drikker seg feit? Har lagt merke til at det er veldig mange som ikke vet hvor mye calorier det faktisk er forskjellige drikker og hvor mye de faktisk drikker. De mener selv de spiser sundt og tar inn lite calorier, men de drikker litervis med sukkerholdige drikker som nektar og brus.

  Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

  Torgeir - oktober 19, 2010 at 1:53 pm
 15. Kari Jaquesson- Begeret mitt er fullt. Håper helsemyndighetene tar affære og tilbakeviser alle usannheter og skremsler som du har kommet med i dine blogginnlegg de siste ukene!!

  Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

  bikinidamen 2011 - oktober 19, 2010 at 1:54 pm
 16. En ting til. Du angriper Fedon fordi han kan fakturere folketrygden, fordi fedme er en sykdom.

  Hva er det han gjør som er så mye verre enn andre leger?
  En fet person kommer på legekontoret for plager grunnet fedmen… legen prøver å hjelpe, kanskje også råde om å gå ned i vekt.

  Er det noe annet fedon gjør? Han jobber igrunn bare enda hardere for å fjerne årasken til disse fedmerelaterte sykdommene… Og det rakker du ned på, for å tjene penger!

  Jeg får, i en alder av 28, lyst til å si fy skam deg….!

  Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

  Kristine - oktober 19, 2010 at 1:58 pm
 17. Stå på frøken!! Dette er bra!
  Det er nok av de der ute som mer enn villig gir folk unnskyldninger til å være i så dårlig forfatning som de er. Jeg er drittlei av at folk synes jeg har fortjent en rolig kveld med masse god mat, og anna rart jeg kan meske i meg når jeg gjorde akkurat det samme kvelden før, og kvelden før det igjen.
  Vi trenger alle en skikkelig dytt i ryggen.
  JEG, ene og alene, er ansvarlig for den tilstanden kroppen min er i. Og det gjelder alle andre der ute også.
  Stå på frøken! Jeg synes virkelig det er tøft av deg å si det vi alle trenger å høre, men som ingen tør å si.
  Dette er bra!! Stolt av deg!

  Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

  Thea - oktober 19, 2010 at 1:58 pm
 18. Jeg er selv overvektig, har diabetes og gikt og må dermed regnes som syk – men fedme er ikke en sykdom.
  Jeg er feit pga at jeg ikke orker å gå lange nok turer eller trene nok til at jeg går ned i vekt.
  Flere av tablettene jeg tar gir vektøkning, men dette er bare en ekstra utfordring.
  Jeg trener 2-3 ganger i uken og håper når gikten blir bedre at jeg kan begynne å gå turer igjen.
  Prøver å spise rett, men som så mange andre tar jeg lett til usunn mat. Det er utrolig hvor mye kalorier det gjemmer seg i selv små porsjoner :-) .
  Stå på Kari – ikke la “oss” ifred. Hjelp “oss” opp av sofaen.
  Husk – hvis du har tid til å se en time på TV’n så har du tid til trene en time også!

  Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

  Butch - oktober 19, 2010 at 2:12 pm
 19. er helt enig med kari,de som angriper henne må jo ha kilovis av dårlig samvittighet over seg selv,..forde at de ikke klarer å styre for eks.overspising og usunn mat..

  Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

  eli - oktober 19, 2010 at 2:17 pm
 20. Kari, da. Siden Fedon ikke promoterer “very low calorie diet” lenger, hva er egentlig vitsen med å trekke dette frem så mange år etter? Kan det være fordi du ønsker å diskreditere han og fremheve dine egne opplegg? Lett gjennomskuelig, kjære deg… Spesielt siden, som også flere over meg har kommentert, du antagelig håper å kunne tjene fett(!) på all denne publisiteten i media.

  Du fremstår som en mobber, Kari, og hvem blir tynnere av å henges ut?

  Og til sist: En liten trøst til tjukkaser der ute som stadig får høre de belaster helsesystemet. En nederlandsk undersøkelse har avslørt at røykere og feite er det beste som kan skje en velferdsstat. Riktignok koster de litt mer i middelaldrende år, men så dør de til gjengjeld av billige og raske sykdommer før de rekker å belaste alderstrygden og oppta sykehjemsplasser i sine eldre år. Så Kari; neste gang dropper livsstilsfanatikere det økonomiske argumentet, hva?

  Kilde: http://healthmadeeasy.com/health-news/216-smoking-and-obesity-cost-less-for-lifetime-care

  Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

  Marianne - oktober 19, 2010 at 2:21 pm
 21. DU tjener vesentlig mer enn fedon. Du tjener flust av penger, og er ikke ute etter å hjelpe folk, men å tjene mest mulig penger.

  Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

  Nikolai - oktober 19, 2010 at 2:21 pm
 22. Mennesket slik det er idag har blitt formet gjennom evolusjonen. Vi lagrer fett av overskuddet vi får i oss for “å spare det til magrere tider”. Dette gjør kroppen automatisk. Noen mennesker har kropper som er “flinkere” til dette enn andre, Det vil være idiotisk å si at det ikke stemmer at noen er “flinkere” til dette enn andre når det er folk som letter danner muskler, utnytter seg bedre av kalsium og har bedre syn. Kroppen vår er perfekt til å leve det livet vi levde for 400 år siden når det kommer til fettlagring.

  Men jeg er enig i at det er veldig mange som ikke vil innse at de må slutte å spise 4 store måltider, noen mellommåltider som faktisk består av mange hundre kalorier hver, og snop på kvelden fordi de skal kose seg. De fleste vil nok bli overraska over hvor mye kalorier det er i mange matvarer og hvor lite det er i andre.

  Jeg er ikke overvektig, fordi jeg teller kalorier! Jeg spiser utrolig mye godt, pizza og annen søppel. Når jeg har spist en halv grandis og en 200g sjokolade så har jeg faktisk fått i meg de kaloriene jeg trenger den dagen. Siden jeg elsker å spise så er dette nedtur at jeg ikke “kan” spise mer den dagen. Dermed begynte jeg å titte på hva frukt og grønnsaker inneholder. Jeg kan spise gulrøtter til jeg ser fanden sjøl uten å legge på meg.

  Bare ett forslag fra meg: Tell kalorier hver dag i ei uke (fra alt du spiser OG drikker) . You eill be surprised ;D

  Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

  søppelmatglad - oktober 19, 2010 at 2:27 pm
 23. Tusen takk for at du forteller verden at det er OK å trampe ned, mobbe, latterliggjøre og forenkle problemene til overvektige og tykke.

  Jeg fikk ikke “grunnlaget” hjemmefra, hverken frokost eller middag var faste rutiner hos oss. Jeg måtte derfor ta “affære” selv..

  Jeg klarte i voksen alder å gå ned fra 130 kg til 80 kg, og er nå “moderat overvektig”. Jeg kjemper HVER DAG imot min egen kropp, fordi jeg ikke fikk “grunnlaget” fra barnsben av. Jeg har holdt vekten stabil i 6 år, født ´2 barn, og er nå “moderat overvektig” (framfor “svært overvektig”)

  Jeg blir så lei meg og skuffa Kari, over at du kommer med slike uttalelser som du gjør.

  Jeg blir møtt med nok uvitenhet og lite forståelse fra før av, fra mennesker som mener jeg er “doven og lat” fordi jeg ikke klarer å være normalvektig (til tross for mange års kamp).. det er synd å se at du ønsker å fyre opp under det bålet..

  Hykler !!

  Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

  Lisa - oktober 19, 2010 at 2:29 pm
 24. Er Kari uenig eller enig i at lavkarbo er velegnet for dem som har pcos?? Lavkarbo har gitt mange par barn da det har ryddet opp i hormoner.

  Er Kari uenig eller enig i de råd som har vært gitt til foreldre med barn som har epilepsi?? Lavkarbo og ketose især har bidratt til færre samt mindre heftige anfall.

  Er Kari uenig eller enig i det som hevdes at diabetikere får et bedre liv med lavkarbo da mange av dem slipper medisiner??

  Er Kari uenig eller enig i det som hevdes at allergikere får et bedre liv med lavkarbo??

  Hva med de som har ADHD?? Vet mange som har kunnet kutte ut medisin etter at de begynte med lavkarbo.

  Jeg kunne ha forsatt denne listen, leeenge.
  HVA hvis lavkarbo er enkelt og greitt det samme som å sette kroppen til fabrikkmodus akkurat slik som du gjør med blant annet en pc??

  Hvis Kari er uenig, vil jeg vite hvorfor.. Og ikke bare komme med hånlig latter og fårete smil.

  NÅR så mange har opplevd at lavkarbo hjelper mot de få plagene som er nevnt, hvorfor er det da utenkelig at lavkarbo skal hjelpe mot fedme??

  Kari?? Når du ser at det hjelper såååå mange, hvorfor må du absolutt ha på deg skyggelappene istedet for å se at det kanskje kan være noe I det folk hevder??

  Det er DER du kunne ha gjort ditt markede! Vær fremtidsrettet! Lavkarbo er kommet for å bli. Flere og flere finner helbred ved lavkarbo og flere land har jo allerede innført lavkarbo som det som er mest gunstig ernæringsmessig. Trenger ikke gå lengere enn til over grensen.. Til og med her i Norge er poteten nå kuttet ut av listen over disse 5 om dagen. DET er et LITE fremskritt, men likavel et fremskritt!!!!

  Kari?? Du er flink, men du mangler innsikt i HELE spekteret av kosthold og helse!

  Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

  Anton - oktober 19, 2010 at 2:32 pm
 25. Som stort sett alle lavkarboere, er jeg i helsenorges øyne en slags «freak of nature» siden «dietten», som du velger å kalle det, fungerer veldig bra for meg. Det er merkelig hvordan alle oss «freaks of nature» havnet på samme sted.

  Newsflash: Lavkarbo er ikke en trenddiett. Den har eksistert siden tidenes morgen. Lavkarbo er heller ingen diett, men en livsstil. Dietter i seg selv or noe tull. Hvordan kan noen tro at en periode med strenge regler skal hindre deg i å seinere bli feit av den samme maten som gjorde deg feit i første omgang?

  Ingen kostholdsfilosofi fungerer for absolutt alle mennesker. Det jeg vet er at vi gjennomsnittlig har blitt fetere av å høre på statens anbefalinger, så det er kanskje på tide å vurdere en annen retning? I det minste som en reserveplan for de som ikke drar noen nytte av de nåværende rådene.

  Det er tross alt veldig vanskelig å motstå den intense søt-hungern ved at blodsukkeret konstant dyttes rundt i en berg- og dalbane. Når man i tillegg skal begrense energiinntaket såpass at man sjelden er mett så blir man svak for fristelser. Det er også en del fete mennesker som sliter med en svakere psyke fra før.

  Jeg er under den oppfatningen at du mener alle bare kan bestemme seg for å endre livsstil, og hvis de ikke klarer det, ja da er de late…

  Personlig skulle jeg likt å se deg veie 95 kg, trene 8 timer i uken, aldri tillate deg kake, potetgull, sjokolade eller andre kalorifylte godsaker i 7 måneder for så å gå på vekta å se vekta stige med 2 kg. Hvis du da, like bastant, mener feilen skyldes latskap skal jeg ikke si et ord til.

  Til du har opplevd dette, syns jeg du skal la være å nedverdige oss fete, med å gre oss under den samme latskaps-kammen.

  Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

  Coockie - oktober 19, 2010 at 2:33 pm
 26. Så at Kari tjener penger på tjukke folk er altså helt ok….så lenge ikke Fedon gjør det ??? …..eh

  Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

  Nannah - oktober 19, 2010 at 2:48 pm
 27. Helt enig med deg Kari. På tide å kalle en spade for en spade. Jeg har noen venninner som er overvektige, de skylder på det ene og det andre, men ingen gidder å gjøre en innsats selv. De har også innrømmet at de ikke orker å gjøre en skikkelig innsats. Jeg har også 2 venninner som har gått ned 20 kg hver, og det krevde virkelig en innsats. Men det går an hvis man har viljestyrken.
  Jeg har selv gått ned 12 kg, kun ved å telle kalorier og halvere kaloriinntaket over en lang periode. Jeg brukte ca et år til sammen, selv om de første kg gikk av fort.
  Jeg har endret kosthold etter jeg gikk ned, er bevisst på hva og hvor mye jeg spiser. Det må jeg være, ellers legger jeg på meg. Jeg veier fortsatt det jeg gjorde etter jeg hadde slanket meg, men det krever en innsats. Jeg har ikke trent noe, kun spist mindre. Man kan ikke si at man ikke klarer å miste vekt før man virkelig har prøvd å spise mindre kalorier og evt. trene mer.

  Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

  Jente 29 - oktober 19, 2010 at 2:56 pm
 28. Kjære Kari Jaquesson

  når man snakker om at fedme er en sykdom, er det ikke kun fysiologisk man sikter til. Kanskje er dette nytt for deg, men en “sykdom” kan være ligeså psyko-sosial såvel som fysisk. Alkoholisme er også å regne som et missbruk, derrav en sykdom. Bulimi & anoreksia også. Det er mange eksempler på psykososiale sykdommer. Fedme (overspising) herrunder. Derfor diagnostiseres ekstrem overvekt som fedme. En hver med sine “fulle fem” i orden vil vite at noe er “galt” når man passerer godt over 150 kg. alikevell fortsetter vedkommende å spise. Enhver med noen hjerneceller i orden forstår jo at den “fete” innen nå vet utmerket godt at sitt levesett er destruktivt, og at den eneste løsning er å endre spisevaner. Alikevell klarer ikke nødvendigvis den overvektige dette. Det er fordi FEDME er en PSYKOSOSIAL SYKDOM. Det er altså ikke “bare” å ta imot noen fornedrende pekefinger råd fra Kari Jaquesson, også knips, er man slank og fin.. det er en lang omfattelig prosess, som krever både psykososial såvel som – fysisk behandling.

  (metthetsfølelse knyttes også opp imot hormoner som produseres i magesekken. Det er derfor gastric bypass ofte har en langsiktig god effekt, da disse hormonene fjernes fysisk)

  Personlig har jeg slitt med overvekt hele mitt liv. Jeg har vært på Ebeltoft kurssenter, og har holdt vekten stabil de siste åra, takket være egen vilje. Men også takket være at jeg kunne si til meg selv: “Du er ikke doven, du er ikke dum, du er ikke lat; du har et problem, du har en sykdom, du er mat-missbruker”.. FØRST DA klarte jeg å faktisk ta tak i ting. Bevisstgjøring, målsetning.. langsiktig såvel som kortisiktig. Idag lever jeg et sundt liv, men slank blir jeg aldri. Ikke med min “bakgrunn”. det må jeg også akseptere og leve med. mitt mål var å bli sunn. det er jeg idag, og det har jeg vært de siste 5 åra..

  Kjære Kari Jaquesson, jeg tror ikke du selv er klar over det, men pr dags dato oppfattes det av mange, som om du driver en heksejakt ovenfor overvektige, til tross for at det er svært mange overvektige som kjemper hver dag, og desperat ønsker å takle sine utfordringer og problemer, i en verden som er (sykelig) opptatt av vekt, og som nærmest likestiller det å være slank med det å være en “suksess”. Jo større ekskluderingsfølelsen blir for overvektige, jo større er sannsynligheten for at de ikke engang makter å ta opp kampen… dine innlegg er “ved på bålet” i å nedverdige overvektige, og skaper MINDRE forståelse for deres situasjon, når det de virkelig trenger er positiv oppmuntring, “dette klarer du”, – samt forståelse for at det faktisk er et reelt problem, en PSYKOSOSIAL SYKDOM.. ikke dovenhet, ikke lav viljestyrke eller uvitenhet..

  Så slutt denne heksejakt kampajen Kari, slutt å spre usannheter!

  Vis overvektige forståelse og positiv oppmuntring.. du kommer mye lengre med det..

  viss du virkelig ønsker å bedre situasjonen for oss overvektige..

  Eller kanskje er det kun blest rundt deg selv, for å selge ei bok du ønsker….. …. ??

  Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

  Mari - oktober 19, 2010 at 2:56 pm
 29. Stå på Kari!
  Det er godt å høre noen som forstår energiprinsippet.
  Det som går inn må ut. Kjøper jeg like mye ved hvert år og ikke brenner det opp, blir det fullt i vedbua.
  Så enkelt, men dog så vanskelig.

  Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

  Alf - oktober 19, 2010 at 3:12 pm
 30. Greit nok, fedme i en del situasjoner bør ikke kunne kategoriseres som en sykdom. Men det er fremdeles en grunn til at det også er nettopp det: En sykdom er noe som fører med seg fysiske helseproblemer. En forkjølelse fører til rennende nese, fedme kan føre til hjerteinfarkt osv osv.

  Under diskusjonen på NRK skjærte du alle over en kam. Foss kom med en meget viktig innskytelse som jeg vil dra fram: Individet. Vi er forskjellige. Vil håpe å tro på at du har hørt om arv og miljø? Dette beviser enkelt og greit at ARV (gener) og miljø (omgivelsene dine, kultur i all betydning, oppdragelse osv.) spiller inn på hvordan en person takler inntak og forbruk av energi.

  Arven bestemmer utgangspunktet, miljøet bestemmer hvordan utvikler deg på det psykiske planet som igjen bestemmer hvordan du bestemmer det psykiske. Depresjoner er noe som øfte fører til overspising/trøstespising for så å lede til fedme. Vil du ikke kalle en deprimert, psykisk syk og fedmen som følger en sykdom?

  Derimot det å anklage andre for å tjene på fedme for så å gjøre det selv så synes jeg det blir for teit.
  En hel business er bygd på trening og du er en del av den.
  Noen tjener på fedme, andre taper.

  Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

  Eivind - oktober 19, 2010 at 3:15 pm
 31. Selvfølgelig er det tøft å få servert. Du spiser for mye og beveger deg for lite. Det er morsommere å spise og kose seg, enn å trene og svette. For dere som har reagert så negativt på Kari’s sannhetens ord. Hvor mange tykke mennesker er det å se i land som ikke har samme overflod som oss?

  Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

  Smula - oktober 19, 2010 at 3:23 pm
 32. Kjempe bra at du setter fokus på dette. Jeg legger svært fort på meg og må være svært bevisst på hva jeg spiser og at jeg holder meg i aktivitet. Dette er til tider svært tøft, men jeg vil leve lenge og ha det bra med meg selv. Et sunt kosthold og trening hjelper meg med å oppnå dette. Det er på tide at norges befolkning kommer seg opp fra sofaen(og ja det er et helv.. de føste ukene)og begynner å sette seg inn i hva de spiser. Målet er å gå litt i minus hver dag på en ordentlig måte:)

  Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

  Sarpsborg - oktober 19, 2010 at 3:47 pm
 33. Endelig en som tør si sannheten! Stå på Kari, du gjør en viktig jobb.

  Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

  Sisi - oktober 19, 2010 at 3:59 pm
 34. Kari har selvsagt helt rett. Slanking og slankekurer har statistisk vist seg å ha lite for seg på lang sikt.

  Og at kroppen akkumulerer fett er ingen sykdom, men en normal kroppsfunksjon. Den eneste langsiktiger løsningen er å innta mindre enn man forbruker. Siden kroppen tilpasser forbrenningen inntaket, er det derfor viktig med mosjon for å holde forbrenningen oppe. Verre er det ikke.

  Kari har stukket hånden inn i et vepsebol der selvmedlidenhet, offertenkning og ansvarsfraskrivelse er dominerende. All ære til henne for det!!!

  Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

  Christian - oktober 19, 2010 at 4:35 pm
 35. Hvorfor var ikke folk flest tjukke da jeg vokste opp på -60 og 70-tallet? Tør noen av Jaquessons kritikere å gi et seriøst svar på dette? Var vi fattige eller manglet mat og snop? Nei, men vi brukte kroppen mer. Det er vanskelig og holde seg slank når TV og internett frister mer enn fysisk aktivitet. Ja, det er vanskelig å velge bort en bedagelig livstil. Det blir vel omtrent som å slutte å røyke: Du må gjøre det selv!

  Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

  Balle Chlorin - oktober 19, 2010 at 5:01 pm
 36. Veldig artig å sjå alle som skal finne ei unnskyldning for at dei er feite. Veit sjølv at det kommer av at en stapper i seg meir en det en forbrenner. Late er dokke,bruk heller tia på å trimme litt og tenke over ka du stapper inn i gapet. sjokolade,potetgull og brus er godt det,men da får du og slutte å unnskylde deg for at du er feit og har dårleg helse. gjekk sjølv ned 12 kilo på 4 mnd m trimm og å kutte ut brus og anna tull t kvelds

  Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

  Cato - oktober 19, 2010 at 5:07 pm
 37. Kari, kari, kari..’

  Jeg har kjøpt, ja kjøpt og betalt med penger flere av din trenings vhs’er og dvd’er. Du har nok tjent penger rått på både min og andres fedme du!
  Men du skuffer så med mobbingen din, at de er rett og slett gått i søpla.

  Har forresten lagt om livvstilen jeg, til å spise lavkarbo. Gått ned 23 kilo, og holdt det i over 2 år. Ingen kropper trenger sukker og hvetemel, vettu. Kroppene våre trenger næring i form av rein, naturlig mat. Ikke halv og helfabrikata tilsatt masse dritt vi ikke engang vet hva er.

  Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

  Gerd - oktober 19, 2010 at 5:11 pm
 38. @Rebecca

  Så bra at Fedon dietten funker for deg :) Men at du ikke klarte å holde vekten med å trene masse å spise “sunt” finner jeg veldig vanskelig å tro på. Du “trodde” kanskje du trente nok, men i realiteten så var det desverre ikke nok. Som Kari sier: “Årsaken til at man lagrer fett på kroppen er én: Man inntar mer energi (kalorier) enn man forbruker.” Det er ikke mulig å legge på seg om man inntar mindre kalorier enn man forbruker.

  Er så enig med Sofie som sier: Skjønner ikke hvorfor det provoserer så mye som det gjør, ingen har sagt at det er lett å forandre spise- og treningsvanene sine.

  Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

  Truls - oktober 19, 2010 at 5:21 pm
 39. Stå på Kari!!
  Endelig noen som tør å si ifra. 90% av feite folk er late!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Opp av sofaen er første bud og så man tenke på hva man putter i gapet!

  Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

  Trine - oktober 19, 2010 at 5:47 pm
 40. Og hva tjener Kari pengene på. Idiotisk innspill.
  Mistet all respekt for denne damen. Er ikke overvektig selv-men maken!!!

  Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

  Kjell - oktober 19, 2010 at 5:49 pm
 41. Helt enig Kari. Mange mener det, men tørr ikke si det. Hva er det med nordmenn?,nikke å neie. Feite mennesker er liksom helt uskyldig i sin vekt,tull.(unntak lavt stoffskifte og diabetes) Fedme koster samfunnet mye….
  Syntes det er utrolig bra at dette kommer frem i media,så kan folk kanskje begynne å tenke litt.
  Kast colaen og chipsen, begynn å spis sundt normalt kosthold med mosjon 3 dager uken,så er det en bra start. Du trenger jo ikke bruke helseprodukter for å være sunn. Alle har vell internett å kan finne ut hva sunn mat er.
  Det er KUN snakk om DIN innsats her…….

  Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

  Hansen - oktober 19, 2010 at 5:54 pm
 42. Jeg er feit. Jeg vet også at det er min egen feil. Jeg spiser for mye snop, og beveger meg for lite. Sånn er det bare. Jeg trives ikke som feit, men mistrives ikke nok til å gjøre noe med det. Utenom litt høyt blodtrykk er jeg frisk som en fisk.

  Jeg er helt enig med Kari. Å være feit er ditt eget valg som regel. Fedme er ikke en sykdom. Men den kan absolutt lede til det. Regner med jeg stryker med ung, av hjerteinfarkt, slag, eller kanskje diabetes? Det gjør meg ikke noe, og jeg skylder ikke på noen andre enn meg selv.

  I hele mitt liv har jeg bare kjent ett menneske som var smellfeit pga en sykdom. Det var svømmelæreren min, og den sprekeste dama jeg har møtt.

  Jeg misliker sterkt at vilt fremmede syns de har rett til å fortelle meg at jeg er feit eller burde slanke meg. Slike folk er idioter eller bare ondskapsfulle. Personlige kommentarer og fordømmende blikk hører ikke noe sted hjemme. Mitt liv – and none of your business!

  Lykke til Kari! Godt at noen holder seg til sannheten – selv om den er ubehagelig til tider. Fortsett med det gode arbeidet!

  Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

  Hanne - oktober 19, 2010 at 6:01 pm
 43. ANOREKSI

  er naturligvis ingen sykdom. Man HAR ikke anoreksi, man ER tynn!
  Et hvert oppegående menneske vet at vår fettmengde og vekt kommer av forholdet mellom kaloriene vi spiser og hva kroppen forbruker.
  Løsningen ved anoreksi er naturligvis å spise mer og trene mindre – man må være helt dum hvis man ikke skjønner noe så enkelt.
  Det er bare å ta roret selv, og spise passelig og trene passelig, så er problemet løst.

  Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

  Ariela - oktober 19, 2010 at 6:02 pm
 44. Er enig i mye av det du skriver Kari, men ikke i din kritikk av Fedon Lindberg. Han har definitivt noe for seg og han er godt utdannet på dette. Har gått ned mye ved å følge hans råd og det har ikke kostet mer enn boka jeg kjøpte. Det han sier om insulinresistens er ikke noe å betvile. Har også klart og holde vekten i to år, men det krever at jeg holder meg til kostholdsrådene hans. Som han sier så er det ikke en slankekur, men en varig omlegging av kosten. Jeg trener ikke fordi jeg er syk, men går bare en liten tur hver dag. Fedme er kanskje ikke en sykdom, men man kan bli fet av å ha andre sykdommer som gjør at man ikke kan trene. Da må man finne balansen mellom kalorier inn og ut. Dere er vel egentlig ganske enige. Det som er bra med Fedon er at han forklarer veldig greit og at man kan spise vanlig mat.

  Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

  kristin - oktober 19, 2010 at 6:15 pm
 45. Så du tjener ingenting på fedme, Kari? Du er vel den som tjener mest på det – siden trening ikke hjelper stort hvis man er mer enn 6 kilo overvektig – du vil bare ikke si det til noen. Det er fryktelig synd at du (og veldig mange andre) tror at man må forsake, slite og pines gjennom hardt arbeid for å bli et sunt, friskt, og normalvektig menneske. Det er bare sykt. Selv har jeg gått ned 25 kg ved å gå fra sofaen til kjøleskapet i et halvt år med Skaldeman-dietten. :) Før det trente jeg masse, uten å gå ned ett gram, og på den tiden møtte jeg MANGE av sånne som deg, som så på meg med blikk som lyste “sjokolade, potetgull og sofa”.

  Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

  Lise - oktober 19, 2010 at 6:22 pm
 46. Hei Kari.
  Det med fedme handler ikke bare om hva man putter i seg og at man ikke trener. Det kan ha like mye med psyken og gjøre. Det kan være mange grunner til at man over spiser. Da blir det litt feil og si spis mindre og begynn og trene, man sier ikke til en med anorexia, spis opp den maten så legger du på deg.

  Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

  Bente - oktober 19, 2010 at 6:27 pm
 47. Man kan bli tynn med Fedon, Roede, andre lav-karbo dietter, høy-fett, supper og så videre. Grunnen til at de virker er at når du følger de ulike diettene så tvinges du til å spise mindre enn du forbrenner. Og det er jo akkurat det som er poenget. Når energi inn er lavere enn energi ut, går du ned i vekt.

  Det trenger du ingen dietter til. Når du går inn på en diett/kur så er det noe du gjør for en periode. På ett eller annet tidspunkt skal du slutte kuren. Og det er litt av problemet. Har du ikke gjort noe med dine dagligdagse spisevaner i mellomtiden er du tilbake i det gamle sporet med en gang. Med vektøkning som resultat.

  Å mosjonere mer er helsemessig gunstig og bidrar til høyere forbruk av energi. Med fysisk aktivitet kan en snu kalorioverskudd til kaloriunderskudd. Det vil være til hjelp i kampen for å holde vekta under kontroll.

  Mange er late. Langt fra alle, men mange. Det er dessuten behagelig og oftest forbundet med gode følelser å spise noe snadder eller et godt måltid. Når vekta til slutt blir for stor er de fortsatt like late og vil de ha det til at det er en sykdom. “Gi meg en pille som fikser det for meg. Jeg er syk. Jeg trenger hjelp.” Eller “Jeg orker ikke å ta kampen selv.” Det er for enkelt å be samfunnet ta det ansvaret vi selv bør ta.

  Vi biter villig over agnene som lover 10 kg ned på 14 dager. Vi vil bli slanke. NU. Raskest mulig og med minst mulig innsats. Helst i går. Vi prøver alle kurer som er og er villige til å betale MYE for å komme fortest og lettest mulig til mål. Utålmodige er vi.

  Kari har helt rett når hun sier at vi ikke trenger alle disse diettene. Selgerne av slike kurer tjener på andres ulykke. Ved å kalle det sykdom kan de også ha ei hånd nedi trygdekassa. Ved å kalle slankekur behandling og si at det foregår ved en klinikk så høres det medisinsk og proft ut med en gang.

  Jepp – det virker, men er helt unødvendig.

  Stå på, Kari. Støtter deg fullt ut.

  Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

  Frode - oktober 19, 2010 at 6:40 pm
 48. Det går fint an å stole på autopiloten til kroppen bare man gir den de riktige matvarene og tar en sukkeravrusning. Det er snakk om å spise maten vi er ment å spise. Vi har bare spist korn i noen tusen år, og det er altfor kort tid evolusjonelt sett til at vi er tilpasset til å spise korn. Vi skal heller spise kjøtt/fisk/sjømat (gjerne fete), egg, grønnsaker som vokser over jorda, nøtter og fete meieriprodukter.

  Jeg er skuffet over deg. Overraskende nok har du en god del å lære om forbrenning. Les f.eks. denne her –> http://www.proteinpower.com/drmike/metabolic-advantage/thermodynamics-and-the-metabolic-advantage/

  Det er mange prosesser i kroppen som gjør at den prøver å stabilisere vekta hvis den får sjansen. Beste måten å gi den sjansen er å spise LCHF (lavkarbo-høyfett). Får man for mye energi inn og for lite energi ut, så øker den forbrenningen! Blant annet ved å utføre futile cycles og ved å øke kroppstemperaturen med 0,5 ºC.

  Og kroppen er mer avansert enn som at ved å kutte inntaket med 500 kcal og trene mer, så vil man gå ned i vekt. Kroppen er smart og hvis den får for lite energi, så skrur den ned på ikke-essensielle prosesser og dermed skrur den ned forbrenningen. En funksjon du hadde vært glad for hvis du faktisk sultet, men ikke like glad for hvis du prøver å gå ned i vekt med å gå sulten. Spis deg heller mett på LCHF og kroppen belønner deg ved å stabilisere vekta. Stabilt blodsukker og man blir ikke fysen hele døgnet. Man blir bare rett og slett sulten og da spiser man til man er mett. Herlig!

  Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

  Supera - oktober 19, 2010 at 6:44 pm
 49. “Jeg ber om at alle de som på død og liv vil kalle halve den voksne befolkningen i Norge for syke om å forklare hvordan de mener denne sykdommen oppsto og nøyaktig hva det er man ønsker å behandle.”

  Bullshit Kari, jeg har sett deg på TV og hørt deg på radio og lest bloggen din – du er IKKE interessert i en forklaring. Du har hatt muligheten til å FÅ en forklaring, men du avbryter, snakker over, og kalte til og med Dag Viljen sitt “spise 2 ganger om dagen fordi jeg ikke er sulten med lavkarbo” for KJEDELIG… Jeg har ikke sett makan til utstrakt bruk av hersketeknikker – NOENSINNE!

  Så til spørsmålet ditt – jeg har en MOT-UTFORDRING:

  Jeg begynte i fjor januar og ta tak i mine 20 kg som jeg har hatt siden jeg var 17. Lang historie kort – jeg har forsøkt alt, men sålenge man ikke finner et kosthold man kan holde seg til til daglig – skjærer det seg. Beklageligvis har ikke jeg som menneske VILJESTYRKE nok til å stå imot kroppens basale behov som sult hver dag – hver uke – året rundt, ære være den som har det… Akkurat som man må drikke når man er tørst og sove når man er trøtt… faller det meg naturlig å spise når jeg er sulten…

  Først gikk jeg på GR i 8 uker og gikk opp et par kg enda jeg fulgte til punkt og prikke. (Sulten hele tiden…)
  Jeg meldte meg inn i vektklubb, spiste 1600 kcal pr dag (veide og målte ALT i 4 mnd…sulten konstant, enda jeg prøvde å legge på litt mat de dagene jeg trente mest). Samtidig begynte jeg å trene. Først gikk jeg hver dag i 8 uker i 45 minutter med økende fart og økende motbakker. Føltes godt :) Så la jeg til 4 styrketreninger i uka med PT på elixia. Fy fader som jeg jobba! Det var vondt og godt og jeg ble sterk og utholdende. På disse 4 mnd la jeg på meg 2 kg i fettmasse og gikk ned i muskelmasse… Dette målt på monstermaskinene som måler slikt på helsestudio.
  FORKLAR DETTE FOR MEG ER DU SNILL…. for jeg gikk LANGT ned i kjelleren. Jeg fikk målt stoffskiftet og hadde da fritt tyroksin på 13, mens 9 da er den nederste referanseverdien. På grensen av medisinering, men jeg ville prøve å bli frisk med mat istedet.

  Så jeg gikk over til lavkarbo. Maks 20 gram karbo pr dag (det er ganske mye grønnsaker skal jeg si deg), og ca 1600 kcalorier – AKKURAT like mye som på vektklubb. UTEN å trene går jeg ned 1 kg i uka… i tillegg er FT verdien min nå på over 17…altså på vei opp. (Aldri sulten *gliser* – mye lettere å kontrollere inntaket mitt!!!)
  FORKLAR dette er du snill! FORDI dette er hva lavkarbo/Fedon gutta og jentene prøver å fortelle deg! IKke at det er feil at inntak må være mindre enn forbruk, ikke at trening er en uting – MEN at kroppene våre er mer og mindre sensitive mot karbohydrater!!!!

  Vi er tusenvis av mennesker som har fått et nytt liv vha lavkarbo og Fedon – hvem er du som tør å avvise dette som et fenomen laget bare for å tjene penger? Jeg har brukt et par hundre kroner på en bok – hvor mye selger du dine bøker for? Dine trenings-DVDer? Er de gratis kanskje?

  Jeg synes seriøst du skulle vurdere hvilken krig du ønsker å vinne her – “jeg har rett uansett” krigen, ELLER krigen mot fedme? Hvis du og alle andre som tjener penger på overvekt (for det gjør du også snuppa, ikke kall Fedon for pengegrisk her altså! )kunne gått SAMMEN hadde kanskje krigen kunne blitt vunnet – istedet ser vi utdannede og opplyste mennesker som deg involvere seg i usaklige og slemme debatter – hvor jeg foreløpig KUN har hørt du kommer med påstander – men ikke et ENESTE ord om bevis – forskning – dokumentasjon! Dag Viljen og Sofie Hexeberg har BÅDE bevis fra forskning på karbo og lavkarbo de siste 50 år – i TILLEGG til sin egen praksis – men når de prøver å fortelle og vise til – avbryter den uhøflige Kari gang på gang…

  Jeg har tre ønsker:
  1. Forklar det jeg spør om i dette innlegget, fordi det er en DIREKTE kommentar til det du påstår i bloggen… (jeg regner med du kommer til å ignorere meg akkurat som du ignorerer alle andre som er uenig med deg så jeg har lite forhåpninger om en tilbakemelding, men jeg prøver nå allikevel å nå fram..du har tross alt en blogg så jeg antar du ØNSKER tilbakemeldinger???)

  2. Vis mer respekt for andres meninger, og bidra konstruktivt i debatten istedet for å bruke hersketeknikker. Barn lærte jo dette på barneskolen – gjelder det ikke for voksne damer?

  3. Vurder å fokuser mer på LØSNINGEN på fedmeproblemet – akkurat nå er du bare ufin og usaklig – og du ser jo at det er mange som “hater” kari akkurat nå. Tror du da at budskapet ditt kommer fram? Samarbeid med alle de som driver med dette – og kom SAMMEN fram til en løsning. Respekter at vi er forskjellige – og forskjellige mennesker trenger forskjellige løsninger…

  Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

  Nerthus - oktober 19, 2010 at 6:57 pm
 50. Jeg lurer på en ting; hvorfor bruker du et sånt negativt ord som “feit”? Feit er proppfullt av bare negative vibber. Hvorfor bruker du ikke ord som overvektig? Ønsker du å provosere? Er DET måten å bli hørt på, tror du?

  Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

  Undrende - oktober 19, 2010 at 6:59 pm
 51. Uttalelsene dine om Fedon tjene penger på at fedme kalles sykdom faller på sin egen urimelighet når man sammenligner deg og Fedon i skattelistene fra 2008 (2009 kommer ikke før i morgen).

  Kari Jaquesson:

  * 2 564 737 i inntekt
  * 2 882 978 i formue
  * 1 154 638 i skatt

  Fedon Lindberg:

  * 491 976 i inntekt
  * 0 i formue
  * 87 250 i skatt

  Hm…. kommentar Kari? Hvem er det som EGENTLIG tjener penger på feite, late folk her mon tro? Kanskje DU er bekymret for ditt inntektsgrunnlag om fedme blir klassifisert som sykdom? Eller?

  Ser at du har få kommentarer på bloggen din – antar du siler med klut slik at få slipper gjennom. Vel – din blogg – du bestemmer. Håper bare du er tøff nok til å slippe gjennom kritikken :)

  Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

  Nerthus - oktober 19, 2010 at 7:10 pm
 52. Kaster du ikke “stein i glasshus” nå var inne på din ligning og sammenlignet den med Fedon Lindberg sin. ca 5 x større ?

  Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

  Thea - oktober 19, 2010 at 7:16 pm
 53. Var i en øknomoisk situasjon at jeg ikke hadde råd til å kjøpe pælser og cola på statoil. drakk vann og vanlig bødskiver og gikk ned fra 1 juni til 15 August uten å tenke på det 9 kg. Men jeg må innrømme at hvergang jeg kommer inn på statoil eller andre bensinstasjoner så kjenner jef samme draget som man er avhengig av røyk. Altså et godt råd til alle som sliter med vekten, tenk på hva vi tar i munnen, lev normalt og kutt ut mat fra fast food stasjoner og gotteri, spis banlig mat og drikk IKKE brus, så går man ned og ser det selv og har det godt både i kropp og pengebok. jeg sparte 5.880 bare ved å kutte ut dette, tenk en syden tur på tre mnd, tenk tenk at dette skal jeg ikke ha

  Lykke til

  Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

  Jørn Andersen - oktober 19, 2010 at 7:21 pm
 54. Jeg gikk ned 30 kg på Fedon og har holdt vekta siden den gang… Jeg gikk ned 2 kg på 6 uker på Grethe Roede…

  Syns ikke 2 kg på 6 uker er spesielt imponerende.

  Iallefall ikke angrip lavkarbo som består av produkter fra naturen stort sett. Kjøp Wulfgang Lutz sin bok “Bedre uten brød” for å få litt informasjon om kostholdet du er så negativ til, så ser du at mennesker har spist lavkarbo over mange 100.000 år.

  Etter at din egen kostholdsfilosofi ble populær har folk bare blitt fetere og fetere, tilfeldig ?

  Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

  Erling - oktober 19, 2010 at 7:41 pm
 55. Det er utrolig hvor og hvordan mange her inne så lett kan fornekte sannheten om overspising med dertil uønsket fedme, samt det selvfølgelige ansvaret for egne handlinger!
  Man velger å underslå dette og heller gå til angrep på Kari Jaquesson.
  Er det missunnelsen over at Kari er en såkallt “vellykket” forretningskvinne og til alt overmål besitter en nærmest perfekt kropp,- eller er det den åpenbare mangelen på selvkritikk dere lider av?
  Tror dere at hun har kommet dit hun har uten en beihard vilje og mye egeninnsats, samt sitt sterke fokus på eget ansvar for sin personlige helse?

  Sytere kan noen ganger forståes hvis de har blitt rammet av en utenforstående kraft, sykdom eller ulykke, men ingen skal innbille med at et friskt menneske legger på seg unødvendig fett hvis man lever på de samme ca. 700-1000 kaloriene som vår tidligere Statsminister Einar Gerhardsen m.fl. overlevde på i mange å i tyske konsentrasjonsleire under krigen.
  Dette er et lysende eksempel på hvor lite kalorier et menneske kan greie seg på uten å få helseskader.

  Det finnes kun en forklaring på all denne unødvendige fedmen: man dytter alt for mange kalorier inn i munnen som det eneste stedet på kroppen hvor disse kaloriene kan trenge inn i kroppen. Man kan åpne eller lukke munnen, det er helt og holdent ditt eget ansvar.

  Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

  brumle - oktober 19, 2010 at 7:47 pm
 56. Folk i vesten blir fetere og fetere. Før måtte man arbeide for maten. Løpe etter maten. Man forbrukte det man intok av kalorier. nå beveger ikke folk seg like mye som man egentlig burde. Barn gikk 5 til 10 km til skolen og hjem. folk arbeidet for og få maten i hus.
  man åt det man dyrket selv. ikke pizza og boller og brus…

  Da var det ikke så mange som var syke?

  Mon tro… har dette sammenheng?

  Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

  viol - oktober 19, 2010 at 7:48 pm
 57. Fedme i seg selv som er ikke en sykdom, men avhengigheten til div mat er det.
  For å fjerne usunn avhengighet må man erstatte den med sunn avhengighet.

  Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

  kari 2 - oktober 19, 2010 at 7:51 pm
 58. Jeg blir glad for å høre at det er ingen lettvint måte å bli slank, ellers så er det virkelig noe jeg ikke har fått med meg.
  Jeg skal trappe ned på inntak og fokusere på det du sier. Det er et forferdelig slit og plage, men nødvendig.
  Etter en stund er denne nye livsstilen= “normalen”.
  Take charge!

  Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

  Fredrik - oktober 19, 2010 at 8:08 pm
 59. Jeg er skuffet, Kari. Jeg trodde faktisk bedre om deg.

  Jeg synes man bør være litt mer ydmyk overfor det mysteriet som kroppen vår er. Snakk med hvilken som helst lege, og du vil få vite at det er langt mer vi ikke vet enn hva vi vet.

  Om det er selve fedmen som er sykdommen eller om en sykdom fører til fedme er flisespikkeri etter min mening. Måten du framstiller det på, Kari, gjør at folk som ikke selv har slitt med vekta pga annet enn potetgullspising tenker “jepp, der fikk jeg det bekrefta, feite folk er late og har kun seg selv å takke”. Veldig synd, for dette er med på å fremme mobbing av overvektige.

  Det er mange faktorer med i hvorfor folk blir overvektige. Selv kan jeg spise omtrent hva jeg vil uten å legge på meg, så lenge jeg holder meg unna karbohydrater. Spiser jeg det som anses som et vanlig norsk kosthold med brødskiver og poteter, da eser jeg ut.

  Jeg har vært overvektig siden jeg var barn. Jeg var aktiv som andre barn, gikk på trening, syklet, var ute og lekte i naturen hele året, hadde ikke dataspill og så sjelden på tv. Godteri fikk vi kun i små mengder på lørdager. Likevel var jeg feit, og fikk høre det daglig på skolen. Jeg er redd mange flere barn vil få høre det i tida framover pga dine unyanserte uttalelser. Hvordan føler du deg da, Kari?

  Hormonforstyrrelse sier du? Nei. Jeg har vært gjennom alt som kan tenkes av prøver og undersøkelser hos flere leger. De finner ikke noe galt med meg. Ifølge blodprøver o.l. er jeg 100% frisk. Jeg spiser potetgull/sjokolade i små mengder, kanskje 4-5 ganger pr år. Er det det som gjør meg feit?

  Jeg går nå ned i vekt ved å spise mat jeg liker, jeg trenger ikke være sulten, og jeg er kun moderat aktiv (ikke noe blodslit, kun en spasertur når jeg føler for det). Det store farlige ordet kommer nå: Lavkarbo!

