- La oss få komme hjem!

 
 

* Mikael og Adrian kom til verden via surrogati i India.
* Norges regjering mener at Kari Ann Volden skal gi barna til et indisk barnehjem.
* Er det riktig å statuere et eksempel på denne måten for at noe lignende ikke skal skje?

FORFATTEREN: Kari Ann Volden og Mikael og Adrian

FORFATTEREN: Kari Ann Volden og Mikael og Adrian

Sist søndag feiret vi Mikael og Adrians ni-månedersdag. Da var det nøyaktig to måneder igjen til julaften. Vi ønsker så gjerne å feire jul hjemme med et grønt, glitrende tre, fyr i ovnen, og det som hører med i en norsk julefeiring.

Mikael og Adrian har bare meg som deres mamma, det er mitt ønske at de ble skapt og ble båret frem via surrogat. De er veldig ønsket, de er meget høyt elsket, slik alle barn burde bli elsket!

Deres biologiske gener kommer fra anonyme donorer og disse vet ikke, og kommer aldri til å få vite om disse guttene. Det er slik det er med anonyme givere. Hun som bar disse guttene i litt over syv mnd., ønsket ikke flere barn, hun er godt gift og de har selv to små friske gutter.

Surrogatmor er også beskyttet, slik at hun ikke skal bli sittende igjen med barn hun har båret frem for andre.

Sitter «fengslet»

Mikael og Adrian er uskyldige oppi dette. Skal velferdsstaten Norge ofre dem? Og ta fra dem den eneste mammaen de har hatt?
I Bibelen står det om tilgivelse, det står. «La alle de små barna komme til meg!» «Elsk din neste», «tro, håp og kjærlighet»! Hvem er det egentlig som skal dømme oss til slutt?

Vi har sittet «fengslet» alene i et fremmed land, langt borte hjemmefra i snart ni måneder. Den 5. februar leverte jeg søknad om pass og personnummer til Mikael og Adrian, som begge har fødselsattest med bare mitt navn. Denne er også apostelstemplet nøyaktig slik Den norske ambassade i India krevde for søknad om pass og personnummer av barn av Norske borgere..
Synes ikke de fleste der hjemme at jeg og guttene har fått straff nok?

Vanlige fanger vet i hvert fall hvor lenge de skal sone. Jeg har levd fra dag til dag uten å vite noen ting. Og enda vet jeg ikke hva det endelige utfallet blir, men håpet kan ingen ta i fra meg.
Det er godt at fire og en halv måned med regn er over. Nå skinner solen nesten hver dag og det gjør dagene lettere for oss. Likevel lengter jeg hjem – til vårt hjem. Til snø, kulde og regn.

Det å velge å benytte surrogat, var ikke et enkelt valg. Men etter å ha prøvd alt, og med et inderlig ønske om å få bli mamma, ble det slik. Jeg vet det er mange som syns jeg burde gjort ting på en annen måte. Men nå er tingenes tilstand slik de er. To gutter er her, de er fremdeles statsløse. Snart fyller de ett år.

To små liv

Regjeringens politikere og Bufetats byråkrater mener at jeg skal levere guttene på et barnehjem her i India og reise hjem som om ingenting har hendt.

IMG_7466

BØNN OM HJELP: - Norge ber meg gi fra meg barna mine til et barnehjem i India for å statuere et eksempel, skriver Kari Ann Volden (t.v.) i dette innlegget.Foto: PRIVAT

Den norske ambassaden skulle endog hjelpe meg, ble det sagt, da jeg fikk avslag på behandling av adopsjonssøknaden min. Å sette barna bort her i India?!
Tenker de overhodet på at dette er snakk om to små liv. To små uskyldige gutter som ikke har bedt om å komme til verden. Brått skal de bli skilt fra den eneste mammaen de har, den eneste omsorgspersonen de kjenner til. Jeg trodde at Norge var et mer humant land enn som så.

Og jeg trodde at Bufetat og Bufdir jobbet for barns beste. Norge har også, som India, undertegnet Barnekonvensjonen som blant annet sier at barn har rett til erverve statsborgerskap rett etter fødselen.

Jeg er norsk. Jeg er deres mor på fødselsattesten. Jeg har vært deres mamma siden de så dagens lys. India betrakter meg som mor og derfor får de ikke indisk statsborgerskap. En av barnas foreldre må være indisk for å få statsborgerskap. Det følger ikke statsborgerskap med en eggdonasjon, en sæddonasjon, eller en embryoadopsjon.

Her handler det om to små gutter, Mikael og Adrian, som fremdeles er uten statsborgerskap fordi Norge trenger å statuere et eksempel så noe lignende ikke skjer igjen.
Hvilke andre normale foreldre ville plassere barna sine på et barnehjem i et fremmed land?

Norge ber meg om å velge mellom barna eller mitt fedreland. og defleste mennesker hadde valgt sine barn. Skal jeg virkelig bli tvunget å søke oppholdstillatelse i et annet land fordi Norge nekter oss å komme hjem til det landet hvor jeg er borger?

Tungt å bære

Vær så snill å la oss komme hjem NÅ, slik at vi også kan ha en trivelig julefeiring!

Jeg er bare blitt mamma på en litt annen måte enn andre mammaer, jeg er ikke mindre mamma for det. Jeg elsker mine barn over alt!
Norge sier vi må respektere andre lands lover, men er det bare noen lands lover vi skal respektere?

Jeg er i en veldig fortvilet situasjon nå, dette er svært tungt å bære.

Jeg vil gjerne takke alle som støtter oss, og for alle de hyggelige personlige meldinger og e-poster fra ukjente og kjente mennesker.
Det har varmet å lese disse i alle de tunge stunder jeg har og har hatt!

Jeg er tross alt bare et menneske jeg og, og det er begrenset hva vi kan tåle av motgang og smerte. Men så langt har guttene gitt meg masse positiv energi, kjærlighet, glede og håp!

I håp og kjærlighet fra mammaen til Mikael og Adrian, som fremdeles er statsløse.

 
 
 
 
 
 

Tips oss hvis dette innlegget er upassende

112 kommentarer

 1. Det skjærer meg i hjertet å lese historien din. Jeg tenker på dere og håper Norge tar til vett og lar dere få komme hjem snart!

  Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

  Ragnhild G - oktober 28, 2010 at 4:37 pm
 2. keep on fighting, your cause is just and fairness will be given to you soon :)

  Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

  andreas - oktober 28, 2010 at 4:50 pm
 3. Have a heart! Vis nåde! La denne mammaen og de to skjønne guttene hennes endelig få komme hjem. Vi må gå ut fra at Kari Ann har vært i god tro.
  Så kan noske politikere/prinsippryttere senere utdype saken, kringkaste sine meninger og eventuelt sørge for at slikt ikke skjer igjen.
  Gammel mamma (69)

  Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

  Kari E. Larsen - oktober 28, 2010 at 4:52 pm
 4. FN’s barnekonvensjon har som formål at det man gjør skal være til barnas beste. Det er vel ingen tvil om at barnas beste vil være å bli hos sin mor og få komme til Norge. Ingen kan mene at et barnehjem i India er en bedre løsning. Noen presedens kan dette ikke skape, til det er saken for spesiell.

  Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

  Anne Lise Myklebust - oktober 28, 2010 at 5:20 pm
 5. Hei,

  Håper at det dere kommer hjem snart ALLE 3.

  Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

  Insu - oktober 28, 2010 at 5:23 pm
 6. Synes det et latterlig at de ikke skal få komme til Norge! Dette er barnas “mor”, tenk deg og bli fratatt din mor bare fordi at de ikke slipper inn i Norge……

  Velkommen burde de være sier nå jeg.

  Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

  Lena - oktober 28, 2010 at 5:24 pm
 7. Hei. :)

  Håper virkelig du & guttene dine får komme hjem snart.
  Stå på å vær sterk.
  De kunne ALDRI fått en bedre mamma!
  Føler med dere og syntes såååå synd på dere.
  Håper dere får hjelp snart, at noen kan gjøre det riktig i denne saken.

  Masse lykke til!!! <3

  Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

  nette - oktober 28, 2010 at 5:27 pm
 8. Hva med å snakke og fortelle litt om hvilken tjeneste du har kjøpt av et annet menneske. Hvilken lidelse det er gå gravid med tvillinger, smerte, ubehag til fordel for deg. Å bruke fattige kvinner på en slik måte er ondskap. Dette er forbudt å gjør i Norge og du drar rett til India og kjøper et annet menneske til noe jeg synes er grotesk.

  Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

  Åse - oktober 28, 2010 at 5:44 pm
 9. “To små uskyldige gutter som ikke har bedt om å komme til verden.” Men du tvang dei til denne verden av egen egoistisk trang til barn endå det finst tusenvis av barn som øsker å bli adoptert rundt i verden.

  “Barnekonvensjonen som blant annet sier at barn har rett til erverve statsborgerskap rett etter fødselen.” Så vidt jeg har forstått har disse barna verken biologisk norsk mor eller biologisk norsk far, og demed ingen rett til norsk statsborgerskap. At du har kjøpt deg eit par barn og føler at dei er dine har ingen ting med retten til statsborgerskap å gjøre.

  Ingen stat kan eller bør akseptere at folk bestiller og kjøper seg eit barn dei ikkje er biologisk i slekt med, og fødselsattesten blir lite verd dersom folk berre kan skrive kven dei vil som mor og far på desse. Vi har reglar for adopsjon av barn, og desse kunne du også fulgt frå starten av prosessen med å få barn.

  Norske myndigheter statuerer ikkje noko eksempel her, dei berre følger dei normene og reglane som alt finnes. Det er du som her ikkje ønsker å følge lovene og krever særbehandling for deg.

  Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

  sm - oktober 28, 2010 at 5:45 pm
 10. Kan ikke være riktig, at folk fra vesten skal kunne utnytte fattige i den 3. verden nærmest som avlsdyr. Like forkastelig som at de samme folk får amputert organer for og selge for og overleve. De her barn er indiske, med foreldre som er i livet, og har intet og gjøre i Norge. Dette burde den såkaldte “mor” ha tenk på, før hun fikk produsert de her unger, nesten som om det skulle være hundevalper fra en kennell. Godt at myndighetene statuerer et eksempel, så det kan bli satt en stopper for denne formen for menneskehandel. Hvis “moren” er så glad i de her unger, som hun selv er ansvarlig for eksisterer, så må hun bosette seg i det land de hører til i. Kanskje ikke helt etter planen, det er nok ikke så konfortabelt i India som i Norge, men når en har sagt a, så må en bare si b. Eventuellt kunne hun kjøpe noen indere til og oppfostre ungene, og selv sponsorere deres oppvekst. Det er mange som helt uselvisk sponsorerer barn i den 3. verden, og det er det stil over. La de her ungene vokse opp i det miljø og den kultur de tilhører, i stedet for og importere dem som om det skulle være eksotiske kjæledyr.

  Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

  Charlie - oktober 28, 2010 at 5:51 pm
 11. Lykke til! Det er tragisk at ikke Norge foelger med resten av verden i slike saker, og at du skal maatte ofres for norske politikeres mangel paa kunnskap. Venter selv barn med surrogat og har tenkt aa ta opp kampen mot kunnskapsloesheten naar barna er fodt. Jeg er sikker paa at det loeser seg for deg ogsaa, bare ikke gi opp!

  Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

  Terje - oktober 28, 2010 at 6:02 pm
 12. Kjære deg, jeg synes fryktelig synd på deg. Det er en forferdelig situasjon du har havnet i! Du skriver ett langt brev til Norge og bønnfaller om å få komme hjem, med barna. Du bruker mye plass på å bagatellisere det du har gjort. Du bruker barna som skjold mot oss! Men du er jo kvinne, er nesten til å forvente…

  Du har brutt Norsk lov! Det du har gjort, skal IKKE gjøres! Det må du ta innover deg. Du har valgt å reise til India og bryte Norsk lov. Nå sliter du med konsekvensene.

  Kanskje du kan grunne litt på konsekvensene av at enslige frustrerte kvinner/menn reiser til India og shopper babyer?

  Du kan også grunne litt på hva det betyr å sette barn til verden uten biologisk opphav.

  I en større avveining, vil de Norske politiske prinsippene være tyngre en dine to barn… dessverre. Du må nok regne med ett år til.

  Jeg personlig, tror de Norske enslige frustrerte kvinner/menn som ønsker å kjøpe en baby i India, har tatt imot beskjeden nå. Prinsippsaken er vel dermed over. Jeg synes selvfølgelig at du burde fått en tilgivelse og komme med barna, ett slags unntak. Kanskje kongen kan hjelpe?

  Lykke til videre.

  Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

  Bjørn - oktober 28, 2010 at 6:04 pm
 13. Hei:)
  Er det mulig at det norske byråkratiet kan få lov til å holde på sånn? Her er det en mor som elsker sine to skjønne gutter over alt i verden og bare vil hjem til Norge. Også får de ikke lov fordi hun ble mamma på en litt annen måte enn de fleste av oss, men like fullt er hun mamma.
  Hvilken mamme reiser fra barna sine på den måten, slik Norge mener hun skal? Mener de seriøst at det er bedre for disse to barna “å bli satt igjen” på et barnehjem i India, enn å komme til Norge og vokse opp i trygge omgivelser…..?
  Snakk om dobbeltmoralisme! Her skrikes det høyt om at vi må tenke på alle barn i verden som ikke får de samme mulighetene som norske barn, vi samler inn masse penger for å bedre situasjonen, kanskje akkurat for barnehjemsbarn i India…. HALLO!! Det gis med den ene hånda og tas med den andre!
  Er det ikke mennesker som sitter og behandler disse sakene og kan utøve et visst skjønn da?

  Håper det går i orden for dere og at noen snart tar til vettet og får saken behandlet utfra menneskelige hensyn!
  Du må bare stå på og gi ikke opp! Håper inderlig at dere kan feire jul her hjemme i Norge…….
  Lykke til:)

  Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

  wenche - oktober 28, 2010 at 6:05 pm
 14. “Mikael og Adrian er uskyldige oppi dette. Skal velferdsstaten Norge ofre dem? Og ta fra dem den eneste mammaen de har hatt?”

  Dette er en av disse veklagelige saker hvor den eneste ansvarlig er den som tøyer grensene. Det er det mest uforståelig med nordmenn som tror at de kan gjør som de vil, uten konsekvenser. Voksne mennesker må vurdere godt hva de skal foreta seg før de handler, og må ta konsekvens deretter.

  Uten tvil at barna er uskyldig som alle andre barn i verden som ikke har bedt noen om å komme til verden, hva? Det er trist at du må velge om å bo i Norge eller i India, og når julen kommer det må benyttes for alt det er godt for. Likevel det er viktig at du ser etter muligheter i India til å ha et godt liv for deg og “dine”. Du er ikke på gata som mange millioner er der og du sikker har ressursser som kan gi deg muligheten til å få en jobb, hva?

  Før noen mener noe stygg om meg skal si at det er veldig lett å la seg rive av bilder og en vanskelig historie som dette, men man må se sanheten i øynene, og her er der ikke noe verre situasjon enn at hun må klare seg selv.

  Samtidig det er spørsmål om surrogat moren kunne ha registrer barna som sine egne for så å adoptere dem til den norske moren.

  Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

  Grace Nilsen - oktober 28, 2010 at 6:07 pm
 15. Barna er uskyldige i dette, og fortjener mammaen sin og et godt og trygt hjem. Men du visste da du dro til India at det du gjorde ikke var lovlig i Norge. Likevel gjorde du det. Og når du da ikke får ta med barna hjem så bruker du dem bevisst i form av bilder og ordene dine for å få oss til å ha medlidenhet med deg. Misforstå meg rett, jeg føler virkelig med deg, og håper du får komme hjem med både Adrian og Mikael. Men samtidig er en lov en lov. Å få barn er ingen menneskerett.

  Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

  Sara - oktober 28, 2010 at 6:13 pm
 16. Jeg mener nåde skal gå for rett og at dere bør få komme hjem til fedrelandet:)

  Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

  Jonny The DIck - oktober 28, 2010 at 6:17 pm
 17. Hei
  Støtter deg i kampen med å få barna dine hjem. Tror de fleste
  gjør det.
  Ønskere dere virkelig alt godt og at dere snart er hjemme!!

  Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

  Wenche - oktober 28, 2010 at 6:23 pm
 18. Jeg føler med deg. Klart det er umulig for deg å sette dem igjen på et barnehjem. For en vanskelig situasjon du har kommet opp i. Her må man gjøre et unntak. Barna må ikke lide ved å miste deg for at man vil statuere et eksempel. Lykke til. Følger med!!

  Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

  Christina - oktober 28, 2010 at 6:23 pm
 19. Dette er så håpløst og utrolig urettferdig. Ble selv mor for 7 måneder siden og klarer ikke forestille meg hvor vondt dette må være for deg. Guttene er dine, du er mammaen deres og dere må få lov å være sammen! Hvordan kan Norge tvinge deg til å velge mellom barna og fedrelandet? Det er horribelt. Håper så inderlig at du får ta med deg fine vakre små til Norge snart og at dere kan få leve lykkelig her sammen resten av livet. Vær sterk, hold ut! Du vet utrolig mange støtter deg og tenker på dere og ber for dere. Dere må få komme hjem. Det burde ikke vært noe spørsmål engang… Lykke til! Dere er i våre tanker.

  Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

  Henriette - oktober 28, 2010 at 6:26 pm
 20. Heisann.
  Stå på og mist ikke motet!
  Om dere ikke kommer hjem til jul i år vil du og guttene dine få oppleve hvit jul her hjemme en gang.
  Blir oppriktig opprørt av din sak,og håper det ordner seg:)
  Du har i det minste guttene dine og det er det viktigste, til slutt vil alt ordne seg slik at dere får komme hjem.
  Dette tror jeg,uten håp har man ingenting så stå på!

  Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

  Linnea - oktober 28, 2010 at 6:46 pm
 21. Jeg er målløs og lei meg på deres vegne, dere må få komme hjem nå!!!

  Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

  Kristin - oktober 28, 2010 at 6:56 pm
 22. Jeg blir flau over den byråkratisk kverulering som dette landet har fostret opp. Å statuere eksempel på barns bekostning er noe Norge har vært flink til.
  Hva med meneskerettighetene i eget land, når vi er så flinke til å fortelle andre hvordan de skal og ikke skal…
  Til mamma Kari Ann; hold ut, stå på, det er to utrolig flotte gutter du har fått deg. Gratulere med dem. Håper noen snart tar til fornuft slik at dere får komme hjem.

  Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

  Lille my - oktober 28, 2010 at 7:00 pm
 23. Jeg får vondt av å lese dette, føler med dere. Aldri gi opp. Eneste fornuftige er at norske mydigheter lar dere få komme hjem.

  Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

  Rune - oktober 28, 2010 at 7:09 pm
 24. Klart dere skal hjem til Norge, alle tre!! Jeg skjønner ikke at de må drøye det lenger, de må da forstå at her er barnas ve og vel første prioritet! Noe annet er ikke akseptabelt!!! Virkelig ikke! Dere skal hjem om det så må en folkeavstemming til! Stå på og ikke gi opp.
  Nyyyydelige gutter:):):) Gratulerer!

  Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

  Stine-mor - oktober 28, 2010 at 7:12 pm
 25. som menneske er det naturlig å ha medfølelse for kari ann volden og tvillingene. men hvorfor i huleste skal ikke lovene som gjelder for oss andre, gjelde for “mor”?

  jeg blir sint, jeg, fordi her har noen med vitende og vilje brakt disse stakkars barna inn i denne situasjonen. IKKE norske myndigheter. å klage over at norske myndigheter mangler empati syntes jeg er uhørt. du kari, med vitende og vilje valgt å gå utenfor norsk lovgivning, samtidig som du gav misvisende informasjon til de som skulle hjelpe deg. nå for du og guttene dessverre også leve med konsekvensene av de valgene som er blitt tatt.

  om norge annerkjente surogati, så hadde hele denne saken vært annerledes, men det gjør Norge ikke. da hjelper det ikke at “det er lettere å be om tilgivelse enn lov” argumentasjon.

  Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

  tone - oktober 28, 2010 at 7:13 pm
 26. Har fulgt saken din fra begynnelsen av igjennom mediene og tenker ofte på dere! Jeg håper indelig at dere snart får komme hjem som den lille familien dere er.

  Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

  Anne - oktober 28, 2010 at 7:23 pm
 27. Dette er en situasjon som du selv er skyld i. Om du ikke klarer å følge norske lover og regler får du finne deg et annet sted å bo da vet du :) Ikke prøv å få unntak i lovene ved å spille på sympati. Disse guttene har INGENTING i Norge å gjøre.

  Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

  silje - oktober 28, 2010 at 7:25 pm
 28. Hei! Du har virkelig gått igjennom mye, alene! Et valg du også tok, men uten å ane slike konsekvenser! Mye kan også sies og menes om surrogatmødre i India, men det er ikke diskusjonen her. Det er på tide at det kommer klare regelverk her!
  Å være sterk:”Det er ikke den grenen som knekker som er den sterke, det er den som bøyer seg i vinden.” Du har virkelig bøyd nok!
  Håper virkelig du snart får komme hjem, et ønske ALLE virkelig forstår!!! Tenk å være mamma til to nydelige sjarmtroll, uten å få vise slekt og venner hverdagen! Ønsker deg og de flotte guttene alt godt og velkommen hjem! (til jul!)

  Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

  Ronja R - oktober 28, 2010 at 7:34 pm
 29. I følge menneskerettene har alle barn rett til et land å vekse opp i. I denne sammenhengen er det beste landet Norge, og kan Norge huse Mullar Krekar, bør det absolutt ha hjerterom til disse 2 barna. Fy deg, Jens!

  Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

  Eldbjørg Haughton - oktober 28, 2010 at 7:41 pm
 30. Det blør i hjertet mitt, for den behandlingen dere har fått av Norge.
  Jeg ønsker og håper virkelig at dere får komme hjem snart og at du kan legge denne tiden som har vert bak deg.
  Samtidig vil jeg spørre de politikerne som “står i veien” for at dere ska kunne komme hjem: Hadde dere levert deres barn på barnehjem?? Uansett grunn…Hva skulle kunne skje med barna på barnehjemmet? Kan de bli adoptert til Norge??
  Er det DA greit at de kommer? Nei kjære paragrafryttere, dere er respektløse, trangsynte og viser liten evne til nestekjærlighet og empati, for 2 små uskyldige liv.
  La de små barna komme til oss!!
  Håper noen av dere leser dette, selv om det “bare” er på en blogg.

  Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

  Monica Helgå - oktober 28, 2010 at 7:44 pm
 31. det er helt sykt at du ikke får komme hjem med guttene dine. Det er helt sykt at norge mener du skal sende dem på barnehjem i india. Hvem voksne mennesker kan si noe sånnt til en mamma? Jeg er målløs og sjokkert!! Støtter deg 100%,og håper du er hjemme på norsk jord sammen med de skjønne guttene dine til jul!!

  Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

  June - oktober 28, 2010 at 7:48 pm
 32. Når man ikke gir korrekte opplysninger i fra første stund så synes jeg man har gravd sin egen grav og Norge skal ikke være pålagt å hjelpe i denne situasjonen – eller i noen andre situasjoner der ikke korrekte opplysninger ikke er blitt gitt.
  Det er dessverre to barn som blir lidende for deres “mor” IKKE har gitt riktig informasjon eller undersøkt nok før hun satt dette i gang.

  Men dette er ikke Norges problem, men dette er hennes problem som har satt til verden to uskyldige barn – som mest sannsynlig må enten vokse opp på barnehjem eller må hun søke om oppholdstillatelse til India.

  Ta ansvar for dine egne handlinger!

  Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

  Oppgitt - oktober 28, 2010 at 8:02 pm
 33. Kjenner jeg blir veldig provisert av Norge i denne saken. Synes at det er forferdelig at Kari Ann ikke får ta med barna tilbake til Norge.

  Tenkt alle innvandrere som får komme hit å leve i den norske stat. Mens to små uskyldige barn er ikke velkommen:/ Alle mødre og fedre kan forstå hvorfor Kari Ann gjorde som hun gjorde. Det synes jeg også regjeringen bør kunne forstå og tilgi henne for.

  Dette er et direkte notat fra FNS barnekonvensjon, som viser at Norge ikke følger den.

  3. TIL BARNETS BESTE Ved alle handlinger som berører barn, enten de foretas av offentlige eller private velferdsorganisasjoner, domstoler, administrative myndigheter eller lovgivende organer, skal barnets beste være et grunnleggende hensyn.

  9. HOLDE FAMILIEN SAMMEN Barnet skal ikke adskilles fra sine foreldre mot sin vilje, unntatt når dette er nødvendig av hensyn til barnets beste.

  Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

  Ann Christin - oktober 28, 2010 at 8:06 pm
 34. For deg og barna sin del håper jeg inderlig det vil komme en løsning på denne saken så snart som overhode mulig.. det er tragist slik det er i dag!
  MEN jeg ser jo også at saken er komplisert som så mye annet her i verden.. Regelverk.. de er klønete vanskelig å forstå men de er der. Og hvor går grensen for å kunne “fire” på kravene i ulike saker? tror ikke det finnes ett menneske som ikke har sympati for denne situasjonen men vi har ett regelverk som er til av mange ulike årsaker man ikke alltid forstår.
  Ja vi skal respektere andre land sine lover men vi skal også respektere egne.. og det er vel her det begynner å bli vanskelig og jeg merker det er egentlig umulig å skrive det jeg føler jeg bør skrive nettopp fordi jeg faktisk har ett hjerte der jeg føler for deg og barna…Men det blir litt sånn handle først og håpe på tilgivelse etterpå.. noe jeg forsåvidt håper dere får….Kommer garantert til å følge saken for den er litt prinispiell og jeg føler med dere!

  Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

  mille - oktober 28, 2010 at 8:11 pm
 35. håper det ordner seg for dere snart :-(

  Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

  rina - oktober 28, 2010 at 8:20 pm
 36. Jeg har opplevd litt av India, og et barnehjem der, er å sende de til en foreldreløs og fattig fremtid. Ingen barn fortjener dette! Og ingen mor skal måtte velge mellom barna sine og sitt eget land.Jeg håper dere kommer hjem snart!

  Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

  Susanne - oktober 28, 2010 at 8:29 pm
 37. Forlate barna på barnehjem…i India, really? Både Bufetat/ Bufdir og diverse politikere bør besinne seg. Og så Bufetat da, som jobber for og med barn. De vet hva en adskillelse mellom barn og mor på dette stadiet, vil kunne medføre av relasjonskader m.m.

  Det virker å være en slags moralsk forargelse som ligger bak nei’et Volden har fått. Men med et slikt nei, så sier vi at noen barn er skapt på “feil måte”. Det er ikke greit.
  Barna er her. Og som andre barn, så bør de slippe å stå ansvarlig for hva en forelder har gjort.

  At det blir foreslått å forlate barna på et barnehjem, er å straffe barna…ikke bare Volden. Og ikke mist, så er det et skammelig forslag.

  Det er ingen skam å snu i tide. Og her bør både politikere og Bufetat tenke seg om en gang til, og om nødvendig, flere ganger til. Ikke la barna “betale” for denne saken som ble en stor sak pga uklart lovverk.

  La Kari Ann Volden og barna hennes få komme hjem!

  Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

  BusybodyGirl - oktober 28, 2010 at 8:43 pm
 38. Det er en skam at du som norsk statsborger skal bli brukt til å statuere et eksempel på denne måten. Du er barnas eneste rette mor, og jeg håper inderlig at dere får komme hjem snart. Stå på og ikke gi opp håpet, slik at du og de nydelige guttene dine får komme hjem til jul. Mvh Trude

  Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

  Trude - oktober 28, 2010 at 8:54 pm
 39. Heia

  Forferdelig å lese om hvordan du har det! Jeg er også mor til tvillinger på 1 år. Kunne ikke for alt i verden ha satt dem bort. Enn at du som har planlagt og tenkt nøye gjennom det å få barn ikke skal få ha dem hos deg. Skulle ønske jeg kunne ha hjulpet deg! Masse lykke til framover, håper det blir en løsning for dere alle tre snart!

  Tenker på dere!

  Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

  Mari - oktober 28, 2010 at 9:15 pm
 40. Hei! Selvfølgelig er det hjerteskjærende når man fremstiller historien sin på løgn og bedrag, og i tillegg bruker to små nydelige vesen!!! Når man lyver til den norske stat om at man selv har benyttet sine egne egg til surrogatmor, og plutselig ikke “visste” det før staten ønsket bevis og forlangte DNA-test. Da først innrømmer du at det ikke var dine egg som var benyttet!!!
  Det du faktisk har gjort er at du har kjøpt og bestilt barna, det kalles menneskehandel på godt norsk!
  Det er ingen tvil om at barna kjenner deg som sin foresatt, da de har etter dine utsagn via media vokst opp sammen med deg.
  Du burde vel også gjort deg kjent med lover og regler i det landet du kjøpte deg barn i !!!
  Nå spiller du på norske folk følelser, og “slenger” ut at Norges ansvarlige for statlig barnevern ikke jobber for barnas beste… det er vel en ganske drøy påstand!
  Det er helt korrekt at de ikke støtter menneskehandel, hva
  tror du ville skjedd om man hadde godtatt din frekke måte å skaffe seg barn på? Da kunne man ikke gjort forskjell, og
  flere ville kommet på banen og “forlangt” det samme som deg. Håper virkelig at disse to guttene får et flott liv, selv om du fremstiller historien din i media som om det er alle andres feil!
  Du som alle andre i Norge vet vel at det finnes noe som heter å adoptere?!

  Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

  Bekymret leser - oktober 28, 2010 at 9:24 pm
 41. Kari Ann Volden har gjort seg skyldig i kynisk barnehandel, utnytting av fattige mennesker og fremvist et instrumentelt mennenskesyn.

  Det verste er at jeg er overbevist om at pk-mafiaen over her hadde fordømt det på det sterkeste dersom en mann hadde kjøpt sex med kvinnene Kari Ann Volden har utnyttet.

  Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

  Den Moderne Mann versjon 2 - oktober 28, 2010 at 9:27 pm
 42. Det er trist at du har investert så mye følelser i dette.
  Trist for barna.
  Rent retorisk, er ikke lover og regler til å følges?
  Skal alle Norske kvinner kunne kjøpe seg surrogatbarn i Utlandet?

  Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

  Wolfsea - oktober 28, 2010 at 9:52 pm
 43. Kjære dere alle tre. Håper og ber om at dere skal få komme tilbake til Norge. Dette er fullstendig uhumant, kan ikke forstå hvordan “velferdsstaten” Norge tør å bruke begrepet Velferdsstat oppi alt dette. Fortsett kampen, du skal ikke tape den! :)

  Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

  Ingvild - oktober 28, 2010 at 9:53 pm
 44. Jeg får så vondt av å lese dette. Jeg er selv mamma til 2 gutter,og jeg kunne aldri satt dem igjen på et barnehjem samme hva. Norge er et merkelig land å bo i må jeg si. Vi kan ta inn folk fra andre land kriminelle som vanlige.Dem får oppholdtillatelse fordi dem ikke har det noe godt i sitt land.Å disse kriminelle får lov til å sone i fengsel her og leve “fett” for å si det sånn. Men en kvinne som har et utrolig sterkt ønske om å få bli mor,som finner en løsning i et annet land….nei hun skal ikke få lov til å ta med barna hun har blitt mor til hjem hit til Norge hvor hun er statsborger.Du får velge å sette bort barna dine eller søke statsborgerskap der selv og flytte dit…… Nei vet du hva……Skal vi avnorske landet våres helt…….

  Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

  Hanne - oktober 28, 2010 at 10:28 pm
 45. Uff, dette er så utrolig trist å se at dere enda ikke har kommet hjem, føler så veldig med deg.
  Når en ser hvor mye ulovlige invandrere som bor i Norge, som lopper Nav for penger og narko dealere med ulovlig opphold, blir jeg så utrolig provosert. Hvordan kan det være mulig at de herjer fritt, men dere er fortsatt ikke ønsket. Hold ut og vær sterk, alt ordner seg ………

  Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

  mon - oktober 28, 2010 at 10:37 pm
 46. Det er du som har gjort en feil her. Det er du som har satt disse barna i denne situasjonen. Og det er du som bør vise ansvar. Om det så betyr at du må velge barna eller fedrelandet. Det er ingen selvfølge og få barn. Det å bli forelder gir mange utfordringer på godt og vondt. Allt blir ikke like fint og flott som vi kunne ha tenkt oss. Du har gått til det skrittet og kjøpt tre personer for å kunne lage disse barna på andre siden av kloden. Det var vel ikke noe du gjorde en kveld på byen. Litt gjennomtenkt må det vel ha vært. Nei dette var ikke bra. Sån vil vi ikke ha det. DU må ta konsekvensen og vise ansvar. Det er nå du viser deg som den sanne mor.

  Jeg ønsker dere alikevel et godt liv og lykke til.

  Gry H

  Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

  Gry H - oktober 28, 2010 at 10:40 pm
 47. Hei

  Guttene dine er så skjønne. Jeg forstår ikke hvorfor Norge, ønsker at disse to skal lide, bare fordi lover og regler må følges.

  Det må jo kunne vises litt empati for disse barna. Gjort er gjort, nå har de kommet til verden.

  Det staten heller burde tenke på er: Hva kan vi gjøre slik at disse to guttene skal en flott barndom? Hva kan vi gjøre for at de skal få vokse opp i ett kjærlig hjem? Hva vil være det beste for disse to guttene?

  Jeg mener Staten må se det fra barnas ståsted, ikke la guttene lide fordi moren deres dessverre gjorde feile valg på veien.

  Det er menneskelig å gjøre feil, ingen er perfekte. Hvem har rett til å kaste den første steinen. INGEN!!

  Uansett så vil jeg tro at det vil bli en løsning. Jeg ønsker deg inderlig all lykke, og jeg håper du og guttene kan komme hjem snart.

  Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

  Nina - oktober 28, 2010 at 10:51 pm
 48. Har fulgt med saken og håper så inderlig at Norge tar til vett i denne saken..Jeg ble selv mamma til en nydelig gutt for et år siden. Det båndet som man får til barnet er helt spesielt og det er det uansett om man er barnets biologiske mor eller ikke. Den som er barnet nær i det daglige får det båndet og barna får den sterke tilknytningen til deg. I denne saken fatter jeg ikke at Bufetat kan mene at barna skal på barnehjem i India bare for å statuere et eksempel!

  Forbrytere og terrorister – ja de får komme til Norge og leve på skattebetalerne- men to små uskyldige barn med en Norsk mor: Nei de lar vi forbli statsløse i India..Har du hørt på makan?

  Nei her må det gå an å bruke sunn fornuft når tingene er slik de er nå. Jeg tror neppe det blir et ras av slike saker igjen.. Barna har en mamma som så inderlig ønsker å fortsette å ta vare på dem. La barna få lov til komme hjem sammen med mamman sin til Jul!

  Tenker på deg og ber om at du og barna dine får komme hjem til Jul 2010.

  Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

  Ingrid - oktober 28, 2010 at 11:13 pm
 49. Leste om denne saken for mange måneder siden, og oppfatter den grotesk. Det adobteres barn fra andre land inn i Norge hver eneste måned, hvorfor får ikke denne kvinnen adobtere dem inn her?
  Jeg skulle også likt å visst hvem som har kommet med forslaget om å sende barna til et barnehjem i India. Foreslår at vedkommene tar seg en tur og ser på forholdene på noen av disse, og gjør en vurdering av om de ville gjort det med egne barn, om det så bare var for et døgn! Dette forslaget er så motbydelig og en så stor skam for Norge at vedkommende saksbehandler m fl. burde tatt sin hatt og gått!

  Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

  Tutta - oktober 28, 2010 at 11:26 pm
 50. Kjenner jeg skjemmes over å være norsk i forhold til denne saken. Mer trangsynthet og idioti som er vist i denne saken skal man lete lenge etter.
  La nå mor og barn få komme hjem!! Ingen mor eller far med fornuften i behold vil vel av egen fri vilje plassere barna sine på barnehjem!! Hvordan er det mulig å mene at det er den beste løsningen?!!
  Blir meget provosert av denne tåpskapen!!

  Krysser alt jeg har for at barnas første jul blir en norsk en:-)

  Lykke til.

  Hilsen en mamma med en på 3 år og en på 11 mnd.

  Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

  Smurfemor - oktober 28, 2010 at 11:41 pm
 51. Kjære deg, det gjør så vondt å lese deres historie. Jeg fatter ikke hvordan Norge kan behandle dere på en slik måte. Dette er jo ikke til barnas beste.
  Jeg håper inderlig at det blir en hurtig endring i denne sak,slik at du og dine 2 sjønne barn får komme hjem snarest.
  Disse barna hører hjemme i Norge, du er den eneste mammaen de har hatt.
  Er det opprettet noen gruppe på facebook for å gjøre noe med situasjonen. kansje en underskriftskampanje kunne hjelpe.
  Stå på, gi aldrig opp, vi som er foreldre forstår deg veldig godt, ingen normale mennesker kan forlate sine barn på et barnehjem for å reise til et annet land. Det er mange her i Norge som ønsker dere alle 3 velkommen hjem til Norge.

  Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

  anita angelina altun - oktober 28, 2010 at 11:52 pm
 52. Hva med å skamme seg over å lyve fra starten av?? Det eneste riktige er at hun blir værende i India. . Det er fanden meg ikke en rettighet å få/ ha barn!

  Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

  Jan - oktober 28, 2010 at 11:54 pm
 53. Håper virkelig at dere får komme hjem til Norge snart, alle tre. Noe annet vil være helt feil !

  Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

  kristin - oktober 29, 2010 at 12:14 am
 54. Det er alldeles latterlig at Den Norske Regjering (les: Stat) bruker haugevis av penger på å trekke ut denne saken mens den ser på mulighetene av å få Moland og French hjem fra Kongo. Sakene er av totalt forskjellig slag, ja. Men i begge tilfeller ser det ut til å være begått lovbrudd. Hvorfor vil vi da hente hjem Moland og French, mens en mamma som har fått to barn på en måte som Norsk Lov ikke aksepterer blir fullstendig ignorert?

  Vi vil ikke akseptere dette tøyset. Og VI = Velgerne.

  Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

  Cecilie - oktober 29, 2010 at 12:24 am
 55. Ønsker dere lykke til!!! Dette er en hjerteskjærende sak som alle mammaer enkelt kan sette seg inn i!! Vi må alle bare håpe at de riktige folkene kommer til fornuft i denne saken! Barnas beste er selvfølgelig å være med mammaen sin i Norge!! Noe annet kan ingen si! Prinsipper for fremtidige saker kan en bli enige om senere! Følger med dere!! Stå på videre!!

  Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

  En annen tvillingmamma - oktober 29, 2010 at 12:49 am
 56. Hei.

  Jeg ble veldig trist når jeg leste innlegget ditt. Jeg er selv moren til en gutt på ni måneder. Jeg håper virkelig at du og sønnene dine får lov til å komme til Norge. Jeg vet at du får lov snart siden du er en god mor.
  Ikke mist håpet og vær sterk!

  Lykke til så mye:-)

  Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

  Nithiya - oktober 29, 2010 at 1:01 am
 57. Men ved å godta adopsjonen sier man også at det er greit for andre og gjøre det samme! Å ta en enkel løsning, man billigere kan kjøpe seg til er nok ingen lur måte. Men det som er trist i denne saken er at barna må lide, de burde få bli adoptert til Norge ja, men av mennesker som har søkt, og ventet i kanskje flere år på og få bli foreldre. For, ved å følge Norges lover ville ikke denne situasjonen oppstått. Det som er synd og tragisk er at egoismen tar overhand – det å få barn er overhodet ingen menneskerett!

  Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

  Lene - oktober 29, 2010 at 1:33 am
 58. Håper dere kan komme til Norge i morgen!

  Lovgivere/byråkrater følg med i timen.

  Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

  Onkel Leif - oktober 29, 2010 at 4:13 am
 59. Hvor er du, Jens Stoltenberg? Skjær igjennom, la de få komme hjem!

  Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

  Per - oktober 29, 2010 at 5:13 am
 60. Norge er et rikt land og derfor tar vi inn tusenvis av flyktninger til Norge hvert år som koster oss skattebetalere millioner av kroner. Mange i Norge er sinte og mener at dette ikke er riktig. Jeg mener at det er riktig, hvis de kommer fra et land som ikke holder seg til menneskerettighetene og hvis de derfor blir forfulgt eller lider på et annet vis.

