Grovt om islam

Walid al-Kubaisis film som ble anbefalt av Terje Tvedt i en kronikk i VG 30.11 er en gavepakke til anti-islamistene i Norge.

Av Yousef Assidiq, samfunnsdebattant

Jeg anser meg selv som en ganske fornuftig og tålmodig person, men jeg er ingen følelsesløs robot. Da jeg så dokumentaren til Walid Al-Kubaisi, som ble rost av professor Terje Tvedt i VG 30.11, ble jeg rett og slett forbannet og lei meg. Dette er ennå en film som beskriver oss muslimer på en negativ, urettferdig og feil måte.

Ja, nå tenker dere sikkert: “Jøss, ennå en typisk muslim, offerposisjonen med en gang!” Men, da skal jeg skuffe dere. Dette er ikke min forsvarsposisjon, dette er min angrepsposisjon og nå skal silkehanskene av, for nå er jeg dritt lei av denne evige sirkelen med feberfantasier og mennesker som absolutt må blande religion, politikk og ideologisk overbevisning, for så å fremlegge det som én og samme ting! Det er ikke annerledes å diskutere Europas demokrati med Det Muslimske Brorskap, enn med den ideologiske venstresiden i Norge, eller den sterkt økende anarkistiske ideologien som brer seg over Europa i skuffelse av elendig håndtering av den økonomiske krisen.Alt blir mye mer eksplosivt, og mye mer interessant når man kan ta et brennende hett tema og kombinere det med islam. Bare ordet islam vekker negative assosiasjoner nå til dags. Hvorfor det? Grunnen til at jeg ble så forbannet over akkurat denne dokumentaren, er fordi mine skattepenger har gått til å finansiere den. Mine foreldre, som satt å så på dokumentaren igår, kom til meg og sa: “Er det dette du tror på? Er dette Islam?”

Svaret mitt var ’nei’. Det Muslimske Brorskap er en politisk ideologisk gutteklubb full av svette, feige mannfolk i dress, jeg tror faktisk ikke jeg kan kraftig nok vise min avsky til organisasjonen og måten de jobber på. Denne organisasjonen driver med hykleri på høyeste nivå, og det provoserer meg så grenseløst at jeg knapt har ord for det, deres politiske virke i Europa består av å slikke samtlige partier og samtlige politikere opp etter baken, og samtidig smile og snakke sukkersøtt til alle. Hadde Al-Kubaisi klart å vise dette, på en så klar måte som jeg nettopp beskrev, da skulle han fått en fanklubb og bronsestatue utenfor Stortinget.Men hva gjorde han? Jo, han laget en reklamevideo for Det Muslimske Brorskapet, og samtidig så lanserte han tidenes gavepakke til anti-Islamistene i Norge, som endelig, for første gang på mange år startet å gå tom for krutt, og hele miljøet var iferd med å tørke inn som en sviske.Er det min politiske ideologi, eller min geografiske tilhørighet som bestemmer hvilken tro jeg tilhører? Er det ordene jeg sier som bestemmer hva slags person jeg er? Svaret er nei. Så hvorfor lage en lang dokumentar, der islamsk teologi blir blandet med politisk ideologi og vi muslimer får høre på TV at “dette er deg, dette er 1.4 milliarder muslimer og hvordan de egentlig ser ut. Tenk på dette, neste gang sønnen din går i moskeen. Tenk på dette, neste gang du ser en kvinne i hijab!” Det Muslimske Brorskapet er vårt svar på frimurerlosjen, og da kan man jo selv tenke seg hvor mye teologi veid opp mot ideologi som ligger bak deres agenda.