  I tillegg til at vekta går nedover så bedret min allmenne helsetilstand seg fra bare ei uke etter at jeg kuttet ned på karbohydratene. Jeg slapp å ha vondt, jeg ble våken og opplagt og tåka forsvant. Alle blodprøver viser gode verdier, jeg er sunnere enn noensinne.

  Jeg spiser kjøtt, fisk, kylling og massevis av grønnsaker. I tillegg spiser jeg bacon, rømme, fløte og egg.

  Hvorfor er det så innmari viktig for deg, Kari, at man ikke skal leve på en lavkarbolivsstil? Kan du ikke glede deg over at andre faktisk finner en god måte å gå ned i vekt på uten å følge ditt opplegg?

  Hvorfor er det så vanskelig å skjønne at vi fortsatt ikke vet alt om hvordan kroppen vår fungerer? For min del har det vist seg at det å holde seg unna karbohydrater er løsningen på mine problemer. For andre kan det være andre ting. Jeg synes du uttaler deg veldig respektløst om folk som velger en annen vei enn deg selv.

  Du mobber i det skjulte, som jo er typisk jentemobbing. Du prøver å fortelle at du bare sier sannheten og at du er helt imot mobbing. Den har jeg hørt mange ganger før. Blant jenter i alderen 10-15 år. Skam deg!

  Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

  Johanne - oktober 19, 2010 at 8:10 pm
 60. Jeg synes at kritikken som kommer mot Jaquesson er lite hensiktsmessig. Poenget er at:
  1. Fedme kan føre til sykdom.
  2. For mange kan fedme oppleves negativt og føre til lavere livskvalitet.
  3. Genetisk normaliteter (som at kroppen lagrer fett ved kcal overskudd) er ikke en sykdom.
  4. Majoriteten av overvektige (selv om man har ulike genetiske forutsetninger) er overvektige fordi de spiser mer enn de forbrenner.
  5. Du kan gA ned i vekt ved aa spise mindre, trener mer eller gjøre begge deler. Det siste er aa foretrekke og fungerer best paa lang sikt.
  6. A leve sunt er en livsstil. Dietter fungerer sjeldent paa lang sikt. Vil du virkelig spise pulver daglig resten av livet?
  7. Din helse er ditt ansvar. Vektreduksjon krever hardt arbeid, men er noe folk flest klarer. Med riktig motivasjon ( ikke: “Jeg vil se ut som hun pA forsiden av det bladet jeg sA i videokiosken”), kommer man langt!

  Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

  Eirik - oktober 19, 2010 at 8:11 pm
 61. VELDIG bra skrevet! Det er akkurat slik det er. Det er en livsstilsendring som skal til for å holde seg slank og frisk.

  Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

  Chrtistian Ellefsen - oktober 19, 2010 at 8:29 pm
 62. “Autopiloten kan man ikke stole på om man har vært tykk en stund, man må holde i roret selv. Jeg vet at dette høres nedslående ut, men noen får det til. Du som er lei av å være feit kan få det til, men det finnes ingen mirakler eller redningsmenn. Det er hardt arbeid som må til.”

  HEEELT riktig!!!! Jeg har vært feit og har annlegg for å bli feit. Jeg klarte å bli superfit med en lav normal fettprosent. Men det kom iallefall ikke gratis. Det krevde konstant jobb med å trene med høy intensitet om det var styrke eller kondisjon. Dagene jeg hadde “fri” måtte jeg aktevisere meg selv for å få brukt kroppen også de dagene. Også spiller jo helt klart maten en kjempestor rolle! Når jeg endelig nådde målet mitt så måtte jeg fortsette med å være utrolig streng med meg selv i kosten og til stadighet gå på “diett” (perioder hvor jeg reduserte matinntaket og da spesiellt raske karbs)for å klare å holde vekten. Nå har jeg fått et barn til og kjemper på nytt. Har 8 kilo igjen til målet nå.. Og for å være ærlig så er jeg så utrolig LEI av å spise så sunt og være så flink til å trene. Jeg synes ALLE andre unner seg ting til stadighet og går ikke opp en kilo, mens jeg kan gå opp 3 kilo i løpet av en helg. MEN jeg synes det er bedre å pine seg litt i kosten og på trening enn å ha en tung kropp å dra på for det er slitsomt det!! Og er kroppen tung så går det også utover alle faktorene i livet.

  Du er en veldig bra dame og jeg synes det er knallbra at du er ærlig og rett frem. Si det som det er i media. Folk må rett og slett bare høre det.

  Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

  May Jeanette - oktober 19, 2010 at 8:32 pm
 63. Så bra at noen endelig tør å åpne opp temaet!!!

  Er det bra å ta alle over en kam? Nei, absolutt ikke, men seriøst -hvor mange som er fet er det pga en sykdom? Veldig få …

  Vi må slutte å sykliggjøre de som er fet – de fleste er ikke syk – med all respekt for dem som faktisk er det.

  Tror ikke Kari hadde fått like stor oppmerksomhet om hun hadde sagt at noen er fet fordi de spiser mye. Det hadde det ikke blitt noe diskusjon over, men måten hun gjør dette på nå åpner opp for diskusjoner og synliggjøring av et stort problem som både er nasjonalt og internasjonalt. Personlig tror eg hun har gjort dette veldig bevisst … det blir debatt av en slik sagt og det er bra….

  Stå på Kari – eg er helt enig med deg – der er altfor mange som er for late til å gjøre noe for helsen sin. Hvor mye må en fet person, som ikke er syk, spise for å opprettholde vekten sin? MYE – det koster personen mye penger, og det ender opp med at det koster det norske helsevesenet MYE penger….dine og mine skattepenger fordi at noen skal hive i seg altfor mye mat og ikke gidde å jobbe det av seg. Til de som er kritisk – bruk litt tid når du er ute den neste uken og se deg rundt….tipper du ser mange som er overvektige – og det som er bekymringsfullt er alle barna som har altfor mye fett på kroppen. Ikke kom her og fortell meg at de alle er syke….
  Se deg rundt, og tenk før du bestemmer deg for å angripe en person som sier det mange av oss tenker…

  Stå på Kari :-)

  Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

  Anita - oktober 19, 2010 at 8:47 pm
 64. Dersom man ikke er syk når man er sykelig overvektig så er man vel heller ikke syk når man er anorektisk? Kan jeg få forklart forskjellen?
  Alle vet forøvrig at det finnes flere genetiske tilstander som gjør at noen blir fete nesten uansett hva de spiser. Det er faktisk latterlig å påstå at det ikke er sykdom da.

  Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

  Ludvig - oktober 19, 2010 at 8:56 pm
 65. For 2008:
  Fedon Lindberg: 492tusen i inntekt
  Kari Jaquesson: 2.8mill i inntekt

  Hvorfor er du så sint, Kari?!? Er det urettferdig at tjukkassene kan gå ned i vekt uten å betale tilbake forskuddet på lønn de har tatt ut? Disse feite lathansene burde tvinges til å hvitknoke-slanke seg ved å pine kroppen ned i vekt – skamme seg burde de også.

  Jeg ler av deg, både som ernæringsekspert og biolog. Synd, fordi jeg syntes treningsoppleggene dine var bra – men nå er du bare heilt ut.

  Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

  Jørgen - oktober 19, 2010 at 9:09 pm
 66. Du har helt rett kari feite mennesker er late jeg er selv litt overvektig ( 174cm-85 kg ) og er lat veldig lat til tider men andre ganger er jeg sprek som et uvær

  Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

  sven m karlsen - oktober 19, 2010 at 9:19 pm
 67. Kari tjener ikke penger på folks fedme. Hun tjener penger på å hjelpe andre mennesker til å få et liv med mer overskudd, energi, selvtillit og livsglede! Stå på!

  Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

  Theresa - oktober 19, 2010 at 9:19 pm
 68. Helt enig med Kari! Hvis fedme er en sykdom; hvorfor var folk slanke for hundre år siden? Svaret er enkelt, de hadde rett og slett ikke penger nok til å overspise og mange hadde kroppsarbeid som gjorde at de forbrente flere kalorier. Colaen var ikke kommet til Norge og kaker hadde man bare i jula. Jeg er slank men det er noe jeg velger hver dag, kommer fra en famile hvor mange har livsstilssykdommer, diabetes, høyt blodtrykk osv. p.g.a. overvekt. Tre av besteforeldrene mine døde av hjerteinfarkt. Jeg skylder meg selv og mitt barn sunn mat som forlenger livet og gir oss overskudd!

  Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

  Lisa - oktober 19, 2010 at 9:24 pm
 69. Selv har jeg en del fysiske plager, også overvekt, som helsevesenet på død og liv vil kalle sykdom, men vet dere hva: noen av plagene mine er faktisk IKKE sykdom i mine øyne. Jeg er så lei av og få tilbud om piller/off. behandling for en hver liten plage som jeg kan klare å fikse selv om jeg selv ser det som et problem. Jeg vet selv hva jeg har å gjøre. Så ikke kom her, hverken Kari Jaquesson, Fedon Lindberg, Grethe Roehde eller annen ernæringsekspert å fortell hvilket “opplegg” jeg skal følge. Jeg tror enhver oppegående nordmann vet hvordan vi skal forholde oss til våre kropper.
  Ble nok litt irritert på slutten, men jeg er så lei av å bli fortalt av andre hva jeg bør gjøre med MIN kropp. Greia blir også da at JEG må ta konsekvensene av mine valg og ikke legge skylda på noen andre hvis jeg skulle komme i et uføre. Noe som gjelder oss alle.
  Takk for at noen ville lese min lille utblåsning.

  Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

  Nutte - oktober 19, 2010 at 9:48 pm
 70. Jeg må si meg enig med Kari. Fedme kommer av at man spiser for mye og beveger seg for lite. Jeg er selv slank og har en søster som nesten hele livet har slitt med overvekt. Grunnen?? Hun elsker kaker og søte saker. Hun lever for å spise, mens jeg spiser for å overleve. Hun kan spise sjokoladekake til frokost, mens jeg ikke orker tanken på noe så søtt til frokost. Må ha det jeg kaller “ordentlig mat”.

  Går vi sammen i butikken for å handle så trekkes hun til bolle-/kakedisken i samme fart som en hannhund tiltrekkes av en tispe med løpetid….. mens det for meg ikke er noe problem å gå forbi samme disken uten å kjøpe noe.

  Nå skal jeg ikke trekke frem meg selv som noe supereksempel. Her handler det rett og slett om at min søster forbinder mat med kos og belønning, mens det for meg bare er et middel for å bli (passe) mett. Liker ikke å føle meg “stappet” etter et måltid og spiser dermed mange små måltider.

  Spiser vi godterier så stopper jeg lenge før min søster for jeg vet at hvis jeg spiser mye så blir jeg kvalm. Og å være kvalm er vel ikke noe positivt vel? Kroppen min gir signaler om hva den liker og ikke liker. Lytter jeg til den så har jeg det bra og holder meg slank. Min søster derimot har overhørt det kroppen hennes har prøvd å fortelle henne i mange år og dermed har hun også 30-40 kg mer enn meg å drasse på…..

  Jeg sammenligner kroppen med en bank, bare at i denne banken setter man ikke inn penger, men kalorier (som blir til fett). Hvis man hele tiden bare setter inn kalorier og aldri tar noen ut igjen (i form av trening el. lign) så vil man tilslutt bli millionær – i fett!! Så kroppen er den eneste banken der man helst bør gå med underskudd!

  Jeg sier bare: Heia Kari!!!

  Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

  Meg - oktober 19, 2010 at 9:49 pm
 71. Folk må jobbe. Har selv gått på diett flere ganger. Har du 100 % kontrold med det du spiser, finner du ut at den minste lille ting vil gjøre utslag. Spis riktig og trim regelmessig. Da går det bra. Lett for meg å si,jeg bare gjør det.

  Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

  Ruben Gjelsnes - oktober 19, 2010 at 10:09 pm
 72. Det du sier er helt sant, og jeg kan ikke skjønne at noen en gang kan prøve å fornekte dette.

  Jeg kan virkelig ikke skjønne folk som begynner å snakke om at Kari er “hyklerisk” og at “du går til angrep på deg selv”. Ja hun tjener penger på å hjelpe folk å bli slankere, men hun hjelper jo bare folk med å hjelpe seg selv. Jeg kan tenke meg at de som sutrer om de hun sier er folk som ikke er villige til å tak i seg selv fordi det krever for mye arbeid. Det er mye lettere å sitte i sofaen, spise godteri og klage på alle som måtte foreslå at det er dere selv faktisk kan gjøre noe med deres situasjon om dere gidder.

  Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

  Christian - oktober 19, 2010 at 10:29 pm
 73. Jeg synes det er mer interessant å finne ut av de bakenforliggende årsakene til fedme. Det blir for enkelt å si at feite folk overspiser og trener for lite. Hva er fedme symptom på? Er usunn mat for tilgjengelig for oss? Når man først har lagt på seg 10 kilo, hvor mye øker treningsmotviljen da? Man kan si at det er latskap, men er det så lett å begynne det aktive livet etter at man har gått på en “tyngdesmell”? Kanskje flere ganger.. Hørt om jojo-slankere?? Er det ikke lett å få lav selvtillit eller lavt selvbilde etter at man forstår at de gamle klærne ikke passer mer, noe som igjen kan føre til at treningsmotivasjon blir borte og man rett og slett havner i en ond sirkel. Kan man ty til trøstespising, bli evt. avhengig av mat? Kan man få spiseforstyrrelse, så som bulimi? Når man begynner å snakke om bulimi, kommer det plutselig opp tema så som diagnose og behandling. Er disse ikke begrep som er knyttet til sykdom? Så, hvor går grensen mellom å være syk eller frisk her? Lat eller nedkjørt? Overspising pga faktamangel eller emosjonell trøstespising?

  Jeg tror man trenger noen samfunnsmessige forebyggende tiltak for å bekjempe fedme. I skolen har de økt fysisk aktivitet, noe som er bra med tanke på å bevege seg og få et positivt forhold til trening. Det er ikke nok.. Trenger også gode (helst gratis) kantiner med bra kosthold, samt informasjon om dette for foreldre. Hvis man tenker på bulimi (eller anorexi for den saks skyld), blir det mer med tanke på å hindre forvrengt selvbilde og negative tanker rundt sin egen kropp. Da trenger man mer kompetanse rundt psykologi.. Jeg har ingen løsning. Ville bare belyse flere sider ved dette..

  Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

  MsFrodig - oktober 19, 2010 at 10:31 pm
 74. Du har helt, helt rett Kari! Er så glad for at noen endelig tør å kalle en spade for en spade! “Curling” nasjonen er i ferd med å vokse opp, inklusiv meg selv, og vi er godt vant. Vi lever i et overflodsamfunn, og livsstilsykdommene våre er et resultat av dette. Syntes du er herlig, ærlig og inspirerende. Keep up the good work!

  Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

  Tine - oktober 19, 2010 at 10:33 pm
 75. Jeg er mann, i slutten av 40-årene. Jeg hadde en BMI på 36. Kuttet ut karbohydratrike matvarer. Har spist feit mat og masse grønnsaker. 12 måneder senere har jeg en BMI på 24, er 35 kilo lettere og har et energioverskudd som en tenåring.

  Alt dette uten å trene! De som blir feite spiser feil mat, det har ingenting å gjøre med at man ikke henger over en tredemølle.

  En hel haug med leger, ernæringseksperter, biokjemikere og andre fagfolk vet om dette. Mange av dem tør ikke å stå frem i (berettiget) frykt for å bli uglesett av “the establishment”.

  Google “Skaldeman” “Lavkarbo” “Ketolyse” så finner dere ut masse!

  Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

  Slank - oktober 19, 2010 at 10:39 pm
 76. Fint at du nyanserer hva Fedon fordrer også. Du får det til å virke som om alt han anbefaler er barer og erstatningsmat, men du tenker kanskje på Eurodietten som kun sterkt overvektige, gjerne med følgesykdommer som insulinresistens og dia2 blir satt på i en overgang til normal mat. Ikke at jeg i utgangspunktet er noen stor tilhenger av pulver- og erstatningsmat, men dette er en medisinsk diett under nøye overvåking fra lege.

  Hva Fedon faktisk ER kjent for, er et helheltlig kosthold med matvarer fra alle næringsgrupper. Hel, ren, sunn og god mat du kan kjøper i butikken, bare med langt mindre sukker- og stivelsesrike produkter som f.eks; brød, pasta, ris og rotfrukt.
  Om du åpner en bok før du uttaler deg, så tror jeg det hjelper.
  Det er muligens også et poeng at Fedon er lege og spesialist i indremedisiner med lang erfaring, og du er aerobicgrunder med ett oppstartet ernæringsstudium?
  Hvor har du tallene 1-2%, fra, forresten? Dette burde du kunne bevise.

  Og, forresten; et enkelt søk i skattelistene forteller også at du har hatt en fem ganger høyere inntekt enn Fedon. Lurer på hvem som skor seg på folks fedme …

  Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

  Jorun - oktober 19, 2010 at 10:57 pm
 77. Det er veldig trist at en så pass offentlig person får lov til å spy ut sånne meninger som dette i det offentlige rom. For det er det det er, meninger og ikke fakta. Å si at fedme ikke er en sykdom er fullstendig idioti, og her velger jeg å tro på overlegen ved kardiologisk avd på Ullevål. Hun har studert og forsket på dette i mange år i motsetning til Kari Jaquesson. Det er like mye en sykdom som anoreksi men det er liksom litt lettere å synes synd i en som man kan assosiere med sultoffer og lignende. Eller mener kanskje Kari at psykisk sykdom bare er en selvvalgt lidelse? Er det virkelig noen som tror at noen veier 150-200 kg fordi de har lyst? Så dum nekter jeg å tro at noen er! Har selv veid 176 kg og er nå normalvektig, ikke pga hverken Rhode, Fedon eller overivrige trimdronninger men ved operasjon. Ble fysisk, psykisk og seksuelt missbrukt som barn, noe som igjen førte til overspising. Så se til å komme deg ned fra din/deres høye hest og ikke uttal dere om ting dere ikke har noen som helst forutsetning til å forstå. Tro ikke at jeg er en av få. Svært mange overvektige sliter med store psykiske traumer.

  Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

  Bitten - oktober 19, 2010 at 11:05 pm
 78. Jeg må si Kari at jeg egentlig syns at dette innlegget var ganske så på jorde, i den forstand at du selv har dette som virke å tjener dine penger i prinsippe så samme grunnlag som fedon.
  Men sånn bortsett fra det, jeg studerer selv til en Bachelor i Ernæring ved samme skole som du har gått/går, å ser at vi er enig i om hva som funker i det lange løp, men å nærmest benekte at en Fedon Kur og en GreteRoede kur skulle være “misslykket” etter en stund, det syns jeg blir dumt!!
  For mange er disse kurene en fantastisk start til forståelsen og trivseln ved en sunnere livstil og et endret kosthold, og det skal mennesker som fedon og grete roede til for faktisk å få hjulpet mange av de som sliter. Det nytter ikke å skittkaste ( selv om at folk bør åpne øynene mer å se hvilke type generasjoner som vekser til nå ) hadde du vært lur, hadde du jobba med disse menneskene og ikke krenke dem. Det handler om å forstå, å få deres fortrolighet slik at man kan hjelpe dem på vei, å ikke vise verca, som bidrar til at det gir avsmak og vender ryggen til!
  Det går ann og være ærlig, på en mindre “tafat” måte.

  Er enig i at det i prinsipper er rett at overvekt ikke er en sykdom, men at oss mennesker gjør dette til en sykdom selv, men det er mer unnderligende enn som så, og mange sliter genetisk med overvekt, på lik linje med de med lavt stoffskifte. Og mange er bare tvers gjennom late, og som selv helt ene og alene, eller sammen med kjøleskapet bidrar til sin høye og lite fordelaktige vekt, men dette gjelder da ikke alle. Og dette bør jo komme frem i dine innlegg.

  Samtidig vil jeg si; jeg starta min utdanning i ernæring på grunnlag av at jeg selv kom meg ut av en situasjon hvor jeg var MINST 15 kg overvektig ( der hvor jeg hadde gått i spisefellen ) og slitt med disse kiloene stort sett hele veien frem til da det gikk en faen i meg og jeg bestemte meg på død og liv for at nok var nok. Ut av dette problemet tok jeg meg selv, men med god hjelp fra grete roede vektklubb ( gratisforum ) og hennes mattips og holdninger til mat og trim. 3 mnd 12 kg mindre, og det fortsetter nedover.
  Når jeg så hvilket liv jeg selv fikk etter dette både fysisk og pysykisk både for meg selv og mine barn, var det en enkel tanke og tenke på hva som opptok meg, og hva jeg ville ha en utdanning innen.

  Så min reduksjon i vekt og ønske om å oppnå noe, fikk jeg via gr.roede = og idag sitter jeg i full bachelor utdanning innen ernæring, og har ikke “gained” noe som helst, og har fått min egen matvane, inspirert av GR.

  Ble litt dratt ut nå, men ble bare så overasket om at du faktisk mener at ikke et GR-metode en gang vil ha lite og ingen effekt over tid! – men det er så feil, for det er jeg et levende eksempel på, inspirert nok til å utdanne meg i faget!

  Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

  Hill - oktober 19, 2010 at 11:07 pm
 79. Det er viktigste er vel at vi er friske og raske. At vi føler oss vel både innvendig og utvendig. Å spise `junk´og samtidig være inaktiv er ikke en sykdom, det er ren og skjær slapphet. Men å ha en spiseforstyrrelse(overspisning, bulimi, anireksi) er i aller høyeste grad en sykdom og må bli tatt seriøst. Jeg tror Kari er en flink og motiverende dame med mye guts. Hun har nok flere empiriske data på faktorer som spiller inn når det gjelder slanking, og jeg vil tro hun har peiling på det hun uttaler seg om. Men hvem vet… Slanking og fedme er big buisness i dette overfladiske samfunnet vi lever i.

  Ha det godt med deg selv, ta deg tid til å spise og leve sunt. Da tror jeg kroppen vil reagere naturlig med å komme i `form´.

  Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

  maria - oktober 19, 2010 at 11:34 pm
 80. Hei Kari

  Mang sure kommentarer her.
  Merkelig at så mange blir så såret av å høre sannheten.
  Det er nok noen få som blir fete pga. sykdom, medisiner o.l., men de fleste er det pga. feil kosthold, for mye kosthold og for lite bevegelse.
  Dette vet jeg alt om for jeg er 30-40kg for tung selv.

  Det er feil kosthold helt fra barndommen av.
  Søtsaker til fest, søtsaker hvis vi var syke til trøst, søtsaker hvis vi var skadet, søtsaker på kino, søtsker på tur og søtsaker til desært.
  Dette har ikke foreldrene mine gjort for å være stygge, de visste ikke bedre og ville være snille.
  Ville gi oss alt de ikke hadde i sin oppvekst.

  Nå som jeg vet bedre fortsetter jeg på samme måte.
  Jævlig vannskelig å bryte mønsteret fra barndommen.
  Nå har jeg prøvd å omstille matvanene i flere år og det begynner å virke.
  Har ikke gått opp i vekt de siste 2-3 åra.
  Begynte å sykkle i begynnelsen av juli og merker formen er i bedring.
  Nå har vekta begynt å gå nedover også, ikke mye, men rette vegen.
  I morgen er det en ny sykkeltur på 4mil på ca 2,15t.
  Jeg skynder meg langsomt, for jeg skal ikke opp igjen.
  Ta gjerne kontakt og gi meg gode råd og støtte Kari om du har tid.

  Stå på videre.

  Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

  Håkon - oktober 19, 2010 at 11:58 pm
 81. Ikke bare hyklersk og kunnskapsløs her altså men også særdeles pr kåt. Dette er første og ganske sikkert det siste jeg gidder å lese fra deg. God bedring!

  Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

  Feiten - oktober 19, 2010 at 11:59 pm
 82. Å hevde at fete mennesker er late og skjære alle over en kam, er ganske arrogant og dømmende. Men du er kanskje så vellykket i dine ting at du kan sette nesen i sky, og lire av deg hva du lyster.
  Kanskje du bare skulle ha litt mere rampelys? Businessen går kanskje dårlig om dagen? Hva vet jeg?

  Det finnes faktisk mange årsaker til at folk er overvektige.

  Beklager, men min respekt for deg forsvant med disse utspillene dine.

  Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

  Jarl - oktober 20, 2010 at 12:00 am
 83. Hei Kari!
  Jeg synes du er en flott og modig dame. Det er et udiskutabelt faktum , at spiser du mer enn du forbrenner blir du feit. Og ja, vi fristes ,og ja, mange av oss spiser for mye og.
  Synes “pepperen” du får er ytterst lite velfortjent. Hvorfor blir folk så forbanna over å måtte ta litt ansvar selv? Du har jo i sannhetens navn helt rett!
  Men det er jo lettere å bli sint på andre, enn på seg selv.
  Du har kalt en spade for en spade,og de får vi tåle, vi som er litt tjukke også!

  Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

  Carina - oktober 20, 2010 at 12:21 am
 84. Kari har helt rett faglig sett. Det er ingen lettvinne løsninger som funker over tid. Hardt arbeid er det som skal til. Da snakker vi om å være anpusten. Vi må minimum ha to harde intervall økter pr uke for å vedlikeholde og mer hvis vi skal bedre kondisjonen. I tilegg bør man gå eller jogge lange turer flere ganger i uken. Videre må man trene styrke. Det skal være samsvar med det man putter inn og det man forbruker. Kroppen har også behov for sunne karbohydrater, sammen med proteiner, fett, vitaminer og mineraler. Det er sunnere å ha noen kilo for mye og trene hardt enn å være syltynn og ikke trene. Ved harde slankekurer går kroppen på sparebluss og det er i allefall ikke særlig sunt. Spis sunt, tren hardt og unn deg litt av og til. Kari har rett – stå på

  Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

  Hilde Amundsen - oktober 20, 2010 at 12:59 am
 85. Problemet er at det er mange mennesker som Kari Jaquesson som kaller seg kostholds eksperter. Desverre er det slik at mye av det de har lest – lært ikke stemmer med sannheten. Kari er en av de som ikke gidder å gjøre jobben med å finne ut hvordan tingene henger sammen.

  Når det gjelder hvem som tjener penger på å lyve anng fedme og helse er det nok større produsenter av matvarer og staten. Hvis vi alle skulle leve sunt hadde dette betydd store samfunds forandringer. Dette er vi ikke forberedt på, og derfor fores vi fremdeles med løyner i mer eller midere samme utgave som det som Kari holder på med.

  Fedon Lindberg derimot har et mye bedere innblikk i hvordan dette henger sammen. Vekt tap er ikke vanskelig og ei heller farlig hvis det gjøres riktig. Faktisk helt det motsatte…

  Trening er bra for kroppen men heller ikke nødvendig for å gå ned i vekt. Husk bare å ikke tro på alt som fortelles av såkalte eksperter. Helt tydelig er det flere her som har prøvd å gjøre det riktig å skjønner hvordan dette henger sammen!

  Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

  Strile - oktober 20, 2010 at 1:26 am
 86. Jeg er helt enig med deg, Kari.

  Min mor har lavt stoffskifte, spiser sunt og trener et par ganger i uken. Hun er slank og nydelig.

  Jeg tror paa livsstilsendring. Eneste som fungerer paa lang sikt.

  Sunn mat er ingen problem, bruker ca. 4000 kr i mnd paa to personer, og kjoeper kun fersk og sunn mat. Bruker dog litt tid paa aa planlegge maaltider og handling.

  Problemet ligger i at nordmenn elsker aa kose seg. Men hva er egentlig kos? En skaal full av sjokolade og 4 pils i sofaen foran tv? Jeg syns det er fint aa beloenne meg selv med en tur i svoemmehallen eller kjoepe et nytt klesplagg istedet for aa stappe i meg godteri.

  Hilsen en student som ikke spiser mer enn hun forbrenner.

  Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

  Eileen - oktober 20, 2010 at 3:45 am
 87. * Fedon vil tjene penger på folks fedme, derfor kaller han det sykdom.
  * Tipper 1–2 prosent av Fedons pasienter lykkes.
  * Det finnes ingen annen redning for deg som er feit – enn hardt arbeid.å tur en gang om dagen. SVAR:

  Jeg spiser like mye fett!
  tar du heilt feil? Ungå karbohydrater SØT MAT! Da kan jeg ete så my fett jeg vil. Og har tatt av meg 25kg uten å trimme mer enn å gå opp trappen og ned igjen til bilen????

  Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

  true - oktober 20, 2010 at 4:03 am
 88. Snakker om å kaste stein når man bor i glasshus. For du tjener jo ikke penger på dette, ikke sant? Vær glad for at intelligens er genetisk. Ellers måtte vi legge stein til DIN byrde og beskylde deg for å ha “dårlige holdninger” når du viser så lite av akkurat det.

  Det er merkelig hva media tror kvalifiserer til ekspertise som skulle tilsi at man skal få spalteplass. En dame som driver og trener folk tror at hun kan uttale seg som om hun var lege og her om dagen så var det en kjørelærerer som trodde han var statistiker. Det gikk ikke bra med ham heller.

  Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

  MikkelRev - oktober 20, 2010 at 6:30 am
 89. Veldig direkte skrive, noke som egentlig berre er bra ! Ja, det kan verke som om at du går til angrep på Fedon og dei som er “feit”, kunne kanskje ha skrive på ein litt anna måte, men likavel.. Det er på denne måten ein får fram reaksjonen i folk, at mange faktisk våknar opp og skjønar alvoret !

  Eg er ein av dei som er kraftige, eg er ikkje “feit” for å seie det på den måten, og eg er einig i at når ein fyrst har vorte overvektig pga. overspising, er sannsynlegheita for å bli “slank og halde seg slank” lita.

  Glad for at nokon endeleg seier noko rett fram :)

  Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

  Jeanette - oktober 20, 2010 at 7:33 am
 90. Fedme er ikke en sykdom! Slutt å syt, kom dere ut og vær aktiv.
  Jeg har aldri vært overvektig og jeg trener ikke, jeg er bare aktiv!

  Stå på Kari, du er helt rå:)

  Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

  Lisbeth - oktober 20, 2010 at 7:44 am
 91. Godt noen sier sannheten. Folk må ta ansvar for egen helse det er budskapet. Det er ingen andre som har skylda for at vi er feite. Vi eter for mye og feil. Litt trim eller fysisk arbeid har heller aldri skada noen. Vi er i ferd med å bli som amerikanerne. Folk finner noen å saksøke, så slipper de å ta ansvar. Du er ansvarlig for deg og din familie. Så enkelt og vanskelig er det!

  Og selvfølgelig finnes det unntak, men er det hovedproblemet?

  Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

  Oldstone - oktober 20, 2010 at 7:51 am
 92. Virker som at mange misforstår og tror at Kari mener det er galt å tjene penger på å redde livene til overvektige folk. At hun er “ond” fordi hun tjener penger på folks ulykke. Det er jo heller tvert imot. Hun tjener penger ja, men på å redde folk fra seg selv.

  Fedon og andre tjener penger men uten å redde noen fra noe, gjerne ved å gjøre vondt verre. Går man i dybden på det han skriver, så står det SPIS MER GRØNNSAKER. og gjør du det blir du jo ofte slankere fordi du fyller opp magen med LAVKALORI mat.

  Jeg tar heller helseråd fra noen som ser ut som Kari, enn noen som ser ut som Fedon.

  Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

  Ronald - oktober 20, 2010 at 8:35 am
 93. Sannheten er vond å høre! Er selv overvektig og har begynt på ny runde med trening. Har tidligere vært nede i normalvekt trente masse da og prøvde å spise sunt. Men har jo skjønt såpass at når man har samme inntak av kalorier som en kroppsbygger og ikke trener så går det galt. så til syvende og sist så må jeg nok putte inn litt mindre. Det er jo selvfølgelig noen som har medisinske grunner til at fedme lettere oppstår , men vi andre som er friske er det nok håp for bare vi passer på oss selv. Nå er det ut på trilletur med minstejenta ,ha en fin dag og lykke til. Ikke la overfloden knekke oss!!

  Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

  Bernt - oktober 20, 2010 at 8:40 am
 94. Jeg forstår virkelig ikke hvorfor de som leser dette hisser seg opp. Det hun skriver er jo bare sannheten.. Det er “lett” å være på en klinikk og få alt bestemt for deg, men man får en ubehagelig ovveraskelse når man kommer tilbake til “virkligheten” igjen..
  Jeg er overvektig.. men mine 25kg er jeg ei stor jente og har mislykka med de fleste kurer. Jeg må gå god for hva hun sier og følge hennes råd. Kanskje jeg da klarer å beholde en normalvektig tilstand?!

  Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

  Elisabeth - oktober 20, 2010 at 8:41 am
 95. Kari Jaquesson mener at fedme ikke er sykdom. De spiser bare for mye. Mener hun da at anorexi heller ikke er sykdom. De spiser jo bare for lite. Ser ut for at hun har fått for lite å gjøre slik at pengene ikke strømmer inn.

  Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

  Jan Westerås - oktober 20, 2010 at 9:30 am
 96. Må nok si meg enig med det meste du sier Kari..inntak og forbruk henger nøye sammen. Prosenten av dem som kan skylde på sykdomsrelatert overvekt er forsvinnende liten dessverre:)Jeg har en mistanke om at grunnen til at du får så mange negative kommentarer er at du er normalvektig selv..det hadde blitt bedre mottatt om du hadde vært overvektig! Uansett så har du satt igang en diskusjon og satt fokus på noe som er viktig,det jeg synes er verst er at det er så utrolig mye overvekt blandt barn og unge! Kom ikke å si at alle ungdommene som er overvektige er syke,det skyldes vel dårlig kosthold og lite aktivitet. Selv om du får mye pes nå så håper jeg at det kan komme noe bra ut av dette.Diskusjonen går ihvertfall friskt overalt og det er flott!

  Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

  bbak - oktober 20, 2010 at 9:32 am
 97. Hei Kari, synes som flere andre at du bommer litt på kritikken mot Fedon, og andre som tjener penger på fedme.. Deg selv inkludert.

  Men ellers har du sannelig mange gode poeng. De aller aller fleste feite har spist flere kalorier enn de har brukt.. over tid… Hvis man har brukt 10år på å legge på seg 20kg, dvs 2kg pr år i snitt.. Hvorfor er det da ingen som forstår at du skal bruke lang tid på å gå ned igjen? Og over tid endre livsstil slik at man går ned sakte og stabilt.
  Men, over til BMI!
  Jeg sjekket BMI’n min i dag på vektklubb.no sin kalkulator, og fikk en BMI på 31, dvs BÆLFEIT! 187cm 108kg.. ved å gå ned til 88kg vil jeg få en BMI på 25,2 som er nesten innenfor normalen. Problemet er at jeg allerede nå kan se konturene av sixpack’n, innenfor “alt” fettet.. og hvis jeg klarer å fjerne 10kg fett uten å berøre muskelmassen, vil jeg anse meg selv som sykelig tynn. (eller klar for en eller annen fitness konkurranse)

  Hvordan i huleste er BMI blitt akseptert som et mål for overvekt? Nei, bruk øynene og fingre i stedet. Får du tak i en “for” stor valk et eller annet sted på kroppen er du antagelig noen kilo for tung. Deretter bør du vurdere om du skal forbrenne mer over tid, eller legge om kostholdet bittelitt.. Slik at du kan gå ned de nødvendige 2kg i året…

  Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

  Petter'n - oktober 20, 2010 at 9:39 am
 98. Jeg er enig med deg. Det er hardt arbeid som må til. Fedme er blitt big business. Det skal ikke være nødvendig med kurer og pulver. Man må bruke kroppen og putte mindre i munnen = man må forbrenne mer enn man putter inn. Enkel formel som funker for alle når man skal ned i vekt! Overvekt var ikke like synlig før, og det var færre som var overvektige. Man var mer i bevegelse, og man koste seg ikke hele uka ( noe mange gjør, ikke alle). Men hadde et naturlig kosthold. Lørdagsgodt var lørdagsgodt. Det er ikke lett med alle fristelser som er rundt oss! Det er ikke lett å forandre spise og treningsvaner, men det må til visst man skal få resultater. Det finnes ingen lettvint løsning! Stå på Kari, dette var bra!

  Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

  Bodil - oktober 20, 2010 at 9:55 am
 99. Enig med deg at fedme ikke er en sykdom, men din vei er ikke den eneste! Grete Rode og Fedon har sine metoder, og de virker. For å gå ned i vekt må man forandre livsstil, både når det gjelder mat og trening. Og disse kan hjelpe et godt stykke på vei. Trening hjelper, men ikke på vekta før etter laang tid. De fleste trenger en kickstart for å få motivasjon til å fortsette.

  Og hvor mye har “Trimdronningen” jobbet for å gå ned i vekt? Du har aldri hatt 20kg å slanke av deg. Det er et blodslit du aldri har vært i nærheten av, hverken fysisk eller psykisk. Særlig for en som ikke har “arvet” dette fra mor, som jeg gjorde pga dårlig matvaner fra barndommen av. Selv går jeg tur hver dag og spiser mindre enn de fleste, men går ikke ned i vekt.. So fuck it.. Videoen din går herved i søpla, og boken kommer jeg aldri til å røre.

  Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

  Hanne - oktober 20, 2010 at 10:02 am
 100. Jeg skjønner heller ikke hvorfor folk blir så sure på Kari J. Det hun sier sjokkerer ikke meg, og for de som synes dette er veldig overraskende, er det bra at denne debatten har fått fokus på at man selv må ta ansvar for sitt eget liv. Hvis noen har lyst til å være overvektige, får det være deres sak. Men det er overhodet ikke sunt. I tillegg er det dårlig gjort å overføre dårlige livsstilsvaner til barna sine.

  Flere her angriper henne her og mener det er hyklerisk at hun hevder at Fedon bare vil tjene penger på fedme. Kari tjener ikke penger på dette på samme måte som Fedon. Fedon selger dyre produkter som skal være slankende. Ja, Kari har vel skrevet noen bøker, men det hun prøver å si her er at det er gjennom livsstilsendring, ikke gjennom dietter (og Fedon-mat) som er vanskelig å holde på med livet ut, som er avgjørende for vektnedgang.

  Det kan også hende at man er ulikt genetisk disponert for å legge på seg, men det betyr ikke at noen er mer genetisk disponert for å bli overvektige. Noen er naturlig litt større enn andre, mens andre sliter med at de er tynne og ikke greier å legge på seg. Men hvis en person som naturlig er litt større (og da mener jeg ikke at personen er naturlig tjukk) har en sunn og normal livsstil, skal det mye til for å bli overvektig (sett bort i fra inntak av visse medisiner, stoffskiftesykdom o.l.).

  Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

  Kristine - oktober 20, 2010 at 10:15 am
 101. Ser at mange sliter med den holdningen som heter ansvarsfraskrivelse. “Det er da ikke min feil at jeg legger på meg, eller veier for mye. Kan ikke gå så langt p.g.a kneproblemer, vond rygg ect..” Jeg lever etter mottoet: “Min kropp. Mitt tempel.” Man har da visserlig ikke vedlikeholdsfri kropp, noen av oss. Ser det gang på gang selv, at hvis jeg har en lang periode hvor jeg dropper kveldsturene mine(rundt en time), så kommer kiloene snikende. Ergo: Skal jeg holde vekten ved like, og ikke legge på meg med mitt daglige matinntak, så trenger jeg disse turene. Eller så må jeg kutte ned på det jeg putter i munnen. (likte veldig godt det eksemplet med vedbua)

  Takk, Kari! Du er dyktig på det du holder på med, og jeg er selvfølgelig 100% enig med deg.

  Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

  Tr-Mari - oktober 20, 2010 at 10:33 am
 102. Og anorektikere er ikke syke bare kørka fordi de, akkurat som de med fedme, ikke har skjønt at man må putte inn like mye energi som man forbruker?

  Definisjonen på mennesker med fedme er, såvidt jeg har forstått, de med BMI over 30. Da er man langt forbi “latskap&tiltaksløs&kørka&amoralsk&ikke verdt noe som menneske”-stadiet i mine øyne. Mennesker med fedme er ikke de som drasser rundt på noen få ekstra kilo som kan motvirkes med mer mosjon og litt sunnere kosthold, for jeg er helt sikker på at ingen av de med fedme velger den tilstanden selv. Jeg er sikker på at de har forsøkt mer enn de fleste småslankerne som har kropp&kosthold&trening som religion og mål for menneskeverdi, å få fikset problemet. Jeg er sikker på at for dem kreves det langt mer innsats og krefter og standhaftighet og forsakelse enn folk flest ville være villig å gi!

  Det går an å ha sykdommer i sjelen også, og fedme er en av dem.

  Jeg synes det er horribelt å henge ut en pasientgruppe på denne måten.

  Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

  Tonje - oktober 20, 2010 at 10:33 am
 103. Et klapp på skulderen til deg Kari!! Du er tøff som tørr å si det som det er og jeg synes du får mye ufortjent pepper. Selvfølgelig er det som du sier noen som har medisinske forhold som gjør at vekten blir en utfordring litt større enn det de fleste har, men i bunn og grunn er det forbruk og tilførsel som gjelder. Det er nok mange som føler seg truffet og opplever det som et slag i ansiktet, men innerst inne bak alt selvbedraget vet alle at du har rett, det er bare så tøft å innrømme det. Det er jo tross alt et personlig nederlag. Men, jeg tror og håper at flere innser sammenhengen og at det faktisk ikke finnes noen mirakelkur! Stå på Kari!

  Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

  Linda - oktober 20, 2010 at 11:05 am
 104. Jeg synes mye av kritikken som er rettet mot Kari er ubegrunnet. Det handler ikke om mobbing, men det handler om å nå frem til de som absolutt ikke klarer å innse at de faktisk har et helsemessig problem, og at de selv utsetter seg for det. Dette å innse at du selv har et problem, det er ikke noen enkel sak, spørr en alkoholiker eller narkoman. Dette handler om å selv oppdage at du faktisk spiser deg selv til døde, og i vårt overflodssamfunn er dette ikke noe som en bare kan si rett frem. Det må sies på en måte som får folk til å forstå.

  I løpet av de siste århundrene har både levevilkår og levealder økt i dette landet, med en voldsom kurveøkning de siste årene. Dette viser seg også igjen i vår livsstilg og våre holdninger til fysisk aktivitet og kosthold. Det er virkelig ikke slik at en må totalfoby sukker, men pisk og gulerot er viktig for å kunne motivere, for å kunne endre den rådende oppfatning i befolkningen.

  Om en virkelig trenger å skylde på Kari fordi en mener at hun ikke hjelper, da tror jeg kanskje det er på tide å se seg selv i speilet. Kari gir treningstips, ikke bare til overvektige, men til hele beforlkningen. ALLE har godt at å trene, og å si at Kari da tjener på folks fedme er å snu så mye på det budskap Kari kommer med, at en like greit kan si at Bibelens budskap er å skape hat i dens lesere.

  Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

  ¨Kristofer - oktober 20, 2010 at 11:17 am
 105. Kari, du har rett!
  For å gå ned i vekt MÅ man spise mindre kalorier enn man forbruker. Eller forbruke mer enn man spiser. Bak en hver stor kropp ligger det mye god mat (kalorier).
  Varig endring av kostholdet er det eneste som gjelder. Med årene går også forbrenningen ned – og det må man ta konsekvensen av.

  Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

  Kristina - oktober 20, 2010 at 11:20 am
 106. Hei Kari
  Stå på, jeg er helt enig med deg.
  ” you are what you eat ” Jeg syntes at mange som er overvektig gjør hva de kan for å unnskylde fedme. Hvis de fleste går i seg selv, så vet man at man spiser for mye og trimmer for lite. Selvfølgelig så er der folk som har sykdom og derfor er overvektig men det er i mindretall.
  Bare se på supermarkede. Hvis du ser en veldig overvektig, så se i handlekurven. Det slår ikke feil, der ligger masse cips ,cola, snop og diverse feite matvarer. Hvis alle som klager på at sunne matvarer er dyre, så kutt ut alt snopet og man har rikelig å handle for .
  Det å trimme er gratis. Gå ut en tur.
  Er man arbeidsledig og har dårlig råd, gå fra butikk til butikk, alltid noen som har tilbud og man får trimmen helt gratis.
  Lykke til Kari, stå på og ikke bry deg med alle negative innlegg. Positivitet gir også et godt liv :

  Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

  Vibeke - oktober 20, 2010 at 11:29 am
 107. Det er en sykdom at vi spiser for mye.
  Det er en sykdom at vi sitter for mye foran PCen.
  Det er en sykdom at vi ruser oss.
  Det er en sykdom at vi ser for mye på TV.
  Og det er samfunnets skyld at vi blir syke.