  Karin Ann Volden har sikkert gjort en feil, men har vi ikke alle gjort det? Det er skammelig av den norske regjeringen hvordan de behandler Karin Ann Volden og hennes to barn. Jeg blir så sint at jeg har mest lyst til å sitte utenfor utenriksminister Jonas Gahr Støres villa i Holemenkollen med en plakat hvor jeg anklager han for brudd på menneskerettighetene, for er det ikke det han og regjeringen driver med i denne saken? På Wikipedia kan man lese: “Den 10. november 2008 utgav han boken Å gjøre en forskjell, med undertittelen Refleksjoner fra en norsk utenriksminister. I boken drøfter Støre blant annet dilemmaet som oppstår i forholdene til regimer som bryter menneskerettigheter”. For en vits, han har et dilemma med forholdene til regimer som bryter menneskerettigheter, men han har ingen problemer med å bryte dem selv. Dette kaller jeg for hykleri og hypokrati, eller hva annet kan man kalle det?

  Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

  Gamme dame - oktober 29, 2010 at 5:31 am
 61. Nei, denne regjeringen får du kun hjelp hvis du lyver eller er korrupt!

  Dessverre! Lykke til i hvertfall. Du bør med fordel vise til den filipinske damen som løy sammen med mannen sin for hele beforlkningen ved hjelp av TV 2 i sommer. Jeg ringte personlig til TV 2 og ba de fremlegge for folket at hun visste hva hun gjorde og at de omgikk loven fordi han ikke tjente nok for å kunne dokumentere at han kunne forsørge henne. Snedig nok brant huset deres ned og alle papirene forsvant. Ja alle de papirene og kontraktene som aldri har finnes. Følge ligningen har hun ikke jobbet i 2007 slik de sier. Men uansett, ettersom hun har fått opphold i strid med norsk lov så må du få komme hjem. I henhold til internasjonale menneskerettigheter kan de ikke nekte deg å komme hjem med barna, når vi ikke kan sende asylsøkere som ikke har krav på asyl tilbake til EU- landet Hellas.

  Du må skaffe deg advokat!!! Om du har en så har den ikke gjort jobben sin!!

  fra Anita Horn

  Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

  Anita_Horn - oktober 29, 2010 at 6:32 am
 62. STÅ PÅ VIDERE!
  Alle barn har rett til å bli elsket og vist omsorg. Kun du vil kunne gjøre det med dine 2 skjønne gutter.Lykke til.

  Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

  mamma stavanger - oktober 29, 2010 at 6:35 am
 63. Kjenner dette skjærer langt inni hjerteroten. Ikke gi opp kampen din. Her snakker vi om to menneskeliv, som skal og bør vokse opp med sin kjære mamma. Mine tanker er med dere. Lykke, lykke til.

  Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

  Therese - oktober 29, 2010 at 6:58 am
 64. Hei,

  Hold ut, og vær sterk for guttene dine. Jeg er sikker på at dere snart får komme hjem igjen. :) Det er helt fantastisk å være mamma. Selv om du ikke har båret frem barna dine er du mamma på lik linje med oss andre mødre. Felles for oss er at vi gjør og ofrer ALT for barna våres.

  Ønsker dere alt godt.

  Klem fra mamma til en gutt på 10 1/2 mnd.

  Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

  Stine - oktober 29, 2010 at 8:16 am
 65. [...] publiserte VG Kari Ann Voldens brev til det norske folk og stat . Hun er mammaen som er fanget i India med sine to ni måneder gamle surrogatsønner. La oss få [...]

  Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

  Mi nyhetsuke 43 - oktober 29, 2010 at 8:18 am
 66. Synes det blir latterlig at du skal påføre andre skyldfølelse for å sette uskyldige barn i en vanskelig situasjon. Det er det vel ene og alene du som har gjort.

  Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

  Inger K - oktober 29, 2010 at 8:41 am
 67. Skjønner ikke at norske myndigheter kan nekte deg å få ungene hjem. Vanligvis når noen adopterer barn har de ingen biologisk tilknytning til ungene så det burde jo ikke være annerledes for deg. Håper noen i systemet tar til vett så dere får komme hjem snart. Ønsker deg alt godt – ikke gi opp.

  Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

  Bodil - oktober 29, 2010 at 8:46 am
 68. Min mamma fikk ikke barn selv. Hun adopterte meg fra en kvinne som ble gravid med en gift mann. Denne kvinnen ville ikke ta abort – hun ville at hennes barn skulle vokse opp med en mamma som hadde et inderlig ønske om barn selv. Alternativet for meg var barnehjem. Jeg har vokst opp med en mamma som elsket meg over alt. For meg vil hun for all tid være verdens flotteste mamma. Hun er død nå, jeg er 57 år, og en sterk kvinne pga min mammas styrke og kjærlighet til meg.
  Til myndighetene: La barnas beste avgjøre, – la disse barna vokse opp med en mamma som elsker dem!
  Til Kari Anne: For dine gutter er du som den mammaen jeg var så heldig å få – stå på – ikke gi deg!

  Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

  Gerda - oktober 29, 2010 at 8:49 am
 69. Hei,
  Foreldreskap ved intensjon – et fantastisk uttrykk. Den eller de som har til intensjon at barnet skal bli til, det er der foreldreskapet ligger. Leste denne kronikken og fikk et helt nytt syn på hva det vil si å være foreldre. Det er jo ikke tvil om at du er mamma’n til guttene dine!

  Lykke til :)

  http://www.aftenposten.no/meninger/kronikker/article3853631.ece

  Cecilie.

  Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

  Cecilie - oktober 29, 2010 at 8:53 am
 70. I Norge sitter det prinsippryttere som ikke tenker på barnas beste. De skal stauere ett eksempel, og ungene blir ikke skjenket en tanke. Nå skal de vise hvor “sterke” og handlekraftige de er, disse folka som har fått en posisjon til å kunne bestemme over andres liv! Hva skal de bevise ved å ødelegge en liten familie? At de er tøffe nok til å få ett embete i en annen kommuniststat når de en gang må gå av der de er? Slipp inn kjeltringer fra alle mulige land, det ser bra ut i verdens øyne, men å la en norsk mamma med to små barn, i stikken på grunn av ett prinsipp……fy flate altså!
  Og Norge skal liksom være ett kristent land!! Jeg trodde kristendom var en tilgivelsens tro, en tro av kjærlighet, men dette her ligner mer på en ekstrem hatkampanje!
  Du har min fulle sympati, lille mor! Lykke til, du og dine skjønne unger.

  Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

  Britt Albertsen - oktober 29, 2010 at 8:57 am
 71. Det skal selvfølgelig være STATUERE ett eksempel.

  Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

  Britt Albertsen - oktober 29, 2010 at 9:00 am
 72. Jeg synes det er en stor skam at dere ikke får komme hjem. Det er rett og slett flaut at norsku myndigheter sier at du bør plassere barna på barnehjem i India. En hver person som er ved sine fulle fem ser jo at det er uaktuelt. Ber om at dere må få komme hjem alle tre :)

  Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

  Linda - oktober 29, 2010 at 9:02 am
 73. Jeg håper av hele mitt hjerte at dere får komme hjem til Norge snart. Jeg har selv slitt med å få barn og skjønner godt de valgene du har tatt. Ta godt vare på deg selv og de to nydelige guttene dine.

  Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

  Mamma til en - oktober 29, 2010 at 9:07 am
 74. Klin gærne nynazister, barnemordere, terrorister og diverse annet avskum får komme til Norge og i mange tilfeller får de opphold fordi de risikerer å bli drept eller utsatt for tortur i hjemlandet. Men to små, uskyldige barn skal vokse opp i fattigdom og nød fordi mamma ønsket dem så sterkt at hun ikke helt fulgte ‘boka’ i sin streben etter å oppfylle sitt høyeste ønske??! Skam dere, Norge! Ønsker deg og dine små lykke til og håper av hele mitt hjerte at det ordner seg!

  Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

  anita aas - oktober 29, 2010 at 9:08 am
 75. Hei,

  Hold ut – dette må løse seg slik at dere alle 3 får komme hjem. Jeg håper du aldri vil forlate de guttene i India alene. De trenger deg, og det er du som må kjempe denne kampen. Jeg vet at det er krevende å ha tvillinger det første året, og jeg håper du har litt hjelp. Vi følger med dere her fra Norge. Fint om du signaliserer om du trenger finansiell støtte for å å kunne fortsette å bo i India. Jeg synes det er helt utrolig at den norsk regjering kan nekte dere å bo i Norge!!! Norge må følge med i utviklingen, og akseptere at det er flere måter å få barn på enn før slik som ved hjelp av surogatmødre. Hilsen tvillingmor

  Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

  Merete - oktober 29, 2010 at 9:08 am
 76. Jeg håper dere får komme hjem så snart som mulig!

  Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

  Susanne - oktober 29, 2010 at 9:10 am
 77. Norge er så egoister… jeg mener uansett åssen barn har kommet til, så burde det være greit bare de får et godt hjem! tenk på alle barna her hjemme som ikke får noe godt hjem, med betalte fosterforeldre som ikke tar vare på ungene som de skal, men har de pga pengene!!
  Regner ikke med hun her får noe penger får barna.. så hva klager de på!!

  All rett til deg…! Provosert av Norge..

  stå på.. håper alt ordner seg, og at de fine guttene dine kommer til Norge..

  Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

  Kathrine - oktober 29, 2010 at 9:16 am
 78. Det er rett og slett helt uhørt at regjeringen nekter en norsk statsborger å få bo i norge. Barn har sine rettigheter. De blir brutt i dette tilfellet. Det kreves ikke mye intelligens og empati for å forstå at avgjørelsen strider mot all fornuft. Greit, bruk saken som et eksempel på å lage en klar lov rundt temaet, men ikke misbruk menneskers rettigheter på rettferdig behandling. Jeg skammer meg over politikers feighet!!! Det må være helt ubeskrivelig vondt å være deg. Du som kommer fra noe av det “norskeste” av det norske..nemlig ei lita øy uti havgapet. Så blir du tvunget til å leve i eksil. Håper noen har “baller” nok på stortinget til å la deg endelig få komme hjem. Det finnes vel så og si ingen motstand blandt dine landsmenn. Lykke til

  Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

  nina - oktober 29, 2010 at 9:19 am
 79. Håper dere får komme hjem til jul alle 3,det er ikke riktig av den norske stat at 2 små skal skilles fra mammaen sin,herregud tenk på barna,de har jo en mamma hva skal de med en annen?de kjenner jo bare henne som har hvært i live deres i 9 mnd,stakkers dere 3 som sitter fast i india,hvær sterk i troen på at dere får snart komme hjem,håper det går fint med dere og at dere får feire hvit jul i landet dere tilhører i,mine tanker går til dere,masse lykke til,fra en mamma og bestemor,

  Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

  gunn anita olsen - oktober 29, 2010 at 9:21 am
 80. Til en god Mor
  Jeg håper virkelig det ordner seg og at du får komme hjem med barna dine. Ønsker deg Lykke til med saken.
  Stor klem fra en annen mamma <3

  Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

  Birgitte - oktober 29, 2010 at 9:22 am
 81. Du laget en svært vanskelig situasjon som du nå forventer at andre skal rydde opp i. Det er din direkte skyld at de to guttene nå er statsløse. Ved å la de to svært uskyldige ungene komme til Norge åpner man opp for menneskehandel av andre like uskyldige barn, tenkte du på det den gangen du ville realisere deg selv?
  Jeg mener egentlig ikke å være så hjerteløs som det kan virke, men det er blitt så typisk norsk å ville ha noe, uten å tenke på konsekvensene av de valgene man tar.
  Det er bedre å be om tilgivelse enn tillatelse? Nei, beklager. Ikke for å straffe, men for å beskytte de tusener av barn som settes i fare.

  Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

  Ingrid - oktober 29, 2010 at 9:30 am
 82. Beklager at jeg ikke klarer å føle med deg. Jeg er sikker på at du visste hvilket regelverk vi har i Norge. I så måte har du selv satt barna i en håpløs situasjon. Selvsagt blir man glad i barn! Det er imidlertid ikke nok, for som forelder skal man også sørge for at barn får rettssikkerhet… Skal det være slik at det er lettere å be om tilgivelse og appellere til følelser og etikk, enn å faktisk forholde seg til regler og be om tillatelse før man agerer??

  Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

  Anne - oktober 29, 2010 at 9:50 am
 83. Noen biologiske foreldre reiser desverre fra barna sine…. Stå på!!! Jeg syns du virkelig har bevist at du er barnas mamma på alle de viktigste måtene. Håper dere alle får komme hjem nå….

  Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

  Linda - oktober 29, 2010 at 9:51 am
 84. *Hei!

  Selvsagt må de få komme til Norge så fort som bare mulig. Vi her hjemme ønsker jo daglig folk fra Europa velkommen til å bosette seg i alle Norske byer å bygder. Enkelte små tettsteder langs vår langstrakte kyst, er og har vært avhengige av at det kommer nye til bygden lenge. Det er ingen i regjeringen som løfter på øyebrynene for dette.
  Jeg skjønner at disse barna ikke er selve problemet ,men det at de er født mot betaling. Regjeringen ønsker ikke å premiere slikt.
  Men nå har dette skjedd og resultatet er to uskyldige gutter som har like stor rettsom, Jens Stoltenberg har til å få lov å vokse opp i så bra, omgivelser som mulig. Barns rettigheter stoppes ikke av hvordan de ble til. eller???
  Viss man ikke ønsker at det skal være lov med surrogatmor, må man lage loven som forbyr surrogat barn å få lov til å komme til Norge slik at folk vet hva man har å forholde seg til.
  Men la de som er kommet til denne jorden allerede få lov til å komme til Norge nå.

  Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

  Tore - oktober 29, 2010 at 9:58 am
 85. Blir helt på gråten – tenk at vi, et så rikt og velfungerende samfunn som Norge ikke kan ta imot to, uskyldige barn. For det er de to guttene som til slutt blir skadelindende om staten Norge får viljen sin – og selvfølgelig mamma’n!

  Ber VG – med sin medie makt – om fortsatt å følge denne saken – det engasjerer mange mennsker rundt omkring og de trenger ALL den hjelp og fokus som det er mulig å få!

  STÅ PÅ – det er umulig å gi opp denne kampen – som mamma gjør du ALT, hele vegen, hele livet !
  & du har masse støtte fra mange!

  Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

  Kristin - oktober 29, 2010 at 10:13 am
 86. Kan ikke myndighetene være litt mer forståelsesfulle i denne saken? Det er jo de to guttene det går ut over. Skal de fortsette å være statsløse? Tenk litt på fremtiden til de to små! De må da få en mulighet til å kunne få en god og trygg oppvekst i Norge. Hvorfor skal ikke de få kunne komme hit, det er da mange andre som kommer hit til landet uten noen som helst tilknytning til landet. Det går ikke an å være så firkantet! Ønsker dere lykke til!

  Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

  RuthA - oktober 29, 2010 at 10:24 am
 87. Hva er det i veien med den Norske regjeringen som ikke unner denne mamman og de to guttene hennes å komme hjem…??

  Å gi disse to guttene til ett indisk barnehjem ville vœre umenneskelig..!!

  Ønsker mor og barn lykke til videre .

  Milda

  Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

  Milda - oktober 29, 2010 at 10:28 am
 88. Arne Øverland:”Du skal ikke så indelig vel tåle den urett som ikke rammer deg selv”.Uansett hva Kari Ann Volden må ha gjordt feil,la henne og barna hennes komme hjem ! Dere som har makt,er dere unge og uerfarne? Hvor er empatien? Det er IKKE typisk Norsk å være god,som mor Gro sa engang.Norge hjelper millioner av fremmede(vel og bra) i verden, mens nordmenn ute ofte ikke får hjelp.Uakseptabelt ! Velkommen hjem Kari Ann:-)

  Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

  Jorunn Ørbeck - oktober 29, 2010 at 10:31 am
 89. Hadde du vært ærlig fra starten, hadde dette vært en annen sak, men når du lyver og sier at dette er dine egg, for deretter å forandre historien senere, skjønner jeg godt at staten reagerer som de gjør.

  Ja, dette er en kinkig situasjon, men du har tross alt satt seg i den på egenhånd.
  Ja, jeg synes også at guttene fortjener et bedre liv enn på et barnehjem, men det er din dårlige planlegging som har satt de og deg i denne situasjonen.

  Og har ikke staten gitt deg endelig avslag?

  Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

  sato - oktober 29, 2010 at 10:36 am
 90. Hei.

  Sitter med klump i halsen og en tåre i øyekroken etter og ha lest dette.
  Jeg synes det er uendelig trist at staten Norge skal statuere et eksempel, og la dette gå ut over noen sååå nydelige gutter.

  De ser ut til å være noen skikkelige hjerteknusere:)

  Håper dere komme hjem til Jul.

  Stå på! Ikke gi opp!!

  Masse lykke til:)

  Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

  Chralotte - oktober 29, 2010 at 10:38 am
 91. Alle i Norge roper barnets beste, men vet retten,saksyndig og politikkrene egentlig hva barnets beste er? Nei, de tror men har ikke peiling.
  Dette kommer fram i hennes ord, to barn skal bare hives vekk fra mamman og skrekk opplevelse uten like. Heia Norge. Norge har to store problemer når det kommer til barnets rettigheter og eldre omsorgen. Norge vil liksom hvise seg best i hele verden sende masse penger ut av landet smikske seg rundt og glemmer det som et viktig barna og de eldre dette gjør at andre land bare ler av oss. Som mamman skriver her India mener de at hun er mamman dems og Norge nekter henne å komme hjem hallo.. Norges poltikere burde seriøst være flaue alle poltikerene våres de river ned landet vårt og ja jeg bruker min stemme rett ellers kunne jeg ikke klaget på dem. Nå burde alle se at de poltikrene vi har eier ikke mål og mening de som burde styrt landet vårt er noen som er jornær som ikke glemmer hvordan det faktisk er å bo i Norge å hva landet vil ha av forandring. Men å nekte to uskyldige barn avgang til Norge det tok kaka.. ellers er Norge opptatt å redde allt annet jippi dobbel moral av staten Norge. Ikke rart kriminelllever godt i Norge. uskyldige barn dør av foreldrens handlinger og uskyldige barn blir nektet avgag til et tykt og avgang til så kalt hverdens beste land å bo. Blir oppgitt jeg når skal poltikrene rydde opp all rotet de lager??? Håper med hele mitt hjerte at disse barna og mamman kommer hjem til Norge der de hører hjemme. Norge er et kynisk land og vet ikke hva barnets beste er… Norge liker å øddlege ny borgere sitt start på livet og når man skal få et værdig avsluttig på livet,så nei. Kanskje de har det bedre i India med sin mamma, men India burde de tatt barna under vingene å latt mamman de minste få et tak overhodet og hvist seg bedre enn Norge,men nei da… ikke rart flere og flere ikke vil ha barn i Norge eller bli gammle her… Norge er på vei mot et is fjell så lenge politrikene bestemer over barnets beste og eldre omsorgen. Trordde egentlig Norge var et land som tok vare på sine folk ikke la folk lide,men Vi ser jo det hverdag… sorry,men nå må ta slutt…

  Håper dere kommer hjem. Skulle ønske Folket i Norge tørte å legge press på poltitikrene,men vi har det vel bare i kjeften…. vi er vedens beste te sutre og klage.
  Vondt å se at barn og eldre lider i Norge det burde ikke skje i så kalt hverdens beste land å bo:)

  lykke til stå på… håper dere virkelig kommer hjem. Husk du er ikke alene om å få Norge til å åpne øyene sine.

  Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

  Tami - oktober 29, 2010 at 10:43 am
 92. Hei!