Tips oss hvis dette innlegget er upassende

4 kommentarer

 1. Hvilke briller hadde du på deg når du så denne opplysende dokumentaren? Walid gjorde forskjellen på islamister og muslimer svært klart. Men du er vel sur fordi muslimske intalektuelle kaller den norske venstresiden for idioter fordi de har “dialog” med islamister og ikke sekulære muslimer…
  Ditt angrep på dokumentaren er også i tråd med Islamsk Råd Norge sitt angrep. Så her er det helt tydelig at Walid Al-Kubaisi traff spikeren på hodet så det sang. Og ditt usaklige angrep plasserer deg også på et islamistisk ståsted…

  Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

  Jan Johansen - desember 1, 2010 at 7:17 pm
 2. Hvilke briller hadde du på deg når du så denne opplysende dokumentaren? Walid gjorde forskjellen på islamister og muslimer svært klart. Men du er vel sur fordi muslimske intelektuelle kaller den norske venstresiden for idioter fordi de har “dialog” med islamister og ikke sekulære muslimer…
  Ditt angrep på dokumentaren er også i tråd med Islamsk Råd Norge sitt angrep. Så her er det helt tydelig at Walid Al-Kubaisi traff spikeren på hodet så det sang. Og ditt usaklige angrep plasserer deg også på et islamistisk ståsted…

  Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

  Jan Johansen - desember 1, 2010 at 7:23 pm
 3. Men kjære deg, Yousef. Du har misforstått. Walid al-Kubaisi har nettopp trukket opp en skillelinje mellom islam som religion og islamisme som politisk ideologi. Han sier ikke at 1, 4 milliarder er enige med Det muslimske brorskap. Hvis du ikke er enig med brorskapet i deres moderne sammenblanding av politikk og religion, bør du stå fram og si det offentlig. Det vil tjene muslimenes sak, for da bidrar du til at flere blir klar over denne viktige forskjellen, som så mange har oversett. Og som Walid har minnet oss alle om gjennom sin film.

  Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

  Magne Lindholm - desember 1, 2010 at 8:21 pm
 4. Du forstår mao ikke at i islam er religion og politikk en og samme ting.

  Om muslimer hadde klart å holde vrangforstillingene om egen fortreffelighet og Allah inni eget hode, hadde saken stilt seg langt enklere, men dere klarer jo ikke det; dere bare liksom må tute alt offentlig rom fullt av krav og ønsker for at vi skal tilpassse oss dere; mao. POLITIKK

  Det er på mer enn høy tid at muslimer får huet ut av ræva og begynner å se seg som likemenn fremfor herremennesker.

  Åja, du er en typisk muslim; du nekter å erkjenne at islam kan kritiseres på HAUGEVIS av punkter, ja, faktisk kan man sable ned hele islam basert på den totale mangel på respekt for mennesket og rasjonalitet.

  Selv er jeg drittlei at mennesker i 2010 fortsatt har huet inni ræva. Kunne du konvertere tilbake til fornuften fremfor dette sutrere offermentalitetsvåset?

  Egentlig burde man nekte muslimer tilgang til internett og datamaskiner, siden dette jo er produkter av VESTLIG oppfinnsomhet, siden dette jo da er satans verker og at muslimer bruker disse produktene viser jo hvilke prostituerte nisser de egentlig er: om muslimer virkelig ønsker å leve på 600-talllet, så velkommen tilbake til røyksignalene skal dere være, men kom pokker ikke å bruk vår teknologi for å tyne oss. MAKAN!
  Capisce?

  Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

  sddfg834352 - desember 2, 2010 at 11:35 pm

Beklager, men kommentarskjemaet er nå lukket.

Tips oss hvis denne bloggen er upassende

Denne bloggen blir ikke forhåndsredigert av VG Nett. Bloggens eier står ansvarlig for alt innhold.
Ingenting varer evig og nå er vi dessverre ved veis ende. VGB er lagt ned og vil ikke komme tilbake.
VG Blogg var en tjeneste levert av VG Multimedia AS. Henvendelser rettes til: Magne Antonsen
Ansvarlig redaktør/Administrerende direktør: Torry Pedersen
Redaktør digitalt Espen Egil Hansen. Redaktør avis: Helje Solberg. Politisk redaktør Hanne Skartveit
Digital direktør: Jo Christian Oterhals. Sentralbord VG: 22 00 00 00