  Hvor ble det av den frie vilje og vårt personlige ansvar?

  Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

  Sulla Mitten - oktober 20, 2010 at 12:33 pm
 108. KJÆRE KARI – KAN DU SETTE FOKUS PÅ DETTE ?

  Mange er sykelig slitne og utmattede så de ikke kommer seg opp av sofaen / eller ut etter jobben. Andre har fysiske plager (gjerne oppstått i forsøk på å være fysisk aktiv). Ofte kan ikke legen hjelpe. For å vinne kampen trenger mange mer kunnskap om:

  ERNÆRING – Mange mennesker er slitne og utmattede fordi de eks: har matintoleranser (som legestanden ikke undersøker og om de undersøker så finner de ikke alltid alt) dette er det mange som ikke har tanke for. Mange har jernmangel som gjør en svært slapp og tung i muskulaturen, og her hjelper det ikke å presse på med trening pga. blodet trenger mer jern for å frakte nok oksygen til muskler og organer. Også viktig å vite at man kan være slapp hvis jerninnholdet er nederst på skalaen, selv om jerninnholdet er innenfor normalen (det er individuelt). Vitaminmangel kan gi muskelsmerter som hindrer fysisk aktivitet.

  KOSTHOLD – Mange er slitne og utmattede fordi man spiser for sjelden og/eller for mye ’’rask mat – drikke’’ og da er det bare utmattende å trene. Det har vært mye fokus på HVA man skal spise, og de fleste skjønner hvorfor. Men det har vært lite fokus på NÅR / HVOR OFTE man bør spise. Jeg vet at du Kari er flink å fortelle at man bør spise hver 3dje time, men mange har ikke fått det med seg, og forstår ikke hvorfor. Dessuten er det mange som fortsatt tror at 1 frukt er ok som mellommåltid, men som du sier; det trengs mer enn en frukt mellom lunsj og middag. Dette bør kommer mer ut til folket. I tillegg bør folk få mer kunnskap om mat før og etter trening (særlig etter trening).

  UNNGÅ SKADER VED TRENING / AKTIVITET – Mange starter for hardt, trener feil og med feil sko. Mange får smerter og skader av dette og tror dermed at trening ikke er bra. De blir skremt. Når man ikke er bevisst på at dette engang er et aktuelt tema, så er det vanskelig å få gode råd, man vet ikke hva man skal spørre om, og det er sjelden man får hjelp uten å måtte spørre. Treningssentre lar seg styre av deltakere som vil ha full fart og sterkt belastende øvelser uten å tenke på mulighetene for belastningsskader. Helseveiledere fokuserer på at ’’all trening er bra trening’’ og fokuserer for lite på forebygging. Alle forskningsprosjektene som vil bevise at tøyning ikke ’’hjelper’’ påvirker folk og sentre til å nedprioritere tøyning, det fører også til større risiko for smerter i fremtiden, som igjen lett kan redusere aktiviteten..

  PERSONLIG VEILEDNING – Mange har fysiske plager; gjerne oppstått av feilbelastninger i arbeidsliv / husarbeid / fritid. Det trengs mer kunnskap om forebygging vedr. hvordan man bruker / ikke bør bruke kroppen. Men desverre ligger denne kompetansen kun hos spesialisthelsetjenesten, og når ikke frem til folk før det er for sent. Og da er det veldig vanskelig å komme i gang med fysisk aktivitet, når alt bare gjør vondt uansett. Og hvem gidder trene år etter år alene hos Fysioterapeut? Etter hvert går man lei, prøver på treningssentre, men det går ofte ikke bra.

  Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

  James - oktober 20, 2010 at 12:37 pm
 109. Kari – du spør hva er sykdommen og hva er behandlingen?

  Svar: Anoreksi og fedme handler om mat, jeg tror betegnelsen er spiseforstyrrelse. For å vite behandlingen: ta kontakt med legestanden eller interessegrupper for mennesker med spiseforstyrrelser (du finner sikkert på nettet).

  og – Feit er ikke et ord man bruker i hverdagen uten å mobbe.

  HVIS ANOREKSI ER EN SYKDOM FORDI EN IKKE KLARER Å SPISE, SÅ ER FEDME HVOR EN IKKE KLARER Å STOPPE Å SPISE, OGSÅ EN SYKDOM.

  HVIS ANOREKSI ER EN SYKDOM PGA SKADENE SOM OPPSTÅR AV Å VÆRE SÅ TYNN, SÅ ER FEDME EN SYKDOM PGA. SKADENE SOM OPPSTÅR AV Å VÆRE FEIT.

  I England har de en behandlingsklinikk for anorektikere og sterkt overvektige barn. De behandles på samme sted, for statens regning. Sikkert drevet av private firma som tjener penger på det. Er det feil, skal vi henge dem ut, slik du henger ut Lindberg?

  Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

  Nora - oktober 20, 2010 at 12:49 pm
 110. Takk for at du sier det som det er. alle som kan litt om kropp vet at man (hvis man er disponert) kan bli ganske stor av å sitte mye i ro og ikke innta næringsstoffene en trenger. Selv gikk jeg ned 15 kg på 8 mnd med reduksjon av matmengde og noen gåturer. jeg har aldri lyktes med noen diett eller harde treningsøkter. Og di som mener detter ikke er et problem? bli helsearbeider og ha en arbeidsdag med en pasient på 200 kg med utstyr om er beregnet for max 150. Så kan man se at det faktisk blir en økonomisk belastning i det lengre løp.

  Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

  IE - oktober 20, 2010 at 12:51 pm
 111. Hei

  Jeg er enig i at det å være feit ikke er en sykdom, men at man kan få sykdommer av det. Når det er sagt så synes jeg det er på tide å få en debatt om livslyst. Jeg er ikke tynn i det hele tatt, men jeg treger ikke å være det heller. Jeg elsker livet mitt, er frisk som en fisk og HATER å trene. Hvorfor i all verden tror alle at det å være tynn = et bedre liv?
  Skjerpings alle sammen. Ha fokus på det gode i livet og nyt det. Du kan dø lenge før du skal selv om du er aldri så tynn så hvorfor bruke tiden på å fokusere på alt som er negativt med det å være feit. Det er da positive ting også, du slår deg lite når du faller, har mindre rynker og er ofte blid. For tykke mennesker som er sure har nok få venner er jeg redd….
  Nei, nyt livet og vær deg selv og blås i alle som mener at de kan noe om slanking som aldr har slitt med vekta – de vet rett og slett ikke hva de snakker om!

  Ha en strålende dag alle sammen og gi hverandre oppmuntring og positive tilbakemeldinger uansett hvordan utseende man har. Lev livet!

  Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

  gjøril - oktober 20, 2010 at 12:58 pm
 112. Jaquesson har helt rett, og dere som sier noe annet tar rett og slett feil. Dere som har lyktes på fedon – Flott! Men det er nok fordi dere har blitt obs på kosthold og porsjonkontroll. Slik er det. Du som sier du ikke klarte å holde vekten når du trente masse men spiste sunt… vel, da var kanskje ditt sunne kosthold fortsatt ikke rett porsjonert, og du spiste for mye.

  Jeg snakker mye av erfaring, har vært overvektig hele livet men aldri trodd jeg spiste særlig mer enn folk flest. Men med et løfte om livstilsendring ble jeg brått veldig oppmerksom på eget og andres kosthold. Jeg fikk kunnskap om kalorier og så at jeg fikk i meg mer enn de slanke kroppene rundt meg. Som er det essensielle i vektnedgang. Hvorfor tror dere anorektikere er magre og blottet for fett? De spiser ikke (lite).

  Det er kanskje hardt og høre hva hun har å si, men det er sannheten. Det kan selvfølgelig være psykiske grunner til overvekt – men de psykiske grunnene fører i tilfelle til nettopp -overspising-. Det er på tide at folk slutter å være så ekstremt hårsåre og tar fakta for hva det er.

  Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

  Victoria - oktober 20, 2010 at 12:58 pm
 113. Hei Kari.

  Du vet, du har helt rett i det du sier, selv om du kansje er litt ekstrem.

  Jeg har alltid hatt problemer med vekten, og har vel trodd at det ikke var noe jeg kunne gjøre noe med.

  Helt til jeg fikk beskjed av legen om at nå stod jeg i fare for å få fedmesykdommer.

  Etter det, og litt selvransaking, tok jeg meg en times research på internett og fant ut selvfølgelig at visst var det mulig å gå ned ivekt.

  Det eneste man trenger hvis man er slik som meg, er disiplin og kunnskap.

  Etter at jeg begynte å spise riktig gikk jeg ned 15 kilo. Dette var før jeg begynte å trene. Etter noen uker med trening hadde jeg mistet 5 kilo til.

  Og da kom belønningen selvfølgelig. Jeg er en 33 år gammel mann. Har aldri likt å gå i butikken og handle klær, for det har aldri vært noe som passer for meg der inne. En mann som veier 100kg har ikke store valgmuligheter. En mann på 85 kilo derimot! Da begynner det å komme seg. Plutselig kunne jeg kjøpe klær i annen farge enn svart blant annet.

  Mye annet også, damene begynte å smile istedenfor å se vekk for eksempel.

  Men jeg ville bare si at joda, du har rett Kari. Fedme er i de aller aller fleste tilfeller selvpåført .

  Kutt ut cola folkens, og spis fornuftig. Fisk, kylling osv. Det er ingen heksekunst.

  Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

  gg - oktober 20, 2010 at 1:01 pm
 114. Hvorfor tror dere at feite folk lar seg fornærme av det Kari har sagt? Hvorfor tror dere at feite folk vil bruke sykdom som unnskyldning?

  Det må da være lov å si sin mening og fortelle sin historie uten å bli fremstilt som en frustrert hypokonder ?

  Ikke alle som er blitt feit ved å spise potetgull og drikke brus!

  Flere som er blitt akutt skadet / syke / sengeliggende / passive over tid, og fortsatt med sitt normale kosthold uten å tenke over nedsatt forbrenning. Samtidig må man prioritere å ta igjen det forsømte og stille opp vedr. jobb og familie osv. Da prioriterer man ikke kostholdet, forbrenningen går ned og man blir sliten.

  Å kalle en slik person for lat, som sliter og jobber så mye han kan for å ikke miste sin familie, sine barn, ikke miste huset, ikke gå konkurs osv. Det er rett og slett feil. Denne personen er ikke lat, men har mistet seg selv i en vanskelig situasjon.

  Herfra kan det gå nedover bakke, eller man kan i bedre tider ta tak i livet sitt etterpå og gå ned i vekt.

  Neste gang du sier at feite folk er late og må skjerpe seg, tenk over hvem du snakker til; er det han/henne som ikke er klar over situasjonen og sliter fryktelig, og som kommer til å gå ned i vekt etterpå?

  Dette er ingen unnskyldning, men en forklaring! slik at dere vet at alle ikke er like, selv om dere snakker som om alle er like!

  Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

  Egil - oktober 20, 2010 at 1:18 pm
 115. Jeg er 100 prosent ENIG med Kari J!!! Jeg har selv vært 20 kg overvektig, og det har tatt meg mange år med forskjellige dietter sånn som fedon, grete roede etc. MEN det eneste som fungerer er å jobbe hardt for å forandre tankegangen og spise i forhold til hvordan man beveger seg. Det eksempelet med brødrene er noe jeg har ett personlig forhold til da min søster alltid har vært “den tynne”. Hvorfor? Jeg har alltid spist mer, mens hun har vært en god del mer spretten og aktiv enn meg. Denne prossessen har tatt meg noen år, men når jeg ser alle unnskyldningene jeg har hatt så er de bare bullshit. Jeg spiser variert mat nå og jeg holder meg mest til matvarer som ikke er menneskeskapt, sørger for å få i meg nok næringsstoffer som gjør at søtsuget ikke er der så ofte og at energien er på topp. Jeg skjønner tankegangen til alle overvektige der ute fordi jeg har gått gjennom det selv, men sorry alt dere gjør er å lage unnskyldninger. Dere er like avhengige av mat og unnskyldnigner om hvorfor dere er slik, som røykere er avhengige av nikotin. Rart at denen “sykdommen” kom samtidig som vi har all verdens tilgang på mat, og rart at den “sykdommen” ikke forekommer i de landene der man ikke har så stor tilgang. Håper du når ut til alle tilslutt Kari:)

  Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

  Siri - oktober 20, 2010 at 1:23 pm
 116. Kunne ikke sagt det bedre selv.
  Feite folk må slutte å trøkke kalorier i trynet i tide og utide.
  Selvfølgelig kan feite folk ha et større genetisk anlegg til å bli feit enn andre mennesker, men de er ikke syke for det. Det eneste de har er nok en god grunn til å redusere trynetrøkkingen.
  Kjenner endel overvektige folk, og det jeg legger merke til er en konstant gumling på et eller annet, det være seg sjokolade, donut’s. etc…

  Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

  Eirik - oktober 20, 2010 at 1:24 pm
 117. Fedon har reddet livet mitt, ikke pga vektnedgang. Jeg var så sliten og kraftløs i muskulaturen at jeg ikke klarte å fungere, ville gjerne trene, men kroppen fulgte ikke med i det hele tatt. Jeg kom opp av sofaen og gikk turer osv. men ble bare enda verre. i situasjoner hvor muskulaturen skull bli sterkere og jeg skulle bli lettere, føltes jeg bare enda tyngre, som om tyngdekraften virket dobbelt så sterkt.

  Etter å ha blitt bevisst på hva kroppen min tåler og ikke tåler, med dertil endring i kostholdet, så har denne ”tungheten” i kroppen sluppet taket. Og jeg har klart å bli mer fysisk aktiv, uten de store problemene. Tøft, ja, men normalt tøft, ikke sykelig tøft.

  Takk Fedon !

  Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

  Egil - oktober 20, 2010 at 2:22 pm
 118. KJÆRE KARI – KAN DU SETTE FOKUS PÅ DETTE ?

  Mange er så ’’sykt’’ slitne og utmattede at de ikke kommer seg opp av sofaen / eller ut etter jobben. Andre har fysiske plager (gjerne oppstått i forsøk på å være fysisk aktiv). For å vinne kampen trenger mange mer kunnskap om:

  ERNÆRING – Mange mennesker er slitne og utmattede fordi de eks: har matintoleranser (som legestanden ikke undersøker og om de undersøker så finner de ikke alltid alt) dette er det mange som ikke har tanke for. Mange har jernmangel som gjør en svært slapp og tung i muskulaturen, og her hjelper det ikke å presse på med trening pga. blodet trenger mer jern for å frakte nok oksygen til muskler og organer. Også viktig å vite at man kan være slapp hvis jerninnholdet er nederst på skalaen, selv om jerninnholdet er innenfor normalen (det er individuelt). Vitaminmangel kan gi muskelsmerter som hindrer fysisk aktivitet.

  KOSTHOLD – Mange er slitne og utmattede fordi man spiser for sjelden og/eller for mye ’’rask mat – drikke’’ og da er det bare utmattende å trene. Det har vært mye fokus på HVA man skal spise, og de fleste skjønner hvorfor. Men det har vært lite fokus på NÅR / HVOR OFTE man bør spise. Jeg vet at du Kari er flink å fortelle at man bør spise hver 3dje time, men mange har ikke fått det med seg, og forstår ikke hvorfor. Dessuten er det mange som fortsatt tror at 1 frukt er ok som mellommåltid, men som du sier; det trengs mer enn en frukt mellom lunsj og middag. Dette bør kommer mer ut til folket. I tillegg bør folk få mer kunnskap om mat før og etter trening (særlig etter trening).

  UNNGÅ SKADER VED TRENING / AKTIVITET – Mange starter for hardt, trener feil og med feil sko. Mange får smerter og skader av dette og tror dermed at trening ikke er bra. De blir skremt. Når man ikke er bevisst på at dette engang er et aktuelt tema, så er det vanskelig å få gode råd, man vet ikke hva man skal spørre om, og det er sjelden man får hjelp uten å måtte spørre. Treningssentre lar seg styre av deltakere som vil ha full fart og sterkt belastende øvelser uten å tenke på mulighetene for belastningsskader. Helseveiledere fokuserer på at ’’all trening er bra trening’’ og fokuserer for lite på forebygging. Alle forskningsprosjektene som vil bevise at tøyning ikke ’’hjelper’’ påvirker folk og sentre til å nedprioritere tøyning, det fører også til større risiko for smerter i fremtiden, som igjen lett kan redusere aktiviteten..

  PERSONLIG VEILEDNING – Mange har fysiske plager; gjerne oppstått av feilbelastninger i arbeidsliv / husarbeid / fritid. Det trengs mer kunnskap om forebygging vedr. hvordan man bruker / ikke bør bruke kroppen. Men desverre ligger denne kompetansen kun hos spesialisthelsetjenesten, og når ikke frem til folk før det er for sent. Og da er det veldig vanskelig å komme i gang med fysisk aktivitet, når alt bare gjør vondt uansett. Og hvem gidder trene år etter år alene hos Fysioterapeut? Etter hvert går man lei, prøver på treningssentre, men det går ofte ikke bra.

  Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

  Anonym - oktober 20, 2010 at 2:24 pm
 119. Som et resultat av den pågående fedmedebatten har jeg nå, som veier omtrent 10kg for mye, tatt tak i trenings- og spisevanene mine. Vet jo ikke om jeg vil lykkes, men jeg har blitt minnet på at om jeg vil holde meg frisk og sunn må jeg selv ta ansvar for det livet jeg lever.
  Takk for oppvåkningen – jeg håper den blir mer varig denne gangen :)

  Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

  Henriette - oktober 20, 2010 at 2:39 pm
 120. Kalori inn – Kalori ut = Vekta.

  Jeg drev å trente ganske hardt for en del mndr siden. Målet mitt var å legge på meg muskler. Forsøkene før det var rimelig trasige, gikk opp en smule før jeg stagnerte.

  Løsningen for å legge på meg muskler var rett og slett så enkelt som at jeg måtte ha KALORIOVERSKUDD! Jeg regnet ganske enkelt ut hvor mye jeg trengte for å kunne gå opp i vekt. Så jeg la meg på ett overskudd på 1000kcal. Gjett hva? Jeg gikk opp 9-10kg. Mye var faktisk fett selv om jeg trente hardt!

  Nå har jeg roet meg ned en stund og spiser normalt. Muskelmassen er den samme, men fettprosenten har falt drastisk.

  Så folkens… det er ikke noe MIRAKEL. Det er bare KALORI INN – KALORI UT = VEKTA! OG DET ER INGEN SYKDOM! Det e LATSKAP!

  Det jeg synes er litt latterlig er alt dette snakket om at det skal være en sykdom. Hvorfor det? Hva er behandlinga for fedme??? Riktig svar = Mosjon og kosthold.

  Stå på Kari. Har selv en søster som bodde hjemme hos meg i 1,5 år som var “hverdagsfeit”. Da hun bodde hos meg gikk hun ned MINST 5kg bare på å bo hos meg, spise det samme osv. Da hun flyttet hjem igjen så ble hun den samme. Foreldrene som gjorde alt lett for henne og vips, nå noen skarve mndr senere er hun den samme som hun var før, men kanskje en smule mer. Det er livstilen det er noe galt med.

  Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

  Freeloather - oktober 20, 2010 at 2:39 pm
 121. Og ja, jeg har aldri hørt om feite mennesker i fattige land, kan det kanskje ha noe med at vi har så mye penger mellom henda??? Bare en STOR TANKEVEKKER TIL ALLE DERE!

  Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

  Freeloather - oktober 20, 2010 at 2:42 pm
 122. Jeg er lei av at folk kaller alt for en sykdom nå for tiden, samt at man forventer seg en pille eller kur mot alt.

  Folk kan jo gjerne leve i illusjonen om at det at de er feite er en sykdom. Ingen liker vel å innse å innse sine egne “feil”. Det er mye enklere å skylde på utenforstående faktorer. “Det er ikke min feil, det er en sykdom”. Og er det ikke en sykdom så er det samfunnet sin feil.

  Men av og til så må man ta ansvar selv. Til syvende og sist er det egeninnsats det kommer ann på i de fleste tilfeller.

  Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

  Linda M - oktober 20, 2010 at 2:53 pm
 123. Stå på Kari!

  Jeg ser det er flere her som prøver å lure seg selv eller andre med å skylde alt på gener. Det er faktisk mulig å gjøre noe med fedme. Det gjelder å lette på ræva og endre livsstil. Det er mer bevegelse og mindre usunt som gjelder. Det hjelper ikke å ta seg en tur på treningssenteret å legge inn ei halvhjerta treningsøkt for så å belønne seg selv med ett par sjokolader på hjemveien. Jeg ser nok av de eksemplene.

  Jeg har selv vært ganske god og rund, og det eneste som har hjulpet er mange tunge treningstimer i uka med 110% innsats. Javisst var det hardt tungt og helt for jævli i begynnelsen. Men det er det det handler om. Å sette seg ett mål og presse seg hardt for å nå det. Resultatet syntes ikke på ei uke eller en måned. Det gjelder å innse at dette må gjøres resten av livet.

  Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

  Ole Martin - oktober 20, 2010 at 3:08 pm
 124. Jeg er helt enig med deg Kari, stå på.
  I mine ører er det snakk om logisk tenking og sunn fornuft. Mange overvektige gir blaffen,det er jo så lettvint å ta en slankeoperasjon! Det kaller ikke jeg å være målbevisst. Det er latskap, ikke for alle, men for veldig mange som jeg kjenner!

  Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

  Gunn - oktober 20, 2010 at 3:13 pm
 125. Utrolig hvor fornærmet feite folk blir over å bli kalt lat?!
  Jeg kan med hånden på hjertet si at hver og en av de som skriver her om at de ikke kan gå ned i vekt, hadde vært normalvektig med min livsstil. Og jeg eter som et uvær!

  Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

  fjompen - oktober 20, 2010 at 3:17 pm
 126. Heia Kari!
  Jeg har slitt med overvekt nesten hele mitt voksne liv, jeg har prøvd Fedon… fikk det ikke til. Så kjøpte jeg en av DINE treningsfilmer, ble motivert, prøvde enda en treningsfilm av deg, ble enda mer motivert. Leste og hørte mer om dine kostholdsanbefalinger, innførte dermed mer grønnsaker inn i kostholdet. Hørt motivasjonstalen din før Trysilrypa to ganger, og kjenner positiviteten trenger seg inn og brer seg varmt over hele meg. Kampen mot sukker er der fortsatt…. hver dag, men jeg er nå rustet til å stå i mot, vekten minker (30 kilo så langt :D ), dørstokkmila til treningssenteret er der… hele tiden. Men det er MITT ansvar å dra baken dit, det er MITT ansvar hva som havner i handlekurven min. Det er ikke grunnet sykdom at det av og til havner en melkesjokolade der.. det er min egen svakhet… eller kanskje jeg syns jeg fortjente den akkurat den dagen. Men det er min ansvar at jeg ikke unner meg det for ofte.

  Stå på Kari. Vi trenger folk som deg som kaller spade for en spade. Er det noe vi ikke trenger er det forskning på fedme.
  P.S. Jeg har snakket med MAAAANGE overvektige gjennom åra, og det er mange som TROR de er sjuke og at de derfor er overvektige. Mange TROR de spiser sunt, men de tar ikke mengden med i betrakning. Tipper det ikke er mer 99% av alle overvektige som er det fordi fedmen kommer av sykdom. At sykdom kommer pga fedmen er mer vanlig, men det er en helt annen sak!

  Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

  Kristin - oktober 20, 2010 at 3:29 pm
 127. Fedon er konge!
  Han kan sitt fag, noe “ekspertene” fra myndighetene ikke kan.
  Hun dama har ikke peiling på hva Fedon driver med og hvilke flotte resultater har har. Hun ser jo ut som en mann selv! Ville aldri likt at min dame så ut som henne.

  Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

  Lakis - oktober 20, 2010 at 3:31 pm
 128. Hei Kari
  Jeg støtter det 100% – bra du tør å si hva mange tenker! Stå på videre:)

  Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

  Julie - oktober 20, 2010 at 3:45 pm
 129. Satan å folk er hårsåre… Dere som er så negative og kaller Kari en “mobber”, kanskje dere burde lese det som står? Hun VIL HA MYNDIGHETENE til å rydde opp i det her!! Hun har ikke laget debatt for å få tjene mer penger, men hun har gjort det for å hjelpe de som har problemer med vekten sin!

  Jeg tror selv at det er noen som er overvektig pga latskap og andre pga. div sykdommer. Men de fleste som er friske, burde spise hva de vil-MEN til en viss mengde! OG mosjonere i tillegg. Vi mennesker er ikke laget for å sitte på ræva! Hadde vi gjort som i “gamle dager” Jobbet 8 timer(mest fysisk arbeid), Sovet 8 timer og beveget oss att og fram til diverse aktiviteter(istdedet for bil/buss) i åtte timer, hadde de fleste vært i normal vekt og friske i dag!!

  Heia gamle dager:)

  Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

  Linda - oktober 20, 2010 at 3:55 pm
 130. Du sier det mange tenker men ikke tør å si. Jeg vil ikke at mine skattepenger skal gå til folk som er overvektige og ikke gidder å gjøre noe med det selv. Noe som funker, vel og merke. Du sier det på en fin måte, og kan ikke fatte hvorfor det provoserer så mange.

  Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

  Matti - oktober 20, 2010 at 3:57 pm
 131. En gang hadde jeg litt overvekt og gikk på et Fedonkurs.
  Jeg ble slank der og fortsetter å bruke det jeg lærte der pluss oppskriftene.
  Dette “funker”, jeg legger ikke på meg igjen og er meget fornøyd med Fedon.

  Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

  Liv - oktober 20, 2010 at 3:57 pm
 132. Vil ellers bare nevne at selvmord er en glimrende måte å gå ned i vekt på.. er iallefall min fremtidsplan!

  Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

  Arild - oktober 20, 2010 at 3:57 pm
 133. Endelig!

  Dette er noe vi alle vet innerst inne; man må forbrenne flere kalorier enn man inntar. Det er sånn det er. Skjønner ikke hvorfor vi skal pynte så mye på det og lure folk til å kjøpe slankesjokolade som ikke fungerer.

  Jeg har selv vært overvektig. Jeg gikk ned fryktelig mye på fryktelig kort tid. Det var fjellturer, jogging, styrketrening, og et godt norskt kosthold som var nøkkelen til det hele. Men kuren blir jeg ikke ferdig med. Eller, det er ikke en kur i utganspunktet. Skal man holde en normal vekt, må man ha et aktivt liv.

  Kari: Det du sier kan være sjokkerende for mange slankere, selgere og altmuligvitere, men innerst inne vet man at du har rett. Jeg tror jaggu meg man lærte om det der på videregående også…om det ikke var ungdomskolen.

  Min siste kommentar: Om du skal oppnå normal vekten må du leve et sunt liv, ikke på en sunn kur i perioder.

  Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

  Jørgen - oktober 20, 2010 at 4:03 pm
 134. Hei Kari!!!!!
  Godt å høre at overvekt ,er at du spiser mer enn kroppen trenger i forhold til aktivitet, spiser man mer enn man har brukt for går man etterhvert opp i vekt. Tenk så enkelt er det…………., så må man faktisk begynne herifra….

  Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

  Tove Bakken - oktober 20, 2010 at 4:04 pm
 135. Hei:)
  Nå har jeg sett litt på denne “vekkeren” som har pågått i det siste. Jeg må si at dette synes jeg handler mer om hva slags verdier vi vil ha i vårt samfunn… skal det nå bli null aksept hvis man er litt for tjukk, da er man lat osv… vi vil vel ikke ha et samfunn hvor man måler verdien til et menneske utifra kroppsstørrelsen det menneske har… og jeg undrer meg om kari jaqueson, tror det blir lettere eller vanskeligere å få folk som er overvektige til å gå på treningssenter etter de seneste utspill? personlig tror jeg det blir vanskeligere… jeg trodde mye av jobben hennes gikk ut på å motivere til trening? vet ikke med andre, men jeg kan svare for meg selv, at jeg føler meg ikke mer motivert…

  Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

  John asbjørn - oktober 20, 2010 at 4:05 pm
 136. Jeg hyller deg for å endelig ta opp kampen mot alle de kjappe virkemidlene folk faller for, kudos. Når jeg selv innså at jeg var overvektig fallt ikke tanken et sekund på om jeg skulle starte på en slankekur, men om at jeg måtte begynne å trene. Nå etter 4 mnd med hard trening har jeg gått ned 11kg. Dette er av ren vilje og mye svetting. DET FINNES INGEN LETTE UTVEIER!!!

  Når folk får en “sykdom” er det mye enklere å falle tilbake i stolen og fortsette og spise snop og usunn mat, folk må åpne øya og se realiteten i speilet.

  Jeg heier på deg :)

  Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

  Thomas - oktober 20, 2010 at 4:09 pm
 137. Fru Kari Jaquessons økonomiske argument mot Fedon Lindberg faller på sin egen urimelighet. Noen flere enn meg som har zoomet innom skattelistene i dag?

  Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

  Mona - oktober 20, 2010 at 4:12 pm
 138. Coockie, vi har da ikke blitt feitere av å høre på statens anbefalinger. Siden når stod potetgull, godteri, kaker, junkfood og brus på statens anbefalingsliste??

  Stå på, Kari!

  Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

  Yes - oktober 20, 2010 at 4:15 pm
 139. Nå overforenkler jeg veldig, men hvis vi ser bort i fra aktivitetsnivået(som for mange har sunket i takt med mer stillesittende arbeid) – når var det den såkalte fedmeepidemien startet? Jo, da man skulle slutte å spise fett på 70-80-taller, og gå over til alle mulige typer lettprodukter.

  Hva inneholder lettprodukter i forhold til de vanlige variantene? Jo, mer karbohydrater.

  Hva fører mer karbohydrater til? Økt insulinproduksjon/endring i blodsukkeret, noe som fort fører til at man spiser mer og får lyst på søtsaker.

  Jeg har alltid prøvd å spise sunt; frukt, brød, potet, alle typer lettprodukter, og opplevde å legge på meg selv om jeg fulgte “riktig” kosthold. Etter at jeg i ren frustrasjon bestemte meg for å prøve det motsatte(LCHF) for et par år siden har jeg funnet ut at jeg holder blodsukker og søthunger under kontroll så lenge jeg holder meg unna sukker og de fleste karbohydrater, og det er en fantastisk befrielse! Jeg ser ikke på det som en diett, men som et varig kosthold, og har mer energi og større overskudd i hverdagen enn noen gang.

  Et slikt kosthold passer ikke for alle, men har du noen kilo for mye anbefaler jeg å prøve. Fett er ikke den store synderen, men fett sammen med karbohydrat er en dårlig kombinasjon. Så valget er egentlig enkelt: vil du spise karbohydrater må du holde deg unna fettrik mat, og omvendt.

  Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

  Littformangekilo - oktober 20, 2010 at 4:16 pm
 140. Hei Kari!

  Vi bare si at du har min fulle støtte!
  Endelig noen kaller en spade for nettopp det det er, -en spade!

  Samtlige jeg kjenner som er slanke, spiser alt de orker. Til og med feit mat går ned på høykant. De har dog en ting felles, de er aktive.

  Siden jeg ikke er noen skigåer, er jeg smellfeit om vinteren, og normalt slank om sommeren. Så fort det er bart ute, er jeg på skogen hver dag. Jeg trives utmerket både som tynn og feit. Vekta mi varierer opp til 25 kg hver vei, alt etter årstiden. Mengden mat jeg spiser, er konstant året gjennom.., -det vil si mye! ;)

  Stå på Kari!

  Mvh Halvor.

  Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

  Halvor - oktober 20, 2010 at 4:19 pm
 141. “Det finnes ingen annen redning for deg som er feit – enn hardt arbeid.”

  Dette er fakta, ingen annen vei. Alle andre påstander er enten feil eller unnskyldninger fordi man ikke orker.

  Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

  Morten - oktober 20, 2010 at 4:22 pm
 142. Bravo, Kari. Fedme er ingen sykdom. Regnestykket er dritenkelt (mer inn enn ut = lagring). Problemet sitter i HODET. Det er der behandlingen bør foregå, ikke på tarmnivå.

  Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

  Bjørn - oktober 20, 2010 at 4:23 pm
 143. Jeg er faktisk HELT enig med Kari,,,,jeg har prøvd Fedon opplegget og gikk ned masse,men føk like fort opp igjen.Det er kun hardt arbeid som må til,det har jeg selv erfart.

  Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

  Fred Antonsen - oktober 20, 2010 at 4:29 pm
 144. Som om du ikke tjener på fedme! Hah! Mest hyklerske jeg har lest på lenge.

  Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

  Morten (23) - oktober 20, 2010 at 4:39 pm
 145. Jeg er enig med deg om veldig mye, og selvsagt er sunn mat i riktig mengde og bevegelse viktig for å kunne gå ned i vekt. Jeg synes dog det er feil av deg og sammenligne Grete Roede med alskens merkelige slankekurer. Min erfaring fra Grete Roede-kurs (ikke kur, som du skriver) er at man lærer å balansere kostholdet med riktig mengde av helt vanlige sunne råvarer, slik at man går ned i vekt på en sunn måte over tid. Det oppfordres også der til trening og bevegelse. Man kan altså ikke sammenligne Grete Roede-kurs med en kur hvor man går ned f.eks 5 kilo på en uke ved bare å spise egg og bacon, fruktkurer, Nutrilett, low-carbo m.fl. Min beste erfaring i forhold til vektnedgang, er å spise vanlig mat men i riktig mengde, frukt, grønt og gå raske turer, og kose seg med LITT usunt en gang i uka slik at man ikke sprekker totalt og ødelegger alt man har jobbet for hele uken.

  Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

  Anne - oktober 20, 2010 at 4:49 pm
 146. Har du noen gang slitt med overvekt, Kari?

  Jeg er glad for at det finnes så mange forskjellige måter å gå ned vekt på, og at dette åpner for at enkeltindivider kan finne den metoden som fungerer for seg. Fedon, Grete Roede, Nutrilett, osv. Alle disse aktørene kan vise til å ha forandret livet til en rekke mennesker, og å ha hjulpet dem til en varig vektnedgang. Jeg er en av disse.

  På tross av at du sikkert har mange gode poeng, Kari, så har du såret mange mennesker med kronikken din, og jeg tror du har mistet en del av den troverdigheten det norske folk hadde til din metode.

  Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

  Kim - oktober 20, 2010 at 4:52 pm
 147. Skjønner ikke hvorfor hun disser Fedon Lindberg? Han har gjort en viktig jobb med å opplyse folket.

  I Norge har selv overvektige i alle år fått beskjed om å spise masse grovt brød. Problemet med dette er at fullkornbrød inneholder flere kalorier per gram enn hamburgere og fløteis.

  Bare sjekk en kaloritabell.

  Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

  Philbert - oktober 20, 2010 at 4:53 pm
 148. Hei, enig med andre her inne: Lavkarbo”dietten” er ikke en diett, men en livsstil. En livsstil som faktisk ikke er så vanskelig å følge, for man kan alltid spise seg mett, og man klarer fint å kutte ut brød, hvitt sukker, poteter og pasta.
  Vet ikke om fedme er sykdom eller ikke, men en ting er sikkert: veeeldig mange går rundt og har insulinresistens (pre-diabetes) og sågar diabetes, uten å vite det!
  Fanger man opp insulinresistens, og kurerer den ved å spise lavkarbo mat, så kan mange av diabetestilfellene unngås! Dette er det kjære FEDON som har satt på dagsorden i Norge, og jeg elsker ham for det!

  Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

  Ragnhild - oktober 20, 2010 at 5:02 pm
 149. Det er forsåvidt riktig at fedme er en sykdom, men det er hos en liten brøkdel. Lever man et normalt aktivt liv, og ikke bare letter baken for å flytte den fra kontorstolen til bilsetet til sofaen, og bruker vettet når man spiser, trenger man ingen dyre dietter og andre vidundermetoder som kun er til for å loppe godtroende mennesker for penger. Det er ikke engang nødvendig med spesiell trening. Lev normalt, spis 6 måltider om dagen, hva du vil så lenge du ikke spiser mye hver gang, så du unngår sultfølelsen. Å holde seg slank er ikke rakettforskning!

  Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

  samantha - oktober 20, 2010 at 5:03 pm
 150. En ting som gjør at lavkarbo”dietten” kan virke som en unyttig diett som gir jo-jo-effekt, er at veldig mange diabetikere og andre, selvfølgelig, har noe som heter Sukkeravhengighet. Derfor “sprekker” de stadig vekk, fordi de får en søthunger som ikke kan stagges. Sukkeravhengighet kan sammenlignes med all annen avhengighet (alkoholisme, osv.) Et ganske nytt begrep, og noe som åpnet mine øyne.

  Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

  Ragnhild - oktober 20, 2010 at 5:05 pm
 151. Hei Kari.

  Jeg leser overskriften din, også er det tre underpunkter hvor du skriver følgene:
  ” •Tipper 1–2 prosent av Fedons pasienter lykkes.”

  Tipper? Ja, jeg leste riktig. Hvorfor i svarte sitter du der å tipper? Har du lyst til å tippe kan du levere lotto’n.

  Det er jo det som er problemet her, du sitter og tipper uten å sjekke fakta, og hvor er seriøsiteten din da?

  Du sitter som en offentlig person og blogger om ett veldig vanskelig tema for mange, men å diskutere forskjellige dietter offentlig, nei da blir det for detaljert?

  Hva faen mener du med det? Du kan sitte å slenge påstander som du tipper fra en blogg du VET mange leser for så å gjemme deg bak pcen din og ikke diskutere det??

  Det er mulig at å være feit er ett stort helseproblem i Norge, men det er fader meg uærlighet, påstander som feil og unnasluntring som driver med også.

  Skjer deg!

  Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

  Marius Sveen - oktober 20, 2010 at 5:07 pm
 152. Lykke til kari!
  (don`t trust the greeks, even when they bring gifts)
  Selvfølgelig rir fedon bølgen av mennesker som har gjort store livsstils avvik. de er jo så ødelagt i kroppen at all justering bort fra originalen nytter….

  -saint kari-

  Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

  bbjørn - oktober 20, 2010 at 5:09 pm
 153. Ikke vanskelig å se hva som rir Jaquesson for tiden.Dette er ei dame som fikk i overkant da hun ble skapt,hun er ikke noe resultat av steinhard slanking og knallharde treningsprogrammer.Hun ser seg selv i speilet om morran og plutselig ser hun at hun er i ferd med å tape den kampen vi alle taper før eller senere men for ei selvopptatt sklie som henne så er det verdens undergang.Bare se på henne,huden er strammet slik nu at den holder på å revne.Forfallet har nu begynt og hos slike er det den optimale katastrofe.

  Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

  macbeth - oktober 20, 2010 at 5:10 pm
 154. Suverent Kari.

  Realiteten er at det store flertall sitter bom stille og spiser for mye. Synd at så mange friske mennesker lar seg friste til å se på seg selv som syke… bare for å slippe å lette på baken.

  Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

  Oddemann - oktober 20, 2010 at 5:36 pm
 155. Som alltid enig med deg, Kari. Du inspirerte meg til å begynne å trene og til å slutte å røyke.
  Du har vist meg til en herlig livstil som har gitt meg masse overskudd, psykisk velvære og en trent kropp.
  Vil alltid være deg evig takknemlig for at du satte meg i gang for 16 år siden.
  Klem Jane

  Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

  jane - oktober 20, 2010 at 6:00 pm
 156. Ja, Kari, du er ute etter publisitet du. Mulig du burde kjenne noe bedre til Fedon Lindberg enn det du gir uttrykk for. jeg har sammen med veldig mange lungesyke og overvektige benyttet meg av kunnskapet til Fedon lindberg, og hans utmerkede bøker. Det har vært min redning på mange måter; og . . . .jeg er ikke av dine LATE. Du trenger vel all oppmerksomhet du kan få. Dette gir vel gryn i tillegg til fast jobb i TV 2 .
  Anbefaler deg å holde deg til noe du kan!

  Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

  Tore Pettersen - oktober 20, 2010 at 6:01 pm
 157. Ja, Kai, du er ute etter mer publisitet. og hva er da vel bedre enn å rakke ned på andre. Først de fete og late, og så Fedon Lindberg. jeg er en av mange som har hatt stor glede av hans kunnskap og ikke minst bøker. min lungelege og jeg har gjort tester med hans mat, og det er bare ett svar; han er veldig god. Han har utfordret norske såkalte eksperter (tror ikke du er en av disse men,,,,) og har vunnet den kampen. de fleste norske har måttet bite i gresset som Fedon Lindberg har sådd.
  Hans diett har virket på alle måter for meg, inklusiv som en erstatning for insulin. Toppers Fedon. fingern ned for JACCERN

  Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

  Tore Pettersen - oktober 20, 2010 at 6:05 pm
 158. Etter å ha slitt med overvekt en stund gikk jeg ned 25 kilo på litt over tre mnd med lavkarbo. Slik har det holdt seg med relativt lite anstrengelser. Skal love deg at det er endel lettere å trene og gå på tur nå. :)

  Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

  BG - oktober 20, 2010 at 6:17 pm
 159. Forstår meg ikke helt på deg. Du virker henimot aggresiv og altfor påståelig. Jeg har aldri vært tykk, men siste syv årene har jeg spist feil mat og trent for lite. Prøvet tankegangen til Fedon og etter tre måneder er jeg like markert i ansiktet som den gangen, og dratt inn fem og en halvt hakk på beltet. Aldri følt meg så bra før, og masse mer energi. Bra å debattere, men du virker så kjepphøy og lite ydmyk i forhold til at du ikke besitter fasiten på alt. Eller tror du det? Om jeg har skjønt riktig hevder du at man går fort opp igjen i vekt med fedon, men jeg har ikke trent på en måned og går likevel ned i fettmengde. JEg spiser mer enn før, oftere enn før, mer fett, grønnsaker, kjøtt osv.. Bare kuttet ut slikt som sukker, potetgull, poteter, pasta osv osv. Resultatet sjokkerer meg. Og nå etter tre måneder merker jeg at Fedon har rett i tankegangen sin. Er det misunnelse som får deg til å gå sa hardt til verks mot han? Mange idrettsmenn som begynner med lavkarbo med hell, og saken er vel ikke at man ei skal trene om man går på lavkarbo? Trener og spiser lavkarbo. Perfekt. HAdde det ikke gitt resultater hadde jeg ikke skrevet så varmt om det.

  Så deg i debatten på nrk og du slenger inn små gloser som er litt smågiftige, og rakker ned på andres tankegang. Blir liksom for streng, hard og later til å sitte på tronen med fasiten i hånden. Sannheten er sjelden sort eller hvitt, men der imellom. Men igjen og igjen skal mennesker være så bastante på den ene eller annen side. HAdde ikke Fedon hatt mye rett i det han tenker, ville jeg ikke følt meg dobbelt så bra fysisk sett, mer energi til trening og gamle klærne mine passer igjen. Og det på tre måneder. Hva med å legge ut dine treningsdvder gratis på nett siden det ikke er lov å tjene godt på veiledning? Du virker faktisk bitter.

  Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

  Vidar - oktober 20, 2010 at 6:19 pm
 160. Jeg har alltid vært stor tilhenger av Kari, og kommer alltid til å være det.
  Samtidig må det være lov å bemerke at hun står oppført med en skattbar inntekt i fjor på over 3 mill., mens Fedon står oppført med 476000!!
  Synes det er kjempefint at hun tjener bra jeg! Og jeg har ikke noe imot at Fedon ikke tjener så mye! Men vi må jo se litt på realitetene her!! Ikke sant? Eller er det sånn at Fedon tar mer av inntekten som utbytte?? Uansett 3mill er jo en god slump penger tjent på “FEITE FOLK” :) )
  Jane

  Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

  jane - oktober 20, 2010 at 6:19 pm
 161. Morsomt hvordan Kari klarer å kaste ut selvfølgeligheter, for så å fremstille dette som dyp innsikt.