  Det er hårreisende hvordan norske myndigheter har behandlet denne saken. Skulle nesten tro at de ser på “forbrytelsen” som hun har gjort som noe langt mer alvorlig enn grove overfall og ran hvor enkeltpersoner blir skadet for resten av livet, og hvor gjerningsmennene knapt nok blir straffet. Og personer som er etterlyst og dømt for grove forbrytelser i egne land tar Norge seg av og beskytter fordi noen hevder (uten å kunne bevise det) at de kan utsettes for en behandling som ikke er akseptabel dersom de returneres til sitt hjemland. Siste gode eksempel på det er russeren Datsik som rømte hit fra fengsel i sitt hjemland, var bevæpnet og tilhører et ekstremt farlig miljø. Men nå er det jo synd på mannen og han bør jo få besøk av familien, sies det. Hvorfor ikke returnere han pr. omgående?
  Og så leser vi også at Høyesterett nylig har konkludert med at utlendinger som er fengslet for å ha tatt med seg såkalt skimmeringsutstyr inn i Norge for å stjele opplysninger om folks minibankkort og som har tjent millioner ofte på sin virksomhet, må løslates øyeblikkelig. Hva er reaksjonen fra banker og myndighetene da? Jo, da sies det med en gang at loven må endres!
  Kanskje er/var ikke loven tydelig nok da Kari Ann Volden bestemte seg for å gjøre det hun har gjort. Mye tyder jo på at hun ikke forstod at konsekvensen kunne bli det hun nå opplever. At sentrale myndigheter begrunner sitt avslag primært ut fra at loven ikke tillater å ta barna til Norge og at det vil skape presedens, synes jeg er en svak og spesiell begrunnelse. Myndighetene kan jo unngå “en bølge” av tilsvarende saker ved å angripe problemet slik de nå vil gjøre med skimmingsutstyr og bruk av det, nemlig å endre loven. Samtidig bør man informere om dette i tilstrekkelig grad, slik at andre kvinner blir kjent med at de ikke kan gå frem slik Volden har gjort.
  Det er trist at sentrale myndigheter til nå ikke har vært mer løsningsorientert i denne saken, men i stedet leter etter grunner til å avslå den. Og tenk at de kan si noe så ubarmhjertlig og sårende som at barna kan overlates til et barnehjem i India! Dere burde skamme dere!

  Sigurd

  Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

  Sigurd Johansen - oktober 29, 2010 at 11:13 am
 93. Man må jo “forstå” at to små gutter som disse nydelige krabatene er, ikke får plass i vårt lille land Norge. Vi må jo gjøre plass til folk som mullah krekar, krigsforbrytere, lykkejegere av noen asylsøkere, og nå også små-gærne russiske nazi-sympatisører……… Politikere i dette land kjemper hvert 4. år om en “taburett” på Stortinget, men imellom disse valgene ser det ut som de glemmer hvorfor de blir valgt inn. Nemlig å gjøre livet lettere og bedre for Norge`s innbyggere. Jeg tror du og dine sønner hadde vært hjemme i Norge nå hvis det hadde vært et Stortingsvalg i høst. Da hadde du blitt “brukt” til å sanke noen ekstra stemmer. At politiker-forakten øker i Norge, skjønner jeg godt….. Lykke til videre i kampem mot “Goliat”

  Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

  Per - oktober 29, 2010 at 11:18 am
 94. Hvis du må velge mellom barna og fedrelandet håper jeg inderlig du velger barna og bosetter deg der de kan bo. De er uskyldige, ja. Likevel visste du hva du gjorde, og Norge ønsker ikke at flere skal gjør det samme. Hvis du virkelig elsker barna dine så blir du hos dem, det ville ikke jeg nølt med overfor egne barn. Svikter du dem og etterlater dem så bekrefter det alle fordommer om egoistiske motiv…

  Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

  Mina - oktober 29, 2010 at 11:50 am
 95. Du har helt rett. Du har blitt ‘mama’ på en annen måte enn andre mama’er, nemlig en unaturlig, umenneskelig og motbydelig måte.

  Du prøver å framstille dette som en surrogat sak. Det er den ikke. Du er hverken mor eller far til disse barna, biologisk sett. Kan ikke skjønne hvorfor du ikke adopterte et barn på normal vis, istedenfor å gjøre det motbydelige du har gjort her, nemlig og sitter hjemme i Norge og BESTILT både egg og sæd, for så og få en annen kvinne til å føde dem, og deretter lyver og bruker barna på den måten.

  Du viste før du gikk inn i dette at det var ulovlig, og burde ha tenkt deg, før du bestilte disse barna.
  Mennesker skal ikke være handelsvare. Hvis Norge gir deg tillatelse til å ha med disse to barna hjem til Norge, hva er det som hindrer at flere ikke følger etter, og det blir big business hvor rike nordmenn bestiller og kjøper barn?

  At det at ditt navn står på fødselsattestene til disse bestilte barna er ikke et argument, da det som er det som er problemet, nemlig hvor lovlig det er at du har blitt oppført som mor til dem.

  Du har flere valg nå – istedenfor å prøve å lyve videre og lager saken større i håp om å kunne tvinge Norge til å være delaktig i menneskehandel på den måten, la barna få Indisk statsborgerskap, og du kan bo i India. Etter 11 år kan du søke om Indisk statsborgerskap. Alternativt kan du sette dem opp for adopsjon i India. Merk deg, at du er og forblir adoptive mor med ingen biologisk relasjon til disse barna, og for deres vedkommende er det likegyldig hvem som adopterer dem nå. Millioner av barn blir adoptert hvert år. Det er i barnas beste interesse at du gir opp denne syke egoturen din, og la noen andre adoptere dem. De er ikke noen dukker som du kan leke med, og det du har gjort vil forfølge dem til evig tid, hvis du ikke gir slipp på dem nå, og de kan få en ny start. Hva du føler er svært uinteressant, da det er barnas beste som må være fokuset her, og du viste at du tok en stor sjanse når du startet dette ’spillet’.

  FN’s barnekonvensjon er for å beskytte all barn, og det vil være et grovt brudd på barns rettigheter og menneskeverdet generelt om du får lov å leke mor på den syke måten. Derfor synes jeg det er riktig å ikke la disse to bestilte barna komme til Norge.

  Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

  Moder - oktober 29, 2010 at 11:50 am
 96. Du, kjære, har brutt norsk lov. Jeg synes ikke synd på deg, og tenker overhodet ikke på dine følelser i dette. Surrogati er en ting, løgn ovenfor myndighetene noe helt annet.

  Men jeg synes dere skal få komme hjem. Ganske enkelt fordi de to barna er uskyldige, og fordi de har det bedre hos deg enn på et barnehjem i India. Så ja, få de hjem – ene og alene for barnas skyld.

  Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

  Veronica - oktober 29, 2010 at 11:59 am
 97. Til de som tror at denne saken dreier seg om kjærlighet til barna og en surrogat sak:

  Dette er ingen vanlig surrogat sak. Dama har ingen biologisk tilknytning til disse barna. Hun har bestilt både egg og sæd for å få produsert skreddesydde barn etter ønske!!!

  Det er flere millioner barn som er foreldreløse og trenger adopsjon. Men, hva gjør denne dama? Ja, hun bestiller barn!!!

  Hele saken stinker – det dreier seg ikke om kjærlighet, men om en egosentrisk person som var villig til å ofre barns liv for hennes eget ønske om å leke mor til enhver pris.

  Motbydelig!!!

  Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

  Moder - oktober 29, 2010 at 12:07 pm
 98. Er Kari Ann Volden mor? Jeg mener nei. Jeg mener hun er en kunde, som har kjøpt skapelsen av to barn. Faktum er at hun har kjøpt en eggcelle, hun har kjøpt sperm og hun har kjøpt livmor. Barnet var blitt en gjenstand for kjøp og salg, før det i det hele tatt var blitt til.

  Kari Ann Volden ER IKKE MOR!

  Jeg noterer meg at flesteparten av innleggende er praktisk talt blottet for fornuft. Vil dere virkelig ha handel med barn?? Er dere virkelig blitt slavedrivere igjen? Fy skam, jeg skjemmes!

  Jeg begynner å lure på om ikke dette prisnippet bør kjøres til den bitre slutt! Vi må aldri tillate at Norge blir en slavenasjon.

  For en gangs skyld er jeg fornøyd med Jens, stå på Jens! Ikke slipp dette igjennom.

  Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

  Bjørn - oktober 29, 2010 at 12:23 pm
 99. Hvorfor synes du at mine skattepenger (barnetrygd, bistandsforskudd, skatteklasse 2 som enslig forsørger, eventuelle ytelser som enslig mor med to barn og bostøtte eller sosialhjelp) skal gå til deg og de barna du har kjøpt? Slikt som kongogutta og deg representerer en unødvendig utgift. Håper du blir sittende i India uten å kunne komme tilbake. Det er ditt anbsvar at du med overlegg bryter loven og kjøper barn. Jeg synes du er en ekkel egoistisk uansvarlig kvinne som spiller på blåøyd medfølelse hos de som ikke evner å fatte konsekvensene av å slippe deg inn i Norge med varene dine. Nesten like forkastelig som at Norge bruker penger på kongogutta og annet søppel.

  Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

  Ole Olsen - oktober 29, 2010 at 12:34 pm
 100. Du bør nok melde flytting, adoptere barna og så søke om å få flytte hjem. Det er ditt ansvar og din samvittighet om barna havner på barnehjem. Det du har gjort er i følge norsk lov ikke lovlig. Du bør straffes for dette. Barna lider ingen nød nå. Du viser oss jo at du tar ansvar for de. Om du må lide litt så er det på sin plass.

  Gry

  Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

  Gry H - oktober 29, 2010 at 12:48 pm
 101. Jeg er sjokkert og flau av å være ifra norge, når det gjelder hondteringen av denne saken. Håper alle 3 snart kommer hjem :) stå på :)

  Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

  kjersti - oktober 29, 2010 at 2:16 pm
 102. Det er vel tross alt du som har satt barna i denne situasjonen, ikke norske myndigheter. Før du fikk barna tror jeg du visste godt hvordan reglene fungerte, det er som flere andre sier her; nordmenn tøyer strikken og regner med at alt ordner seg.

  Reglene fins av en grunn. Det er klart at det er lett å forstå at alle ønsker seg barn av hele sitt hjerte. Samtidig finner jeg det vanskelig å akseptere at noen går så langt som å kjøpe seg barn. Når man koker ned alt her, så er det jo det du har gjort; betalt et annet menneske penger for å få barn tilbake, uten å være involvert i noen form for biologisk funksjon selv. Jeg ønsker ikke et samfunn der velståaende vestlige kan betale fattige mennesker for å fungere som en fabrikk i 9 måneder. Selv om moren i ditt tilfelle som du sier selv ønsket dette, vil det være lett å utnytte fattige mennesker med en slik ordning.