  ALLE (nesten) vet at den energi man tar i seg og ikke forbrenner (eller på annen måte skiller ut), lagres i kroppen, hovedsakelig som fett.

  Dette følger av loven for bevaring av energi:
  http://en.wikipedia.org/wiki/Conservation_of_energy

  ALLE (nesten) vet at feite mennesker spiser for mye.

  Blant feite mennesker er det en liten gruppe som tror at de er det pga lavt stoffskifte, selv om de ikke har det, men de aller, aller fleste feite vet at de spiser mer enn de bør, og trener for lite.

  Kari ser ut til å fremstille alle feite mennesker som så DUMME at de ikke forstår dette, eventuelt at de finner andre unskyldninger for sin fedme.

  Min mistanke, er at det er KARI som ikke er veldig smart, da det kan virke som hun anser sammenhenger som dette for å være vanskelig å forstå.

  Kanskje er hun for dum til å forstå noe som helst om slike ting som insulin, dopamin, reseptorer, selv-regulerende systemer, og så videre.

  Kari ser heller ikke ut til å forstå hva orden SYKDOM er definert som i dag. Ordet er IKKE begrenset til somatiske sykdommer…..

  “Hvorfor drikker Jeppe?” spurte Holberg. Alle visste at han drakk, ingen trodde at han ble full uten å drikke.

  Spørsmålet er altså HVORFOR noen spiser for mye, ikke OM de spiser for mye. Og enda viktigere, hvordan kan man få folk til å spiser mindre/bevege seg mer?

  Metaforen om å holde i et ror kan kanskje virke besnærende for henne og mange andre som ikke forstår situasjonen til de feite.

  For de feite, vil nok liknelsen om Sisyphus føles mer dekkende
  http://en.wikipedia.org/wiki/Sisyphus

  For de fleste feite mennsker PRØVER nemlig å ta styring, trene mer, spise mindre, og alt det der, men ender opp (etter å ha gått ned 10-30 kg et par ganger), å ende opp ENDA feitere enn når de startet.

  For folk som bare har en mild tendens til å overspise, kan nok liknelsen om roret være ganske dekkende. Man kan definitivt bruke den fremgangsmåten for å ta av seg de 2-5 kiloene man synes man veier for mye, og så holde seg på den vekten man ønsker.

  Når roret trekker sterkt nok til den ene siden, så er det nemlig så tungt å holde i at man begynner å utvikle melkesyre, og til slutt er det så mye melkesyre i armen at ingen klarer å fortsette å holde i det roret.

  Resultatet blir jo-jo-slanking og høyere grad av overvekt enn man startet med.

  Kari ser ut til å ha stor tro på trening som virkemiddel mot fedme. Dette var en tro jeg delte med henne frem til denne debatten startet. Om denne debatten har ført til noe positivt for min del, så er det at trening i det som i dag er normale mengder IKKE er tilstrekkelig til å gå ned i vekt. Antagelig må en feit person (bmi 30+) trene minst 20-30 timer i uka for å bli normalvektig vha trening, og kanskje mer. Trening gir selvfølgelig også mange andre helsefordeler, så man bør ikke slutte å trene, likevel.

  Men for å gå ned i vekt, er kosthold antagelig mer viktig, og her er det altså viktig å vite HVA gjør at at man spiser mer, dvs HVILKE matvarer som øker suget på å spise mer, bl.a. gjennom hvordan de påvirker blodsukker- og insulin-balansen.

  Her er kanskje Fedon og andre low-carb-guruer inne på noe, selv om tallene så langt ikke er overveldende for resultatene av dette heller. Low-carb brukt som en slankekur er like meningsløst som generelle low-energy-kurer. Men low-carb som en varig livsstil ser ut til å gi bedre effekt, og kanskje være lettere å følge over tid enn alternativene.

  Inniblant stigmatiseringen av feite, så skriver Kari også at det er tilnærmet umulig for feite mennesker å bli normalvektige igjen, når det først har blitt feite. Ikke akkurat motiverende med andre ord!

  Ikke bare ville dette bety at fedme er en sykdom, men også at den er uhelbredelig.

  Da er det mye bedre å kalle fedme en sykdom, og så fortsette å lete etter årsaker og behandlingsformer. Personlig tror jeg at forståelsen av hjernens belønnings- og motivasjonsmekanismer snart (innen 10-20 år) vil være så god at man vil være i stand til finne effektive behandlingsmetoder.

  Kari nevner så vidt det å nevne samfunnet. Men foruten å sende alle feite på en øde øy, så er det få konkrete forslag.

  Kanskje en øde øy ikke hadde vært så dumt, forresten. For mange feite ville det vært en lettelse å komme bort fra alle fristelsene.

  Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

  Håkon - oktober 20, 2010 at 6:21 pm
 162. Det stemmer at vi var mer i bevegelse för i tiden, men det er langt i fra hele sannheten.
  Det störste problemet er forbrukssamfunnet vi lever i, og hva myndighetene tillater.
  Vi er inne i en håplös sirkel…
  ex: legemiddelindustrien er en gigant. Hva hadde skjedd med denne industrien om “alle” ble friske…
  Våpenindustrien i verden er en gigant. Hva hadde skjedd med denne industrien om det ble fred i verden…..
  Om vi hadde begynt å spise bare det kroppen trenger, hva hadde da skjedd med Rema og Rimi og hva de nå heter alle varehusene som vokser opp som paddehatter.
  Volvo sluttet å prod. Amazon og PV for at de var for solide, så de fikk ikke solgt nok nye biler…
  Tilbake til maten: her er en artikkel fra Sverige:
  sitat:
  “Tobaksbolagen har tappat marknader – så nu har man köpt upp stora delar av livsmedelsindustrin. De spenderar miljarder dollar i annonsering för att hjärntvätta oss att tro att skräpmat är riktig mat.
  Man lägger miljarder och åter miljarder på forskning för att nu manipulera maten istället för tobaken och skapa beroendeframkallande skräpmat.
  Om man tycker att gubbarna i livsmedelsindustrin är fähundar så är det inget mot vad läkemedelsindustrin håller på med. Dessa aktörer får mattillverkarna att framstå som moder Theresa.
  Men vi går på all denna annonsering och blir bara fetare och fetare och sjukare och sjukare… och det går ner i åldrarna.
  Det tillverkas värdelös mat utan några vitaminer, mineraler, enzymer, fibrer, protein, antioxidanter och andra saker som
  våra kroppar behöver för att få nya friska nya celler. Vi gräver våra egna gravar med våra tänder. Gaffel och kniv har blivit ett mordvapen.” …slutt sitat….

  Et ex. på hva myndighetene tillater..: Ta alle lettprodukter vi blir lurt til å tro er både sundt og slankende.. Sannheten er at sötningsstoffet som blir brukt i disse produktene er kun beregnet på diabetikere, og er direkte farlig for friske mennesker!!!! En liten dose av dette stoffet i konsentrert form kan drepe et menneske, og ble forbudt i USA når det kom dit förste gangen…
  Så uansett om Jaquessons og andre kaller det sykdom eller lathet, så er det ikke der det störste problemet ligger…
  Vi er födt for å lures…..

  Jan Erik……
  Vil gjerne ha kommentarer…..spainjassa@gmail.com

  Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

  Jan Erik - oktober 20, 2010 at 6:24 pm
 163. Stor takk til deg Kari!
  Du er forbilledlig tydelig.
  Du våger å avvike fra det politisk korrekte.

  Tenk om vi hadde hatt politikere med egenskaper som deg!

  Me like!

  Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

  Tiger - oktober 20, 2010 at 6:25 pm
 164. Pussig å se hvor såret vi blir av det Kari skriver!
  Har i hele mitt liv prøvd å være bevisst rundt dette med aktivitet og kosthold. Dette fordi jeg er født med en kronisk sykdom (CP). Rundt på forskjellige institusjoner har jeg sett hvor forskjellig folk tenker rundt egen situasjon og helse.
  OG DET ER IKKE DE MED DÅRLIGST UTGANGSPUNKT SOM KLAGER MEST!
  Livsstil betyr vel hvordan man velger å leve? Selv om jeg skjønner at valgmulighetene føles som få når man er kommet inn i et spor..
  Tror forøvrig at mange føler seg mobbet og såret fordi kropp og følelser kan være knyttet tett sammen.
  Men jeg kjenner mange folk som er både mager og feit og rammeskjeiv i forskjellige retninger, og det er flotte og interessante folk, alle sammen!
  Skulle jeg velge mellom Fedon og Kari ble det nok Kari.
  Dette fordi jeg tror at kroppen har godt av at man er litt aktiv, så får det heller være at man har en valke her og der!
  Hva gjør jeg for å holde meg i form? jeg går 1,25 kilometer til og fra mitt arbeid, noe som gjør meg til en av de mest aktive der jeg bor…

  Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

  Magne - oktober 20, 2010 at 6:29 pm
 165. Hjertens enig med Kari! Modig. Flott at du gjør noe så unorsk som å si at ansvaret har vi selv! Til dere andre: Ja, Kari tjener penger på dette akkurat som Fedon. Imidlertid tjener hun sine penger på å si fornuftige ting. Jeg kan ikke finne et fakta-argument fra Fedon mot det Kari tar opp. Langvarig slanking er hardt arbeid for de fleste av oss! Det er ingen menneskerett å være slank.

  Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

  Bob - oktober 20, 2010 at 6:50 pm
 166. Synes dette rett og slett blir litt for enkelt. Er ikke det beste at man blir sunn? Hva har Kari med hvilken metode som brukes?
  Noen sier at all pr er god pr, men nå har jeg rett og slett mistet sansen for dama!
  Og i disse skattelistetider, skal vi sammenlikne hvem som tjener mest penger på folks fedme?
  Der står nemlig dobbeltmoralske Kari oppført med en inntekt på 3 mill, mot Fedons snaue 500 000.
  Hva hun tenker med når hun kommer med et slikt utsang, det kan man lure på!

  Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

  Ketolyseprinsessa - oktober 20, 2010 at 7:28 pm
 167. Man blir tynnere av å spise fett. Et paradoks Kari, at man kan gå ned i vekt og bygge muskler rett og slett ved å spise mer fett og proteiner, og mindre sukker?

  http://forskning.no/artikler/2009/august/226860

  Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

  tjaha - oktober 20, 2010 at 7:35 pm
 168. Om dere ikke skjønner hva Jaquesson sier så bør dere få dere en idrettsfaglig utdanning, eller bare høre hva en smart kvinne sier.

  Det er faktisk så enkelt det Jaquesson sier, men dog så vanskelig.

  overvekt kommer av 1 eller 2 ting:

  1 For mye Kcal
  2 For lite trening

  Om du forbrenner 2500 Kcal og spiser 3500 Kcal om dagen, så er det ganske innlysende hvilken vei dette vil gå.

  Hele poenget til Jaquesson ligger også her:

  Spis sunt og variert, det er ingen skam og la noe mat bli liggende igjen når du begynner og bli mett!
  Mosjon mosjon mosjon!

  Klarer man og få stompen ut av godstolen noen ganger i uka og trene litt, så vil ikke vekten være/bli et problem.

  Det er også foreldre som tar for lite ansvar ovenfor barna sine. Når dem har barn som er på vei til å bli overvektig skylder dem på at det er genetisk ol. Det er enkelt og greit ren forsømmelse.

  Sørger du for at barna spiser sunt og trener regelmessig, så vil ikke vektproblemene bli noe problem heller…

  Det er greit og kose seg meg pizza og søtsaker av og til, men hver dag er langt i fra nødvendig.

  Stå på Kari, på tide noen har litt ben i nesa og tør og kalle en spade for en spade

  Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

  Shawn Lund - oktober 20, 2010 at 8:02 pm
 169. Kari, jeg trener (hardt) annen hver dag. Men har ikke mistet et gram av dette.
  Derimot, ved å legge om kosten til lavkarbo (ikke stivelsesholdig karbo, mel, sukker o.l – men mye andre grønnsaker – og ikke frukt, bare bær), + sjømat og kjøtt – så – vips, så sank vekta fort.
  Herlig.
  Dette er over 10 år siden, og holder fortsatt.

  Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

  Mia - oktober 20, 2010 at 8:10 pm
 170. Brist i Karis logikk: http://ramblingsofacarnivore.blogspot.com/2010/08/energy-in-energy-out-and-fairies-in.html

  Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

  Christian D. - oktober 20, 2010 at 8:35 pm
 171. Hei Kari

  Jeg vil bare si at på et nivå så har du helt rett i dine utsagn både forrige uke og nå dette.

  Men du har helt og holdent misforstått hvor fokuset bør ligge! Hvorfor tror du bare 1-2% lykkes over tid uansett kur og fremgangsmåte (ja, din metode også, hva nå enn det er)?

  Det er fordi man ikke fikser knollen. De langvarige og fatale tilbakefallene kommer fordi man ikke fikser det som sitter fra skjortekraven og opp. Hvis dere såkalte eksperter begynner å fokusere på det som sitter i hodet så vil dere få mye større suksess-rate.

  INGEN kurer fungerer over lang tid hvis man ikke løser opp flokene i skallen. Suksessraten på 1-2% er de som klarer den biten. De resterende 98 behandler bare symptomet. Sett fokus på mental helse og kognitiv mestring så får dere en ufattelig mye større suksessrate.

  Mitt mantra er at kosthold og trening er 5% av en vektreduksjon. Jeg vil skrive om et godt, gammelt uttrykk: “En sunn sjel gir et sunt legeme”.

  Praktisk metode er uvesentlig.

  Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

  Rolf-Arne Schulze - oktober 20, 2010 at 8:46 pm
 172. Kjære Kari – hvis du noensinne kommer til å lese dette.

  I løpet av de 2 siste ukene har du klart å sette den norske folkesjela i brann. Du har kategorisert fedme som latskap og poengtert gang på gang hvor viktig det er å erstatte sofaen med tredemølle og joggesko.

  Skjønner at du er virkelig bekymret for den norske folkehelsa, men å gå til frontalangrep mot Dr. Lindberg synes jeg bare virker patetisk. Du har på lik linje som han tjent gode penger på “feite” folk. Når du i tillegg går så hardt ut å sier at du tipper at 1-2% klarer å holde vekta med Lindbergs livsstil, hva er argumentene dine for dette? Hvor er forskningen og resultatene? Det er godt å ha slike debatter rundt fedme, men ikke når de synker til ett lavmål som dette og hvor det går over fra sak til drittkasting og spekulering. Hvor mange prosent av dine kunder har holdt vekta???

  Personlig har lavkarbo fungert godt for meg, jeg har aldri før hatt det så godt med meg selv. Man trenger ikke mel, brød, knekkebrød og andre karbohydratrike produkter for å ha det bra og bli sunn. Men jeg er kanskje en av de “heldige”

  Ønsker Norges Trimdronning lykke til med videre utsagn og grunnløse spekuleringer.

  Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

  Jørn - oktober 20, 2010 at 9:16 pm
 173. Hei…
  Her var det mange kommentarer ja.
  Du verden så nærtagne vi var her. Traff Kari spikeren på hodet med sine uttalelser mon tro?
  Jeg er sikker på at den damen vet forskjell på friske fete mennesker. Og mennesker med ulike sykdommer som kan være en utfordring for de det gjelder.
  Jeg satt og hørte på en debatt hvor Kari og Tommy Steine deltok i. Må si at jeg støtter begge 100%.
  Fordi det de fortalte i programmet er meg..for å si det slik.
  Riktig nok er jeg ikke det en kaller for sykelig overvektig. Men jeg har x antall kilo som burde bli fjernet for å bedre helsen min. Men som Tommy sa… jeg er alt for lat. Og har tusen unnskyldninger for å la være å ta i tu med problemet. Helt idiotisk..men sant.
  Jeg har tro på Kari når hun sier at det en putter i seg skal samsvare med det kroppen bruker. Alt som blir til overs legger seg på kroppen som valker her og der.
  Fedonkur,pulverkur,lavkarbokur er kurer og skal gjennomføres i en viss periode. Og når denne perioden er over. Går mange opp ganske raskt igjen og gjerne litt mer. Jeg har klokketro på at å endre livsstilen er det som får best resultat i lengden. Og jeg vil ønske å bli slankere og holde vekten resten av livet mitt. For å få en start må jeg få rompa opp av sofaen i hvertfall.
  Men så er det det da… I morgen..i morgen, men ikke i dag. For i dag..for i dag skal jeg ikke gjøre et slag… osv…
  Så alle mine kiloer som er for mye har jeg kun megselv å takke. Jeg har ingen unnskyldninger å komme med..for en skal jo være ærlig. Også mot seg selv. :)
  Kari.. stå på.. du har min fulle støtte!!

  Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

  Kari - oktober 20, 2010 at 9:30 pm
 174. Tydelig at folk tar seg voldsomt nær av denne vinklingen. Litt av ett vepsebol.
  Det er lett å finne unnskyldninger på hvorfor man legger på seg eller ikke går ned i vekt, men for de aller aller fleste har Kari helt rett. Feil kosthold, for lite mosjon. Det er trist at å være ærlig skal tolkes som mobbing. Å dulle med et individ som har en genuin interesse for å gjøre noe med sin situasjon i stedet for å si dem det de trenger å høre for å vellykkes er å gjøre dem en bjørnetjeneste.
  Men det er jo klart at det er mange personer som ikke faktisk er interessert i å gjøre det som skal til og bare vil ha noe annet å skylde på enn seg selv. Nøkkelen til suksess er å ha den rette innstillingen fra dag 1. Ikke se på treningen og det nye kostholdet som det du skal lide deg igjennom til du endelig er ferdig med det, men se hva det gjør for deg og bli glad i det for hva det representerer.
  Selv har jeg vært der, skjerpet meg og gikk ned 30kg. Prosessen var 5-7 timer trening i uka i ett halvt år og kutte ut absolutt all form for snop. De jeg trente med tok det ikke helt ut. Treningen deres var halvhjertet, nesten ikke hard nok til å svette. For dem hadde de hadde vært på trening og kunne si de hadde trent, mens de fortsatte å drikke brus og spise snop og fikk ingen fremgang. De lurte seg selv.
  Når jeg var ferdig og var fornøyd gikk jeg ned til 3-4 timer trening i uka, og fortsatt aldri snop. Jeg savner det ikke på noen måte. Treningen har blitt en avlastning for stress og en kilde til vellvære.
  Vi er lært opp til den usunne livsstilen der karbo bomber assosieres med belønning og avslapping, den stunden der “man har det godt”. Når man har gjort sin jobb for dagen og skal slappe av skal vi proppe i oss sukker og fett. Dette trigger for mange (meg inkludert) en “MÅ HA MER” følelse, som bidrar til overinntak av sukker. Proteinrik mat kan være minst like godt og gir mye større velvære.

  Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

  Håvard - oktober 20, 2010 at 10:22 pm
 175. Fedon Lindberg er en av altfor mange gjennomkorrupte premieklovner som skal gjøre seg rik på folks elendighet. Slike tusseladder burde vært stoppet for lenge siden. Det er jo rein svindel denne karen driver med, og teite kjerringer har alltid latt seg lure av slike tullinger.

  Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

  Torbjørn Gundersen - oktober 20, 2010 at 10:29 pm
 176. http://www.forskning.no/artikler/2006/januar/1138359081.26

  Kanskje fedme genereres av sykdom?

  Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

  TH - oktober 20, 2010 at 11:01 pm
 177. Synes Kari skal få lov å påpeke at fedme ikke er en sykdom, uten å bli beskyldt for mobbing. Stakkars feite folk som blir kalt feite.

  Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

  per - oktober 21, 2010 at 12:08 am
 178. ANOREXIA
  er naturligvis ikke å ha en sykdom. Man ER for tynn!
  Alle oppegående mennesker i dette landet vet at mengden kroppsfett kommer av forholdet mellom kalorier som vi inntar i form av mat, og det kroppen forbruker.
  Derfor er det enkelt: Du med såkalt Anoeksi må naturligvis spise mer og trene mindre. Det må jo alle fornuftige mennesker forstå!
  Så enkelt er det – og alle som er sykelig for tynne kan bare ta dette inn over seg, ta seg sammen, og spise mer.

  Dette innlegget har jeg sendt inn tidligere, men det ble strøket av sensuren.
  Kanskje de som sensurerte ikke skjønte at dette var blodig ironi, og ment som en illustrasjon av at alvorlig overvekt er så mye mer kompolisert enn at det er nok å forholde seg til den enkle, korrekte observasjonen at mengden kroppsfett ble avgjort av forholdet mellom inntatt (spist) menge kalorier, og hvor mye kalorier kroppen forbruker.

  De fleste vet at ved anoreksi er det alvorlig krefter i sving som gjør det vanskelig for pasienten å normalisere vekten. Det kreves betydelig innsats for å lykkes i dette.

  Men det samme gjelder alvorlig overvekt! Ingen kan vel tro at noen frivillig er blitt alvorlig overvektige. Og at de fortsettter å være alvorlig overvektige helt frivillig, eller av mangel på alminnelig viljestyrke.
  Også her er det sterke krefter, av forskjellit type i gang.

  Selv om det er riktig å være forebyggende mot utviklingen av alvorlig overvekt, er det å legge sten til byrden for den som faktisk har fått den alvorlige tilstanden det er å ha en alvorlig fedme.

  Kari Jaquesson’s overforenklede, lettvinte løsninger på en svært vanskelig og komplisert tilstand er bare egnet til å gjøre livet enda vondere for dem som har det. Og den er faktisk egnet til å redusere mulighetene for dem til å bli bra igjen. Det er fordi hennes “oppskrift” er uigjennomførbart for dem som har denne alvorlige tilstanden.

  Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

  Ariela - oktober 21, 2010 at 12:11 am
 179. Herregud så mange tette mennesker på et sted.. Dere kan klage og syte alt dere vil om vektoppgang og vektreduksjon, men det er faktisk uhyre enkelt! Det koker ned til et kalorioverskudd/underskudd.. SÅ J***A enkelt er det! Spis fornuftige mengder og beveg dere! Jeg klarer lett å justere min vekt opp og ned 5kg i løpet av få uker, avhengig av årstid, KUN ved hjelp av økt/redusert matinntak og økt/redusert aktivitet. Spiser du lite og beveger deg mye så GÅR du ned i vekt, og omvendt om du spiser mye og beveger deg lite.

  Sier seg selv at halve den norske voksne befolkning ikke er syke. De lider kun av et ubalansert kaloriinntak.. Også kan man jo diskutere hvem sin skyld det er til man blir grønn. Uansett så kan man fikse det helt selv med enkle grep som beskrevet ovenfor! Det gjorde jeg for 4 år siden, og nå har jeg full kontroll på vekten min.

  Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

  Kaloribalanse - oktober 21, 2010 at 12:20 am
 180. Noen burde lære ‘a Kari-kari å lukke munnen..
  De som sliter med fedme er de hun lever av, Kari-kari åpner munnen, de som faktisk sliter med fedmen blir såret og mobbet grunnet det Kari-kari sier(og ærlig talt av god grunn, ingenting kommer godt ut av å skjære ALLE over en kam).
  Resultat? Kari-kari mister inntekten sin. For ingen vil ha noe med en mobber å gjøre..
  Ja, fortsett slik Kari-kari. Så slipper vi kanskje til slutt å se deg mer i media..

  Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

  Dogglas - oktober 21, 2010 at 12:41 am
 181. Kjære Kari Jaquesson

  Jeg elsker deg fordi du er så ærlig og direkte:) Bare synd at folk ikke tåle for mye av dette..

  Det er så sant det du sier og støtter deg 100%. Jeg er ikke overvektig og aldri har jeg trent, jeg er BARE aktiv.
  Få dere nå ut av soffan, kast Cola`n og kom deg ut å gå.
  Ingenting er ekklere enn masse dissende fett :S

  Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

  Lisbeth - oktober 21, 2010 at 12:50 am
 182. Jeg har selv vært overvektig, veide faktisk 20 kg for mye, for noen år tilbake. Jeg hadde ingen sykdom jeg..jeg var bare rett og slett feit fordi jeg spiste for mye og beveget meg for lite!!
  Jeg brukte bilen hver gang jeg skulle noe, brukte heisen hver gang i stedet for trappene når jeg skulle opp en eller flere etasjer, jeg tenkte lite på hva jeg puttet i munnen og syntes at jeg fortjente å heller sette meg foran tv-en etter en slitsom arbeidsdag heller en å slite meg enda mer ut på treningssenteret, osv, osv. Hvor mange her kjenner seg igjen i det jeg skriver?
  Jeg er enig med Kari, fedme hos folk flest er ikke sykdom, men man kan bli sykelig feit og har større risiko for å få sykdommer som følge av det. Det krever selvdisiplin for å stå imot fristelsene og å komme seg opp av sofaen og bevege seg og ettersom kiloene blir flere, jo mer selvdisiplin trenger man. Kari driver ikke med mobbing av feite, hun bare snakker rett ut om ting som de er!! Og det kan være vanskelig å høre, men sannheten er jo alltid best, ikke sant?

  Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

  Sigrun - oktober 21, 2010 at 12:57 am
 183. Hygger meg med å lese alle de sinte innleggene ifra (tydeligvis) feite folk :) Misforstå meg rett, jeg har vært der jeg også, nesten 100kg og skyldt på beinbyggning og ditt og datt.
  Endringen kom etter å ha begynt å trene hardt, veldig hardt, og samtidig endre kostholdet til vanlig sunn mat (kutte godteri og brus). Ikke noe kosttilskudd eller lav-karbo-diett.
  Det var viktig for meg å innse at overvekten var MIN EGEN FEIL og kun MITT PROBLEM, der tror jeg mange sliter. Fornektelse er en mektig følelse.
  Jeg er helt enig med Kari Jaquesson, det eneste som funker er hardt arbeid og sunn mat, livet er for kort til å ta tåpelige snarveier… Husk også på at det tærer mer på kroppen med jo-jo-slanking enn å løpe en halvtimes tur hver dag resten av livet.

  Det er DITT LIV, TA KONTROLL og motbevis dine egne fordommer!

  Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

  Øystein - oktober 21, 2010 at 6:39 am
 184. Du har selvsagt rett, Kari! Jeg veide 97 kilo og var fet, så la jeg om kostholdet og begynte å trene. Passet på at energiinntaket lå 400 kcal under det jeg forbrukte hver dag. Sakte, men sikkert forsvant fettet. Nå, etter tre år er jeg slank. Livsstilsendringen må vare livet ut, ellers blir jeg fet igjen. Ikke enkelt, men det blir en vane.

  Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

  Frisk - oktober 21, 2010 at 7:54 am
 185. “Hallo, jeg kan ikke komme på jobb i dag, jeg har fått omgangsfedme. Tror jeg bare holder sengen i dag”

  Et mindre søppel, vær mer aktive. Dere vet hvorfor dere er feite og det er ikke en sykdom.

  Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

  ikkesåfeit - oktober 21, 2010 at 9:41 am
 186. http://mirasunivers.blogspot.com/

  Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

  mira - oktober 21, 2010 at 10:33 am
 187. Slutt å kalle hverandre feite og late! Gi en klem i stedet :) http://mirasunivers.blogspot.com/

  Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

  mira - oktober 21, 2010 at 10:34 am
 188. KLOKE ORD og GODT SKREVET av Fedon Lindberg på bloggen ved siden av! hverken Kari J eller GretheRoede har medisinsk kompetanse så jeg tar ikke seriøst det de sier. dessuten har alle slankekurer nå adoptert Fedons viten om at karbo er den store synderen, nettopp det han ble mobbet for i 10! han har hatt rett hele tiden! men jeg er enig med Kari J at fedme ikke er en sykdom, på tross av mine 30 kg overvekt. jeg har kun meg selv å takke for at jeg har putta så mange “bomber” inn i munnen! det største problemet er for mange viljestyrken, ikke mangel på kunnskap, de fleste feite vet nemlig veldig mye om mat, men at det ofte er langt fra tanke til handling. det er ikke lett å lære seg til å like grønnsaker uansett form, når det fetende SMAKER best. lykke til videre Fedon, du har åpnet nordmenns øyne! og jeg skjønner ikke Karis motstand. hvis hun trente folk bare på ideologisk grunnlag, kan hun starte gratis kurs! ALLE tjener penger på det de jobber med, Kari! dette utsagnet var så selvmotsigende at jeg regner med at du skulle ønske du kunne hatt det usagt!

  Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

  bra, Fedon - oktober 21, 2010 at 11:17 am
 189. Jøss så sinte feite folk er da..! Trodde dere alltid var blid jeg, mens dere tenkte på hvilken deilig rett sere skulle sluke i dere når dere kom hjem igjen HAHAHAHAHAHAHAHAHAAAAAAA!!!
  Pussig hvordan de første tekstene har samme skrivefeil også, og litt dårlig norsk.. FEDON!!!!!!!! HAHAHAHA
  Kari har selvfølgelig helt rett i sine uttalelser, men en ting skal sies i tilegg: Når mennesker er deprimerte eller med angst, så legger de ofte på seg. Grunnen er at sjelsenergien er forstyrret (jaja, angrip meg for at jeg nevnte sjel og energi, men for de som vil lytte til sanheten så er dette lærdom).
  Poenget blir å leve aktivt og positivt, spis moderat og relativt sunt og drit i å kaste penger og oppmerksomhet til de som vil lure dere med kurer om alt mulig; DE VIRKER IKKE!!! Det finnes ikke en lettkjøpt vei ut av dette, beklager..
  Så slutt å slenge skit til Kari og GET THE F#CK REAL!!

  Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

  Thorbass - oktober 21, 2010 at 11:56 am
 190. Detaljer
  Regner med det er folk som føler seg truffet som reagerer mot Karis uttalelser.
  Men det er et faktum at folk i dag er generelt feitere enn folk før i tia. Ja, Det var folk som var feite før også. Det er flere faktorer som gener og kanskje sykdommer som påvirker kroppens evne til å lagre og forbrenne fett.
  Så det vil alltid være noen som må kjempe hardere for å få resultater. For noen få er det forgjeves.
  Men i den store sammenhengen er det helt riktig det Kari sier. Folk er for lite aktive og dytter i seg mer enn de klarer å forbrenne. Her nytter det ikke å dra frem enkelttilfeller hverken ene eller andre veien. Tenk heller helhetlig samfunnsmessig sett.
  Skjønner at de som er feite reagerer. Har vært der, men er nå “normal” i kroppsbygning etter endring i kosthold og mer aktivitet. For de aller fleste hjelper slike små tiltak.
  Stå på Kari!!!

  Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

  Jann - oktober 21, 2010 at 12:04 pm
 191. Er det ingen som skjønner at Kari kanskje lager denne diskusjonen for at Helse Departementet skal få opp øyne for Fedme?
  Etter at Kari kom med denne uttalelsen så skal jo all sunn mat gå ned i pris og usunn mat opp i pris.. Skjønner at dere føler dere mobbet, men kjære vene.. Noe må gjøres for at Helse Departementet skal få opp øya..

  Bra Jobba Kari :D

  Siw

  Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

  Siw - oktober 21, 2010 at 12:55 pm
 192. Jeg tror det er mange som føler seg truffet her fordi de misser poenget.

  Problemer med fedme ligger normalt ikke i genene. Det er nok heller hva foreldrene lærer barna sine dette handler om. Det er lett å skylde på andre ting når man ser at det eneste man gjør er å følge det man har lært er riktig. Det handler om å ha et helhetlig kosthold, hvor man ikke har behov for piller og andre fantastiske “hjelpemidler” for å holde vekta.

  Mosjoner og spis riktig, så ordner vekta seg for folk flest!

  Veldig bra at du tar tak i dette Kari!

  Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

  Gert - oktober 21, 2010 at 1:48 pm
 193. “Det finnes ingen annen redning for deg som er feit – enn hardt arbeid.” -sier du Kari.

  Jo det finnes, sier jeg! Endret kosthold er i våre dager i ferd med å endre livet til mange som hadde gitt opp å slanke seg.

  Sten Sture Skaldeman oppdaget ved en tilfeldighet at han gikk ned i vekt ved å spise mer fett, så lenge han holdt seg unna sukker. Søk ham på nettet vil du se.

  Men å pine kroppen med lite og kalorifattig mat er som å kvele et bål. Det skjer ingen forbrenning uten noe brennbart.

  Lettprodukter som legestanden og handelsstanden vil presse på oss er stort sett til skade fordi de lurer kroppen.

  Gammel bondekost med kjøtt og flesk fra gris og ku, samt ekte smør og ost er sunnere. Men vi trenger mindre brød og poteter enn folk gjorde før.

  Alt tilsatt sukker er gift for de som trenger å slanke seg, og egentlig for o ss alle. Brushyllene i butikken bør bort! Min familie har sluttet helt å drikke brus, og vi savner det ikke.

  Sjekk halvfabrikata mat for hvor mye tilsatt sukker de inneholder. Du vil få sjokk! Lag heller mest mulig fra bunnen. Da kan du velge bort sukkeret.

  Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

  Ingar - oktober 21, 2010 at 2:43 pm
 194. Det Kari råder folk til er noe man kan gjøre uten å støtte Kari med en eneste krone. Spise sunnere og bevege seg mer er kort oppsummert det hun sier, og det har ingen noe vondt av å høre. Selvfølgelig fins det andre årsaker enn overspising til at folk har noen kilo for mye, folk som er syke, bevegelseshemmede, tar medisiner som gjør at man legger på seg osv. Men disse har jo heller ikke vondt av å spise sunt og prøve å bevege seg mer.Jeg ser ikke at Kari rakker ned på noen med dette innlegget her. Jeg kan godt tro på at noen har dårligere gener og lettere for å legge på seg, og det er jo uflaks, men jeg tror at man kan forebygge likevel, gener kan kanskje gjøre at du lettere legger på deg, men jeg tror ikke det fins et gen som gjør at du automatisk blir feit samme hvordan du lever, du må bare være ekstra flink med deg selv. Hvis du vil se sunn og flott ut, så må du faktisk jobbe for det, synd, men sant=)

  Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

  Pernille - oktober 21, 2010 at 3:15 pm
 195. Kari må jo være helt på bærtur! Selvfølgelig kan man legge på seg selv om man ikke spiser mer enn man forbruker! Har man “fedmesykdommen” så lager kroppen fettet selv UANSETT hvor lite man spiser! Trening hjelper da ingenting! Har selv et par venner som spiser “nesten ingenting” men som likevel veier nesten 200kg. For bare 10år siden veide de bare halvparten. På 10år må kroppen ha lagd 10kg fett i året -av ingenting! Det “beviser” at Kari tar feil og at det er mulig å legge på seg selv om man spiser lite og beveger seg (riktignok har de ikke klart å bevege seg så mye de siste årene, men før det gikk de opptil flere km i uka).

  Herregud folkens, hvor vanskelig kan det være å bite i det sure eplet istedenfor den søte sjokoladen -eller ihvertfall skjønne realiteter. What goes in must go out -ellers blir det liggende igjen og vekten går opp!

  Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

  Olav - oktober 21, 2010 at 3:31 pm
 196. Kari du vet ikke hva du snakker om. Nå er det slik at jeg er en aktiv kvinne, jeg går fjellturer, trener 2-3 ganger i uka på helsestudio, har et helt normalt sunt kosthold, er i 100 % jobb. Alikavel har jeg en BMI på over 40. Jeg har flere tynne venninner. De trener aldri, går ikke på fjellturer og er de med på fjellet er formen deres elendig. Noen av dem er ikke i jobb. Kostholdet tenker de ikke spesielt på.

  Hva kan årsaken til dette være??? Jeg har en gang slanket meg mye, da spiste jeg lavkarbo, men for å holde denne vekten, må jeg nok holde meg strengt til lavkarbo. Dette har ingenting med at jeg er verken lat eller har spise orgier.

  Fedon Lindberg ser på dette med en helt annen bredde enn du. Jeg må si at jeg synes du er krenkende, og stigmatiserer alle som lider av fedme… men d er kanskje lettere å gjøre noe med fedme enn med mobbing….

  Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

  Rose - oktober 21, 2010 at 3:54 pm
 197. Hallo .

  Jeg må si meg enig at vi overvektige kan være late, noen er det men ikke alle.
  Det du sier er å dra alle under en kam Kari, og det er både diskriminering og mobbing.
  Små barn på barnskoler blir lært at man ikke skal mobbe noen for å se anderledes ut, uansett om man er svart, hvit, har funksjonshemninger eller er overvektig.
  Det du gjør her, er å si at alt er greit å være snille mot , enn de overvekitge, de er feite, og er bare late av seg og fortjener og sitte og være feite til de spiser seg til døde.

  Jeg kjenner mange som har andre problemer som fører til det de er idag, både anoreksiere og overspisere.
  Begge har det vondt , men du vil da si at de som har enten bullemi og anoreksi har en spiseforstyrelse tilknyta psyken sin , men de som er overvektige er bare late ?

  Det gjør meg kvalm at du kan påstå noe sånn som dette!
  jeg husker godt at du hadde et program på tvnorge, hvor du “hjalp” ungdommer som var overvektige med og forandre på livstilen sin. og jeg husker godt at det var noen av dem som hadde andre problemer psyken sin som førte til overvekt.

  Og fedon har like mye rett til å holde på som det du har, forde du er ei hyklers når det gjelder det der ! fysj.

  ..

  Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

  Ina - oktober 21, 2010 at 3:57 pm
 198. Hva er egentlig forskjellen på Grete Roede-kur og Karis sunne kosthold??? Er ikke begge et magert, lavkalori-kosthold da?? Håper noen av dere Kari-frelste kan svare meg, for Kari svarer ikke på noe her inne!!!

  Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

  bikinidamen 2011 - oktober 21, 2010 at 5:14 pm
 199. Puh, jeg ser at vi med lavt stoffskifte er frikjent! Ja, det er gode greier for en person som har sultet seg i nesten tjue år, men likevel hatt minst femten kilo overvekt, blitt trakassert av folk i beste mening, folk ikke ulikt et verdisyn som ditt, Kari Jaquesson.
  Bare så innmari synd at jeg nesten måtte tippe tredve før jeg visste at jeg hadde et hormonbilde helt på bærtur!
  Så inntil en lege faktisk kunne se meg i øynene og fortelle meg at det ikke var min feil at jeg var overvektig, levde jeg på et næringsinntak verdig en åtteåring og skammet meg dypt over at jeg ikke bare kunne være slanl og normal som “alle andre”.
  Jeg må si jeg er glad jeg har en plattform å stå på når debatter som dette raser.

  Btw, jeg har gått ned over tjue kilo med et Atkins-inspirert kosthold, altså lite karbohydrater og mye fett, blitt kvitt en haug med lidelser som migrene, allergi, eksterme humørsvningninger og what not.

  Ja, det er en fedmeepedimi, og ja, noe må gjøres, men vi må faktisk ta vare på hverandre, oppmuntre hverandre og ha empati for våre medmennesker. Å dra på med sånne holdninger som er fullstendig blottet for nyanse, men spekket med en ovenfra og ned-holdning tar bare fram trass og uvilke i folk. Tro meg.

  Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

  Jorun - oktober 21, 2010 at 6:59 pm
 200. Jaqueson har helt rett. Jeg VET det, fordi jeg har vært skikkelig feit. Når hun skriver: “Det er ingen funksjonsfeil i en kropp som lagrer fett, hvis man da ikke har lavt stoffskifte” så er det helt riktig. Det finnes en sykdom som heter hypothyreose, men den er veldig sjelden, og HAR man den, da lar det seg lett påvise av blodprøver. Den kan ikke “skjule seg”, for å si det sånn. Den kan opptre i forskjellig grader, men lar seg alltid påvise. Utover hypothyreose, som er en helt reell og relativt alvorlig sykdom, finnes det ikke noen mystisk stoffskifte-”problematikk” (som jeg har hørt det bli kalt) i det hele tatt, utover en underutviklet muskulatur (p.g.a. manglende fysisk aktivitet), som fører til at man ikke forbrenner like mye som en som er i jevnlig aktivitet. Dersom man har blitt skikkelig feit er det selvfølgelig tungt og vanskelig å bevege seg nok, hvilket igjen fører til enda svakere muskulatur, som igjen fører til at man forbrenner enda litt mindre enn en med brukbart utviklet muskulatur, som da selvfølgelig også beveger seg mer. Det blir en ond sirkel, men det er overhode ikke umulig å bryte denne sirkelen. Jeg er 1.88 høy og veide nesten 140 kilo. Jeg begynte først å gå turer (det er noe ALLE klarer, begynn med det du klarer, ti minutter er bedre enn ingenting!!), og la om kostholdet (normale kostholdsråd, mer grønnsaker, fisk, bytt ut rødt kjøtt med hvitt o.s.v., kutt ut feite sauser, feite oster, vekk med alt smør, kutt ut alt sukker, snop, chips o.s.v. – det er ikke noe hokuspokus), og etterhvert begynte jeg å gjøre turene lengre, legge inn litt vekttrening, skaffa meg en ergometersykkel (de har blitt ganske billige etter hvert), og sånn fikk jeg av meg 35 kilo. Og her er det viktigste: Man må følge med på hva man spiser, og være “ansvarlig” (i mangel av et bedre ord), samt mosjonere, resten av livet, for ikke å gå opp igjen. Dette er forresten den eneste måten å gjøre det på som faktisk funker. Ta for guds skyld ingen “slankekurer”, de gjør bare vondt verre (for lavt inntak av kalorier fører til muskelsvinn, som igjen setter forbrenningen ned, og så er man like langt når kuren er over).

  Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

  Moskus - oktober 21, 2010 at 7:17 pm
 201. Og så var det en ting til: For alle de som har overvekt og påstår at de har en “stoffskifte-problematikk”: Som jeg sa i den forrige posten; Utover sykdommen hypothyreose så finnes det ingen “stoffskifte-problematikk” (utover dårlig utviklet muskulatur, hvilket er noe som lett kan korrigeres med fysisk aktivitet). Og før du, dersom du er feit, fortsetter å påstå at du har en “stoffskifte-problematikk”, så bør du se litt på symptomene for hypothyreose – som ikke BARE fører til overvekt, men en masse annet ubehagelig også:
  - muskelsvinn
  - utslitthet
  - konstant frysing
  - forstoppelse
  - depresjon
  - muskelkramper og leddsmerter
  - struma
  - tørt, tynt hår og negler som sprekker
  - blekhet
  - tørr hud og unormalt lite svetting
  - lav hjertefrekvens (lav puls)
  - opphoping av vann i kroppen, og ødem
  - overvekt

  M.a.o: Hvis du ikke sliter med, eller har slitt med, alle disse symptomene i tillegg til overvekten, så er det svært, svært lite sansynlig at du har hypothyreose. Og det finnes ingen annen “stoffskifte-problematikk” (utover dårlig utviklet muskulatur grunnet stillesitting). Spør en hvilken som helst lege.

  Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

  Moskus - oktober 21, 2010 at 7:25 pm
 202. Smil til verden og verden smiler til deg :)

  http://mirasunivers.blogspot.com/

  Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

  mira - oktober 22, 2010 at 11:23 am
 203. Moskus; hvilken løsning er det da for oss som har hypothyreose? Hvordan skal vi bli kvitt fedmen?

  Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

  Hypolytta Snefert - desember 4, 2010 at 7:13 pm
 204. I liked this post very much as it has helped me a lot in my research and is quite interesting as well. Thank you for sharing this information with us.
  Argumentative Essay Topics Help

  Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

  Argumentative Essay Writing - desember 30, 2010 at 11:28 am

Beklager, men kommentarskjemaet er nå lukket.

Tips oss hvis denne bloggen er upassende

Denne bloggen blir ikke forhåndsredigert av VG Nett. Bloggens eier står ansvarlig for alt innhold.
Ingenting varer evig og nå er vi dessverre ved veis ende. VGB er lagt ned og vil ikke komme tilbake.
VG Blogg var en tjeneste levert av VG Multimedia AS. Henvendelser rettes til: Magne Antonsen
Ansvarlig redaktør/Administrerende direktør: Torry Pedersen
Redaktør digitalt Espen Egil Hansen. Redaktør avis: Helje Solberg. Politisk redaktør Hanne Skartveit
Digital direktør: Jo Christian Oterhals. Sentralbord VG: 22 00 00 00