  At du rett og slett gav blaffen i norske regler og hoppet i dette, sier mer om deg enn om de norske reglene. Det vitner om en bunnløs egoisme som er vanskelig å forstå. Det fins så mange barn både i Norge og resten av verden som allerede er født og kunne trengt adopsjon eller fosterhjem. Derfor slår det meg som noe spesielt at du skal “sutre” over dette i månedsvis og regne med at alt ordner seg.

  Minner deg på at det var du selv som valgte denne situasjonen for deg og barna – ikke den norske regjeringen.

  Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

  Frikk - oktober 29, 2010 at 2:18 pm
 103. Jeg elsker Somalia og det somaliske folk. Det er hjerteskjærende at vi ikke kan ta alle somaliere til Norge – verdens rikeste land!

  Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

  Karl - oktober 29, 2010 at 3:28 pm
 104. Det er virkelig rørende å lese det du skriver!
  Jeg kan forstå at Norge vil statuere et eksempel..men jeg syns det er galt!
  Her lar vi KRIMINELLE invandrere få bli i Fengselet i norge (som også kan oppfattes som luksus siden de har det bedre enn veldig mange!), men en mor får ikke ta med sine to barn hjem, fordi “de skal statuere et eksempel?” jeg syns de kan ta eksempelet og stappe det et visst sted!
  Nå har de fått frem sin sak om at de ikke vil at man skal bruke surrogatmor osv.. greit.. det kan man jo til nesten forstå..kanskje..
  Men jeg syns det blir urettferdig å la de som allerede har fått barn, men er “låst” i utlandet, sitte i uvisshet, og faktisk om å BE de om å plassere barna sine i et barnehjem!
  DET syns jeg faktisk er tragisk! Jeg trodde man skulle tenke på barnas beste? men om barnas beste er å bli plassert på et barnehjem, der det er en mulighet for at de blir skilt om noen velger å adoptere kun den ENE ungen, da vet ikke jeg…
  Jeg håper Norge tar til vett og lar dere komme hjem til jul:) du har vært mammaen til de små guttene i snart 1år, og det er tåpelig å be deg om å gi de fra deg n¨å!!
  Lykke til:)

  Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

  Larina - oktober 29, 2010 at 3:36 pm
 105. Dette er bare hjerterått,tror og håper at dere kommer hjem snart,alle tre!! stå på,det er mange som tenker på deg og de skjønne guttene dine.Ha tro på fremtiden.Klem

  Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

  unni - oktober 29, 2010 at 3:39 pm
 106. Jeg håper dere får komme hjem til jul! Jeg tenker på dere i den forferdelige situasjonen dere har havnet i! Jeg tror de fleste foreldre skjønner din situasjon som mor og at du har knyttet sterke bånd til dine barn selv omdu ikke har født dem selv. Lykke til i kampen med å komme hjem alle tre! Jeg kan ikke forstå at Norge er med på å skulle ta fra to gutter sin mor og la de vokse opp på et barnehjem!!! Det strider mot all fornuft. Jeg tror sakens kjerne dreier seg om at at dere blir brukt som et stjerneeksempel på at man ikke får skaffe seg barn utenom statens reglement. Nå vises en jernhånd av makt slik at andre mødre ikke en gang må tenke tanken en gang å gjøre som deg! Du er en sterk kvinne og jeg håper du snart vil vinne frem i å få barna dine med hjem til Norge. Lykke til!

  Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

  Linda - oktober 29, 2010 at 3:40 pm
 107. Av og til (ganske ofte i det siste faktisk) så kjenner jeg at jeg kan skamme meg over å være nordmann. Jeg elsker landet jeg er født i, og føler meg vanvittig priviligert som er så heldig å bli født her som etnisk norsk. I et land hvor det ikke er mangel på penger, eller demokrati, eller menneskerett.
  Men så kommer det saker som denne, og da kjenner jeg at sinne vokser og skammen begynner å lyse.
  Det er mulig Volden har gjort noen byråkratiske feil, men alle vi andre er jo selvfølgelig feilfrie og følger norsk lov til punkt å prikke:
  aldri kjører vi for fort, aldri tar vi med oss litt for mye varer over grensa, aldri gjør vi noe som ikke er etter loven til fingerspissen..
  Når det gjelder Volden så virker det som mange mener at det at hun har løyet om at eggene er hennes er det groveste lovbrudd som noen sinne er begått i Norge, at det at hun ønsket barn og fant en løsning på dette selv om hun ikke kunne føde selv, topper graden av det groveste lovbrudd som kan gjøres..

  Når jeg leser alle dere som kommer med negative/kritiske komentarer om saken både her og tidligere lurer jeg veldig på et par ting:
  Er det rett å forstå det slik at dere har barn, fikk disse unnfanget etter naturmetoden, og er glade og lykkelige for at ting gikk så lett og greit som de gjorde? Og at det da for deres del dermed faller under “positivt vedtak” i forhold til det store kravet dere stiller til menneskeretten når det gjelder hvem som skal få ha barn.
  Var det noen som i forkant vurderte om dere var egnet til få disse (utenom dere selv)?
  Jeg tenker at før man setter dom over andre, bør man kanskje forsøke å gå i deres sko:
  Her i denne saken virkelig kjenne på hvordan det er å ha så lyst på barn, og å kjenne at du har så mye kjærlighet å gi, og samtidig føle selv at du så er berettiget til denne såkalte “menneskeretten”, men så kan du bare ikke hoppe til køys og unnfange dette barnet.
  Hvem er det som virkelig har retten: den som gjør det som står i hennes/hans makt å forsøke få til å bli foreldre fordi hun/han vet de har det som skal til for å lykkes i foreldrerollen eller skal menneskeretten til å være foreldre kun tildeles de som bare tilfeldigvis kunne bli gravid planlangt eller ikke (uten at det noen gang er vurdert om denne personen er i stand til å påta seg foreldrerollen eller om vedkommende bare ble gravid og egentlig ikke ønsket jobben).

  Stå på Volden, er det noen som har bevisst hva man er villig til å gjøre for kjærligheten så stiller du langt frem i køen.

  Hilsen en mamma

  Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

  Vibeke - oktober 29, 2010 at 4:09 pm
 108. Jeg sier meg enig med mange som allerede har skrevet over. Jeg synes dette er en forferdelig situasjon for disse to guttene. Moren har jeg bare forakt for. De er statsløse, fordi hun har valgt det. Reglene er klare og i Norge er det en grunn til at vi har disse reglene. Den beste grunnen er at vi ikke skal utnytte fattige kvinner i fattige land på denne måten. Det er en utbytting som ikke kan forsvares på noen som helst måte, for uansett hvordan man snur på det er det mangel på etikk å “produsere”seg et barn på denne måten. Når en eller annen idiot, prøver seg likevel er det bare tapere igjen. Og i dette tilfellet er det jo barna først og fremst. Om hun fikk innreise i Norge burde hun miste omsorgen omgående, nettopp fordi hun har tatt en slik sjanse. Bufetat er kanskje byråkrater, men uten byråkrati kunne ikke demokratiet vårt eksistere, og uten byråkratiet ville det være veldig uforutsigbart. Om de åpner for dette i dette tilfellet….ja så er det jo bare å reise til India og kjøpe seg barn for hvem som helst. Slik kan da ingen mene vi skal ha det??? Nei, jeg mener denne kvinnen har flyttet til India, hun kan ikke reise noen steder uten barna, hun har ansvaret for at disse barna er statsløse! Ingen andre! Så det må hun helt klart selv ta ansvar for. Det er ikke hjerteskjærende i det hele tatt!

  Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

  Gro - oktober 29, 2010 at 5:13 pm
 109. Disse barna er to av mange foreldreløse barn i India. Foreldreløse barn kan adopteres gjennom lovlige kanaler. Forsøk på å omgå disse kanalene er menneskhandel.

  Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

  pelle - november 5, 2010 at 8:29 pm
 110. Man velger å “utnytte fattige kvinner i fattige land”, sies det (fra flere hold), om en velger surrogatmor fra India. Hva med surrogatmødre i USA eller i England? Utnyttes de også? Om svaret er nei, så sier vi vel at det er eventuell velstand som er grunnlaget for om en blir utnyttet eller ei. Det kan godt diskuteres om hva som gir grunnlag for hvilke typer utnyttelse.
  Men, vi kan ikke ta ifra kvinnene i India det at de er i stand til å foreta egne beslutninger. Dette må de få finne ut av selv. Og som andre kvinner, få foreta egne valg…fattig eller ei.

  Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

  BusybodyGirl - november 7, 2010 at 8:38 pm
 111. Verden er aldri sort/hvitt – og man har alltid flere valg. Man har også alltid ansvaret for sine valg. Når man har tabbet seg ut, valgt feil, gjort noe dumt – da har man også ansvaret for sine valg. Når konsekvensene av ens valg er fryktelig – ja da har man jammen ansvaret da også. Det kan man ikke flykte fra.

  Legg bort føleriet og ta frem fornuften. KAV har flere andre valg enn å grine seg hjem til norge, selv om mediene ikke fremstiller det slik. Det er et akseptabelt alternativ for henne og guttene å prøve å få oppholdstillatelse og bosette seg i India. Da kan KAV ta vare på guttene sine og gi dem all den kjærligheten hun vil.

  Barn er best tjent med voksne voksne, som tar ansvar for sine handlinger og vurderer sine valg med omhu.

  Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

  Kate - desember 14, 2010 at 9:25 pm
 112. Er det bare jeg som synes det er kjønnsdiskriminerende at det er er greit at homofile menn kan benytte seg av surrogati uten problemer, men om det er en kvinne så er det plutselig foraktelig?

  Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

  Bjørn - desember 22, 2010 at 7:58 pm

Beklager, men kommentarskjemaet er nå lukket.

Tips oss hvis denne bloggen er upassende

Denne bloggen blir ikke forhåndsredigert av VG Nett. Bloggens eier står ansvarlig for alt innhold.
Ingenting varer evig og nå er vi dessverre ved veis ende. VGB er lagt ned og vil ikke komme tilbake.
VG Blogg var en tjeneste levert av VG Multimedia AS. Henvendelser rettes til: Magne Antonsen
Ansvarlig redaktør/Administrerende direktør: Torry Pedersen
Redaktør digitalt Espen Egil Hansen. Redaktør avis: Helje Solberg. Politisk redaktør Hanne Skartveit
Digital direktør: Jo Christian Oterhals. Sentralbord VG: 22 00 00 00